Danas Rapšys / ltuswimming.com archyvo nuotr.

Lietuvos rinktinės medalių Kopenhagoje kraitį papildė dar vienas aukso medalis. Jį be didesnės konkurencijos 200 m plaukimo laisvu stiliumi finale iškovojo Danas Rapšys, pirmą kartą karjeroje tapdamas Europos čempionu.

Užtikrinai laimėjęs atrankos plaukimą bei pagerinęs Lietuvos rekordą (1 min. 41,89 sek.), D.Rapšys kovoje dėl medalių pademonstravo dar didesnį greitį ir šį rezultatą pagerino daugiau nei sekunde – 1 min. 40,85 sek.

Antruoju likęs rusas Aleksandras Krasnychas nuo Lietuvos plaukiko atsiliko 1,37 sek., o bronzą iškovojęs britas Scottas Duncanas W – net 2,22 sek.

„Nuostabus jausmas. Nuo ryto, kai pavyko parodyti gera rezultatą, jaučiau, kad ir vakare viskas bus gerai. Šis medalis yra Lietuvai, o aš labai džiaugiuosi, kad pavyko plaukti tokiu greičiu“, – po auksinio finalo kalbėjo D.Rapšys.

Tai – jau antrasis vieno iš rinktinės lyderių laimėtas medalis čempionate. Išvakarėse jis ant kaklo užsikabino bronzą 200 m nugara rungties finale, kuriame taip pat pagerino Lietuvos rekordą.

Lietuvos rinktinės sąskaitoje jau yra trys medaliai, nes pirmąją varžybų dieną tauriausio metalo apdovanojimą iškovojo ir Rūta Meilutytė.

Penktadienį atrankoje startuos R.Meilutytė (100 m krūtine), S.Bilis ir T.Duškinas (50 m l.stiliumi), U.Mažutaitytė (200 m nugara), G.Titenis ir A.Šidlauskas (100 m krūtine), P.Strazdas (200 m kompl. būdu).

Plaukimų sesijos pradžia – 10.30 val. Lietuvos laiku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: