Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Didžiosios Britanijos atvirajame pilno kontakto (kiokušin) karatė čempionate Rima Lisinskaitė užėmė antrąją vietą, o Brigita Gustaitytė – trečiąją.

Abi Lietuvos atstovės kovojo moterų virš 60 kg svorio kategorijoje.

Varžybų pirmajame etape abiems mūsiškėms kovoti nereikėjo, tuo metu ketvirtfinalyje Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ auklėtinė R. Lisinskaitė (trenerė – Diana Mačiūtė) po pratęsimo nugalėjo belgę Tine Beyers, o Vilniaus „Budoros“ atstovė B. Gustaitytė (treneris – Donatas Imbras) – po 2 pratęsimų olandę Jolein van der Eycken.

Pusfinalyje B. Gustaitytė po pratęsimo turėjo užleisti kelią į finalą tituluotai šeimininkų atstovei, Europos čempionei Emmai Markwell, o R. Lisinskaitė į finalą pateko be kovos, nes rusė Anastasija Giač negalėjo kovoti dėl ketvirtfinalyje patirtos traumos.

Finale tarp R. Lisinskaitės ir E. Markwell lygi ir atkakli kova vyko net 7 minutes, tačiau po antrojo pratęsimo teisėjai pergalę skyrė britei. E. Markwell savo šalies atvirojo čempionato nugalėtoja tapo jau 8 kartą.

R. Lisinskaitės trenerė pasaulio čempionė D. Mačiūtė džiaugėsi savo auklėtinės pasirodymu.

„Džiaugiuosi, kad Rimai pavyko finale labai gerai susikaupti ir pademonstruoti charakterį. Varžovė – labai tituluota, ji kovojo savo šalyje, tačiau žiūrovų plojimai po kovos rodė, kad puikiai pasirodė ir Rima. Galutinis rezultatas nėra labai svarbus, svarbiausia, kad mums pavyko padaryti viską, ką planavome ir ką reikėjo padaryti“, – sakė trenerė.

Kai R. Lisinskaitė ir B. Gustaitytė kovojo Didžiojoje Britanijoje, kiti pajėgiausi Lietuvos kovotojai buvo susirinkę į treniruočių stovyklą Druskininkuose. Tai buvo pаskutinis toks jėgų pasitikrinimas prieš lapkričio 9-10 dienomis Tokijuje vyksiantį pasaulio čempionatą be svorio kategorijų. Lietuvai Japonijoje atstovaus Inga Mikštaitė, Erika Žeburtovič, Rūta Brazdžionytė, Aneta Meškauskienė, B. Gustaitytė, Lukas Kubilius, Vytautas Cėpla, Antanas Klibavičius, Orestas Abazorius, Eventas Gužauskas, Juras Sokolovas, Paulius Žimantas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila ir Justinas Kvietka.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: