Organiatorių archyvo nuotr.

Jeigu planuojate savo atžalą vesti į futbolo treniruotes arba neseniai pradėjote tai daryti – šis straipsnis bus naudingas! Čia supažindinsime su tėvams aktualiausiais dalykais bei pateiksime informaciją apie tai, kaip vaikui padėti pasiekti daugiau bei suteikti geriausias sąlygas pamilti futbolą, o treniruotėse įgytas žinias panaudoti ir kitur. Taigi, ką verta žinoti apie vaikų futbolo treniruotes Vilniuje?

Kas veda futbolo treniruotes jūsų vaikams Vilniuje?

Ar pažįstate trenerius?

Nebūtina švęsti švenčių prie vieno stalo, tačiau pažinoti savo vaikų futbolo trenerį – svarbu. Pažinkite juos ne tik asmeniškai, tačiau ir “per vaikus”. Klauskite jų, kaip jų santykiai su treneriu, kokias vertybes aikštelėje bei už jos ribų jie ugdo, ko moko? Domėkitės tuo, koks bendravimas tarp trenerio ir jūsų atžalos ir tarp trenerio bei visos komandos.

Daug tėvų net gi futbolo mokyklą vaikams parenka pagal tai, kas treniruos jų vaikus. Štai futbolo treniruotes vaikams Vilniuje, akademijoje – „Fk Vilnius“ veda ne tik lietuviai, tačiau ir užsienio specialistai. Tai ypatingai naudinga patirtis visiems augantiems futbolo žaidėjams.

Ar tikite pačia futbolo mokykla?

Visos futbolo mokyklos turi skirtingas vizijas. Vienos nori titulų, pergalių ir prestižo, kitos yra orientuotos į asmenybių bei talentų ugdymą. Jums reikia pasirinkti, kuris kelias atžalai duos daugiau naudos ateityje. Objektyviausia būtų ignoruoti bet kokius pašalinius faktorius ir rinktis tik tai, kur geriausios sąlygos tobulėti bei augti.

Kadangi kaitaliojimas bei mokyklų keitimas – varginantis užsiėmimas, geriausia yra tikėti vizija bei pasirinkti tą vietą, kuri bus nauji “namai” ir suteiks didžiausias galimybes ateityje.

Koks jūsų vaiko požiūris į futbolą ne treniruočių metu?

Svarbu, kad futbolo treniruotės vaikams netaptų kančia

Visada norisi matyti “ugnelę” vaiko akyse. Tačiau, jeigu jam arba jai nėra smagu treniruotėse, varžybose sunku gauti žaidybinio laiko, o ir pačios treniruotės daugiau vargina nei džiugina – reiškia buvo priimtas klaidingas sprendimas.

Tokiu atveju verta pamąstyti, ar būtent futbolas yra ta veikla, kuria jūsų atžalai vertėtų užsiimti.

Tačiau, jeigu į treniruotes vaikas veržiasi, mielai ten eina, neatsikalbinėja dėl lankymo, po treniruotės daug kalba apie ją, bendrauja su draugais iš futbolo mokyklos, futbolą žaidžia ir kieme, namuose ar mokykloje, tada vaikas tikrai veikia būtent tai, ką ir nori.

Kaip jį ar ją palaikyti?

Sportuojančiam vaikui (arba dalyvaujančiam bet kokioje, su rezultatais susijusioje veikloje) – būtinas artimųjų palaikymas. Kada diena prasta ir kamuolys slysta iš po kojų arba komanda pralaimi, svarbu, kad artimieji  būtų šalia ir “įspūstų” pozityvo.

Varžybų stebėjimas, nuvežimas į treniruotes, parvežimas iš jų, čempionatų ar rungtynių per televizorių stebėjimas – visa tai susideda į bendrą naudą atžalai. Jis arba ji jaučia palaikymą ir dėl to tobulėja greičiausiai, kadangi proaktyviai mokosi iš klaidų, o ne perdėtai koncentruojasi į bet kokius veiksmus, kurie leistų klaidų išvengti.

Tai yra dar vienas svarbus skatinimo aspektas ne tik treneriams, bet ir tėvams/globėjams. Tik iš klaidos futbole galima išmokti jos nebedaryti. Turėdamas pozityvų požiūrį ir palaikymą iš šalies, vaikas daug greičiau tobulės ir labiau mėgausis futbolu.

Užsakymo Nr. KMC200028

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: