(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai VTB lygos paskutinėse B grupės rungtynėse po įdomios bei gražios kovos pamokė Ukrainos „Azovmash“ krepšininkus, net žaisdami be savo lyderių. Paskutinėmis susitikimo minutėmis tikrą pamokėlę varžovams surengę žalgiriečiai triumfavo rezultatu 84:75, reguliarųjį sezoną baigdami su penkiomis pergalėmis.

Susitikimą tolimu metimu pradėjo Martynas Pocius, tačiau dvi greitos ukrainiečių atakos leido šeimininkams išsiveržti į priekį (4:3). Po akimirkos M.Pocius vėl išvedė žalgiriečius į priekį (5:4), nepaisant to, „Azovmash“ spurtavo 8:0 bei privertė Ramūną Butautą prašyti minutės pertraukėlės (5:12). Išklausę trenerio nurodymus kauniečiai kiek suaktyvino veiksmus bei tolimą metimą realizavus Artūrui Milakniui priartėjo iki 8:12. Keturi taškai ekipas skyrė ir po Tado Klimavičiaus metimo iš po krepšio (14:10). Dar vieną tritaškį realizavus A.Milakniui svečių deficitas buvo vos taškas (13:14), tačiau šeimininkai pilnai perimti iniciatyvos „Žalgiriui“ neleido ir po keturių Rolando Jaručio taškų iš eilės vėl kiek nutolo – 23:15. Su lyg ketvirčio finaline sirena gražų reidą tiksiu metimu užbaigė Mantas Kalnietis, padėdamas tašką pirmoje susitikimo atkarpoje (17:23).

Frederickas House‘as antrąjį kėlinį pradėjo šūviu iš toli (26:17), tačiau „Žalgiris“ nesnaudė ir pritaikęs aikštės gynybą sėkmingai darbavosi tiek gynyboje, tiek puolime: A.Milaknis varžovus nubaudė dviem tritaškiais, o keturis taškus iš eilės pelnius Povilui Butkevičiui „Žalgiris“ priartėjo iki 27:29. Aikštelės šeimininkai kėlinio viduryje kiek padidino apsukas, tačiau įgauti solidesnio pranašumo jiems neleido Adas Juškevičius, rezultatyviai užbaigęs tris „Žalgirio“ atakas (33:39). R.Butautas ir toliau negailėjo žaidybinio laiko jaunimui, o paskutinius taškus prieš didžiąją pertrauką pelnė M.Pocius – 35:43.

Nors trečiasis kėlinys startavo tikslia „Azovmash“ ataka (45:35), per kitas penkias minutes nesustabdomas buvo M.Pocius. Jaunasis „Žalgirio“ gynėjas ėmėsi iniciatyvos, du kartus taikliai šovė iš toli, pridėjo du dvitaškius ir po eilinio jo metimo svečiai iš Kauno priartėjo iki minimumo (49:50). Ir tai dar nebuvo pabaiga – M.Pociui pelnius du taškus su pražanga rezultatas švieslentėje jau buvo lygus – 52:52. Jaunųjų žalgiriečių „Azovmash“ krepšininkams nesisekė stabdyti ir toliau: P.Butkevičius pataikė vieną baudą, Š.Vasiliauskas įmetė du dvitaškius per varžovų rankas, M.Begičius neklydo iš po krepšio, o po gražaus tolimo Š.Vasiliausko metimo „Žalgiris“ įgijo jau keturių taškų pranašumą – 62:58. Tiesa, paskutinę ketvirčio minutę kiek sėkmingiau sužaidė šeimininkai, prieš lemiamas dešimt minučių pirmavę tašku – 63:62.

Svečiai iš Lietuvos pavyzdingai pradėjo lemiamą susitikimo atkarpą. Po M.Begičiaus tikslių baudų ir A.Milaknio penktojo tritaškio „Žalgiris“ vėl pirmavo keturiais taškais (67:63). „Azovmash“ į tai atsakė dvitaškiu, tačiau pražangą mesdamas iš toli išprovokavo bei šaltakraujiškai visus tris baudų metimus realizavo M.Pocius, padidindamas pranašumą (70:65). Šeimininkai nusileisti nenorėjo ir surengę du tikslius išpuolius priartėjo iki 69:70, vis tik M.Pocius ukrainiečius nubaudė dar vienu „slalomu“ į jų baudos aikštelę (72:69). Ant parketo ir toliau virė nuožmi kova – po tikslaus Š.Vasiliausko metimo paskutinę atakos sekundę „Žalgiris“ pirmavo 74:72, tačiau apsiginti nepavyko (74:75). Į tai iš karto reagavo R.Butautas, paprašęs minutės pertraukėlės. Po jos kauniečiai žaidė lyg su sparnais ir ukrainiečiams pademonstravo, kodėl Lietuvos krepšinio mokykla vadinama viena geriausių pasaulyje: Siim-Sander Vene bei M.Pocius pataikė iš toli, T.Klimavičius įkrovė iš viršaus, o tašką susitikime padėjo Baltijos „Oro Karaliumi“ tituluojamas M.Kalnietis. Aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ šventė eilinę pergalę (84:75), kurią iškovojo net nepaisant 12 valandų trukusios varginančios kelionės į Mariupolį.

„Žalgiris“: M.Pocius 28 (2 rez. perd.), A.Milaknis 15, Š.Vasiliauskas 11, A.Juškevičius 6, T.Klimavičius 6 (5 atk. kam.), M.Begičius 6 (7 atk. kam.), P.Butkevičius 5 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 4 (4 rez. perd., 4 atk. kam.), S.Vene 3 (7 atk. kam.).

„Azovmash”: H.Rizvičius 20, E.Danielsas 17, B.Bayda 11.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: