© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Italija iš stipriausių Europos lygų sezoną pradeda paskutinė. Šioje lygoje dažniausiai klubai dominuoja etapais, tačiau jų pajėgumas nėra labai skirtingas. Lygoje kovoja tokie legendiniai klubai kaip “Juventus”, “AS Roma”, “AC Milan”, “Inter Milan”, tiesa Milano komandos išgyvena sunkius laikus, “AC Milan” klubas kuris rikiuojasi antras Europoje pagal iškovotas Čempionų lygos taures pernai metų sezoną Italijoje liko vos 10-oje vietoje, tuo tarpu “Inter Milan” klubas kuris dominavo lygoje 2005-2010 metais, taip pat 2009-2010 metų sezone laimėję Čempionų lygą liko vos 8-oje vietoje.

Pastaruosius 4 metus lygą laimi “Juventus” klubas, kuris ir yra daugiausiai kartų tapęs Italijos čempionu (31), titulų būtų ir daugiau, tačiau 2006 metais lyga krėtė nupirktų varžybų skandalas, po tyrimo iš “Juventus” ekipos buvo atimtas 2004-2005 ir 2005-2006  metų čempionų titulai, komanda taip pat buvo išsiųsta į “Serie B” pirmenybes. Įdomus faktas- 1913 metais įkurta “Parma” komanda, dar iki pernai metų sezono kovojusi stipriausioje Italijos lygoje bankrutavo. Ji atsikūrusi šį sezoną kovas pradės 4-ame pagal stiprumą Italijos divizione.

Atrodo, kad skandalai jau praeityje, “Juventus” nuo 2011 metų vėl skina čempionų titulus, praėjusi sezoną 2-oje vietoje likusią “AS Roma” komandą pavyko aplenkti net 17 taškų, taip pat komandai pavyko prasibrauti į čempionų lygos finalą įveikiant Madrido “Real” komandą, finale buvo nusileista “Barcelona” klubui. Komanda vasarą pasipildė perspektyviu centro puolėju Paulo Dybala iš “Palermo” ekipos, kitu centro puolėju Mario Mandžukičiumi iš “Atletico Madrid”, taip pat dar vienu puolėju Simone Zaza iš “Sassuolo” klubo, dar komandą papildė atakuojantis saugas Roberto Pereira iš “Udinese” klubo. Klubą paliko į “Bayern Munich” išvykęs Arturo Vidalis, į gimtinę grįžtantis Carlosas Tevezas ir geriausias rungtynes jau sužaidęs Andrea Pirlo, kuris išvyko žaisti į Amerikos “NYC FC” klubą. Antroje vietoje likusi “AS Roma” neišlaidavo, nupirktas tik vienas žaidėjas vertas daugiau negu 5 milijonų dolerių, tai centro saugas Andrea Bertolacci, kuris nesužaidęs nei vienų varžybų buvo perparduotas “AC Milan” klubui, tačiau komandai pavyko išsinuomoti tokius žaidėjus kaip Edinas Džeko, Viktoras Ibarbo ir Mohomedas Salah. Komanda taip pat pardavė jauną perspektyvų centro gynėją Alessio Ramagnoli tam pačiam “AC Milan” klubui. Be jau minėtūjų pirkinių “AC Milan” taip pat įsigijo centro puolėją Carlosą Bacca iš “Sevilla” klubo, kitą puolėja Luizą Adriano iš “Shakhtar” ekipos. Didelių netekčių perėjimų metu komanda nepatyrė, tiesa išsiuntė savo jaunajį talenta Stephaną El Shaarawy nuomos pagrindais į “Monaco” ekipą, talentas pastaruosius sezonus buvo kamuojamas, todėl nenuostabu,kad komanda išsiuntė jį atgauti formą. “Inter Milan” komanda taip pat stiprinasi, ji nusipirko centro saugą Geoffrejų Kondogbia iš “Monaco”, išsinuomojo Stevaną Jocevičių iš “Manchester City” ir du gynėjus iš Ispanijos- centro gynėja iš “Atletico Madrid” Mirandą, taip pat dešinio krašto gynėją iš “Barcelona” Martiną Montoją. Tiesa klubui teko atsisakyti perspektyviojo centro saugo Mateo Kovačičiaus kurį prisiviliojo “Madrido Real” ekipa.

Lygos kovos prasideda jau šeštadienį, o pasistiprinę klubai tikrai nesiruošia lengvai atiduoti čempionų titulo “Juventus”. Milano komandos taip pat puoselėja ambicijas sugrįžti į elitą, tad sezonas turėtų būti įdomus. Atidarymo varžybas šeštadienį 19:30 pradės žaisti lygos vidutiniokė “Verona” kuri į svečius priims vieną iš favoričių “AS Roma”, kitose rungtynėse ginklus surems “Lazio” su “Bologna” ekipa, susitikimo pradžia 21:45. Kitus lygos favoritus pamatyti bus galima sekmadienį- “Juventus” namie priims “Udinese” ekipą 19:00, visi kiti mačai prasidės prasidės 21″45 kuriuose susigrums “Empoli” – “Chievo”, pirmojo rato labiausiai intriguojantis mačas “Fiorentina” – “AC Milan”, “Frosinone” – “Torino”, “Inter Milan” – “Atalanta”, “Palermo” – “Genoa”, “Sampdoria” – “Carpi” ir “Sassuolo” – “Napoli”. Įdomaus futbolo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: