© Beno Dragūno nuotr.

Sekmadienį vyko Kauno miesto kyokushin karatė čempionatas. Skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose varžėsi Kauno “Shori”, “Stoiko”, “Rifo”, “Fortissimus”, “Fenikso”, “Katanos”, “KKKK”, “Kobushi”, “Seiken”, “Oriens”, “Kumite”, “Osu”, Vilniaus “Saulės ženklo”, “Budoros”, “Atemi”, Marijampolės “Tornado” bei Anykščių “Tako” klubų sportininkai.

Varžybose dalyvavo 250 sportininkų iš 12 Kauno klubų. Tradiciškai Kauno čempionate buvo surengtos ir suaugusiųjų (virš 18 metų) varžybos, kuriose savo jėgas išbandė ir kitų miestų karatė kyokushin klubų sportininkai.

“Kiekvienais metais sulaukiame vis daugiau sportininkų, kurie skina pergales ne tik Lietuvos bei Europos čempionatuose, bet yra ir pasaulio kyokushin karatė elito sąraše. Džiugu matyti ir tuos, kurie karatė keliu pradėjo eiti ne kaip įprasta vaikystėje, o sulaukę garbaus amžiaus. Vyriausias varžybų dalyvis net 43-ijų metų amžiaus, kuris šiandien pademonstravo tvirtą kovotojo dvasią” – sakė „Kauno kyokushin karatė federacijos prezidentas“ Tomas Zienius.

Gilias tradicijas turinčiame Kauno kyokushin karatė čempionate, kuris rengiamas jau 24-ąjį kartą dalyvavo ir pasaulinio lygio sportininkai. Savo jėgas išbandė pasaulio kyokushin sąjungos (KWU) pasaulio vicečempionė Brigita Gustaitytė (klubas “Budora”). Kaune elitinei sportininkei lygių nebuvo, tad pademonstravusi tvirtą čempionišką charakterį Brigita apgynė savo titulą.

Aršiausios kovos dėl čempiono titulų vyko svorio kategorijose iki 80 kg. ir absoliučioje svorio kategorijoje (virš 80 kg.). Svorio kategorijoje iki 80 kg. čempionu tapo Aurimas Šmigelskis (“Stoikas”). Sportininkas jau 16 metų kultivuoja kyokushin karatė ir sudalyvauti varžybose ryžosi po dviejų metų pertraukos. “Didžiausia atsakomybė buvo kovoti stebint mano auklėtinams” – vos atgaudamas kvapą po įtemptos finalinės kovos dėstė čempionas finalinėje kovoje paskutinėmis pratęsimo sekundėmis smūgiu koja į galvą nokautavęs priešininką ir pakėlęs visus žiūrovus tribūnose su garsiomis ovacijomis.

13

© Beno Dragūno nuotr.

Didelę staigmeną pateikė 4-ias kovas laimėjęs ir čempionu absoliučioje svorio kategorijoje (virš 80 kg.) tapęs Orestas Abazorius (“Saulės ženklas”). Naująjam Kauno miesto čempionui vos 18 metų. Reikia paminėti, kad didžioji dauguma priešininkų buvo 20-čia arba 30-čia kilogramų sunkesni ir net 20 metų vyresni. “Buvo nelengva, tačiau geras pasiruošimas ir iš anksto su treneriu aptarta kovos taktika pasiteisino” – po finalinės kovos sakė Orestas.

12

© Beno Dragūno nuotr.

Kauno klubuose sportuoja daugiau nei 2 tūkstančiai sportininkų ir kiekvienais metais šis skaičius vis labiau auga. Kyokushin karatė yra masiškiausia neolimpinė sporto šaka, kuri siekia 2020-aisiais metais vyksiančioje olimpiadoje tapti viena iš olimpinės šeimos narių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: