Olena Ogorodnikova / Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“ papildė patyrusi puolėja iš Ukrainos. Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionės pasirašė sutartį su 36 metų Olena Ogorodnikova.

„Olena yra patyrusi krepšininkė, kurios patirtis mums labai pravers. Ji yra kovinga ir puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių, taip pat gali imtis iniciatyvos, todėl tikimės, kad jos patirtis mums duos daug naudos“, – komandos naujokės privalumus vardijo „Hoptrans-Sirenų“ direktorė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

Praėjusį sezoną O.Ogorodnikova rungtyniavo aukščiausioje Ukrainos lygoje, kur vilkėjo Kijevo „Avangard“ ekipos marškinėlius. 187 cm puolėja vidutiniškai ant parketo praleisdavo po 24 minutes, per kurias pelnydavo po 9,8 taško, atkovodavo 6,9 kamuolio, atlikdavo beveik po 2 rezultatyvius perdavimus ir rinkdavo 13,1 naudingumo balų. Su „Avangard“ ekipa praėjusį sezoną O.Ogorodnikova iškovojo Ukrainos aukščiausiosios lygos sidabro medalius.

Praėjusį sezoną ukrainietė taip pat rungtyniavo ir Rytų Europos moterų krepšinio lygoje (EEWBL), kur per mačą vidutiniškai rinkdavo 7 taškus, sugriebdavo 4 kamuolius bei atlikdavo rezultatyvų perdavimą.

O.Ogorodnikova yra vilkėjusi įvairaus amžiaus Ukrainos moterų rinktinių marškinėlius.

Per savo karjerą „Hoptrans-Sirenų“ naujokė taip pat yra rungtyniavusi Ispanijoje, Prancūzijoje, Izraelyje, Italijoje, Lenkijoje, Rumunijoje bei Rusijoje.

„Hoptrans-Sirenos“ šį tarpsezonį pasirašė sutartis su naujuoju vyr. treneriu, kuriuo tapo Mantas Šernius, taip pat sukirto rankomis su puolėja Kriste Druskyte, gynėja Dovile Saurazaite, įžaidėja Arina Bilotserkivska bei vidurio puolėja Ieva Šimkute. Kauno rajono klubas taip pat pratęsė sutartis su puolėja Egle Malašauske bei jaunosiomis krepšininkėmis Rasa Knyzaitė ir Livija Sakevičiūtė.

LMKL sezoną „Hoptrans-Sirenos“ pradės spalio 14 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: