© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienio naktį debiutavo Rusijos ir Pietų Korėjos rinktinės. Rusams nepavyko įveikti korėjiečių ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 1-1.

Favoritais laikyta Rusijos rinktinė varžybas pradėjo aktyviau ir kamuolio kontrolė priklausė jiems. Pirmąsias pavojų galėjusias sukelti atakas sukūrė rusai, tačiau visos jos buvo neutralizuotos korėjiečių. Pietų Korėjai taip pat pavyko sukurti vieną ataką. Deja sužaidus 10 minučių nei vienai komandai nepavyko pelnyti įvarčių.

11-ąją minutę S. Heung-Minas taikliai smūgiavo, tačiau rusų puolėjui pavyko sėkmingai kamuolį blokuoti ir pasiųsti jį virš vartų.

Kėlinio pirmoje dalyje abi komandos demonstravo ambicingą ir aktyvų žaidimą, bet nei vienai rinktinei nepavyko užbaigti savo smūgių įvarčiais. Šios komandos žaidė kaip lygūs su lygiais.

31-ąją minutę buvo proga rusams pakeisti rezultatą. Deja, S. Ignaševičiaus stiprus baudos smūgis buvo sėkmingai atremtas vartininko. Netrukus po to J. Žirkovo bandymas taip pat buvo netikslus.

Netrukus korėjietis K. Ja-Cheolas bandė atakuoti priešininkų vartus, tačiau pasiųstas kamuolys atsitrenkė į rusų žaidėją ir pakeitęs kryptį pralėkė greta vartų virpsto.

Iki kėlinio pabaigos tiek Pietų Korėjai, tiek Rusijai pavyko surengti pavojingų atakų, bet įvarčių išvysti taip ir neteko. Rezultatas po pirmosios rungtynių dalies liko 0-0.

Antrasis kėlinys buvo pradėtas V. Faizulino smūgiu, po kurio uždirbtas kampinį. Iškart po jo rusams pavyko atlikti dar vieną pavojingą smūgį, bet ir šis skriejo šalia vartų.

49-ąją minutę skirta geltona kortelė rusui O. Šatovui. 50-ąją minutę korėjiečių kapitonas atliko tolimą smūgį, tačiau šis buvo atlaikytas vartininko I. Akinfejevo. Praėjus minutei rusų vartininkui dar kartą teko padirbėti, kai Pietų Korėja ir vėl smūgiavo. 55-ąją minutę Pietų korėjos rinktinėje atliktas pirmasis keitimas. P. Chu-Youngas buvo pakeistas į L. Keun-Ho.

Antrajame kėlinyje aktyvesni ir vėl buvo korėjiečiai, todėl Rusijos treneris nusprendė atlikti keitimą ir į aikštę įžengė A. Dzagoevas. Po šio keitimo rusai atgijo ir kelis kartus taikliai smūgiavo į J. Sung-Ryong saugomus vartus.

68-ąją minutę L. Keun-Ho atliko puikų smūgį ir Pietų Korėją įsiveržė į priekį 1-0. Šioje vietoje klaidą padarė vartininkas I. Akinfejevas, kai jam nesugavus kamuolio šis įkrito į vartus.

Šis rezultatas išgąsdino Rusiją ir jų komandoje buvo atlikti du keitimai iškarto. J.Žirkovą pakeitė A. Keržakovas, o D. Glušakovą I. Denisovas. P. Korėja taip pat atliko dar vieną keitimą: J. H. Hongą pakeitė komandos draugas S.H. Hwangas.

75-ąją minutę po atlikto keitimo aikštėję pasirodęs A. Keržakovas pelnė įvartį ir rezultatas tapo lygiu 1-1.

Šio mačo lygiosiomis baigti nenorėjo nei viena, nei kita rinktinė, todėl žaidimas dar labiau suaktyvėjo ir bandymų mušti įvartį padaugėjo.

Paskutinėmis minutėmis Rusijos futbolininkai akivaizdžiai stipriau pradėjo spausti korėjiečius, bet šie iki paskutinės sekundės gynėsi ir neleido rezultatui pakisti. Vis dėl to rungtynės baigėsi lygiosiomis 1-1.

Rezultatas:

Rusija 1 – 1 Pietų Korėja

68‘ [0 – 1] Keun-Ho Lee

75‘ [1 – 1] Alexander Kerzhakov

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: