LKF delegacija / Organizatorių archyvo nuotr.

2020 metais Tokijo olimpinėje programoje bus ir karatė, o lietuviai žengė dar vieną žingsnį savo olimpinio debiuto link. Lietuvos karatė federacijos (LKF) delegacija pirmą kartą dalyvavo į olimpinę šeimą priimtos Pasaulio karatė federacijos Europos padalinio rengiamame Senojo žemyno jaunučių, jaunių ir jaunimo čempionate Sočyje.

Jaunučių ir jaunių čempionatas surengtas jau 45-ąjį kartą, o jaunimo (iki 21 metų) – dešimtąjį. Varžybose iš viso dalyvavo daugiau nei 1200 sportininkų iš 45 šalių.

Lietuvai varžybose atstovavo 8 sportininkai (Gabrielė Marozaitė, Vaida Astašauskaitė, Nomeda Tvaskaitė, Mantas Lobanovas, Titas Minelga, Arnas Pačiuipis, Matas Žymantas, Tomas Balčius), o geriausiai sekėsi mažeikiškei G. Marozaitei, kuri jaunimo (iki 21 metų) amžiaus grupės kumitė rungties svorio kategorijoje iki 61 kg užėmė 5-ąją vietą.

Lietuvos sportininkė iš pradžių 2:1 nugalėjo Rusijos sportininkę, vėliau 2:0 įveikė Belgijos atstovę, tačiau ketvirtfinalyje turėjo pripažinti kovotojos iš Šveicarijos pranašumą.

Mantas Lobanovas svorio kategorijoje virš 84 kg varžybas pradėjo pergale prieš sportininką iš Makedonijos, bet vėliau pralaimėjo graikui ir baigė pasirodymą. Kitiems lietuviams debiuto metu pergalės pasidžiaugti nepavyko.

LKF trenerių tarybos pirmininkas Kazimieras Bartkevičius pirmąjį lietuvių pasirodymą tarptautinėse olimpinės karatė varžybose įvertino teigiamai.

„Kiekvienoje svorio kategorijoje šaliai gali atstovauti tik vienas sportininkas, tad atsitiktinių varžovų ten tikrai nebuvo, dažniausiai teko kovoti su čempionais. Visi mūsų sportininkai įdėjo daug pastangų, bet pirmą kartą dalyvaujant tokiose varžybose ir iš karto susitinkant su tarptautinį reitingą turinčiais varžovais, didelės sėkmės tikėtis sunku. Daug sportininkams atsakingais momentais padėjo rinktinės treneriai Alfonsas Valuntonis, Giedrius Linartas ir Egidijus Daknys. Kitas mūsų išbandymas bus gegužę Serbijoje vyksiantis suaugusiųjų Europos čempionatas“, – pasakojo K. Bartkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: