Organizatorių archyvo nuotr.

2015-2016 metų Lietuvos boulingo komandinį čempionatą laimėjo Kauno boulingo klubo „Straikas plius“ komanda „Taboo Night Club“, stipriausios šalyje titulą pelniusi jau 8 kartą iš eilės.

Reguliarųjį sezoną kauniečiai užbaigė antrojoje vietoje – pirmąją užėmė Klaipėdos „Andopas“. Vis dėlto per finalines varžybas Šiaulių „Apollo“ boulingo centre čempionai įrodė, kad ir šiais metais yra stipriausi.

Pusfinalyje „Taboo Night Club“ 10:4 nugalėjo Vilniaus „Apollo“ žaidėjus, o „Andopas“ nepaliko vilčių Kauno Jungtinio boulingo klubo ekipai „Toyota“ rezultatu 14:0.

Įtemptoje finalo kovoje rezultatu 10:4 stipresni buvo „Taboo Night Club“, turėję ilgesnį atsarginių suolelį ir platesnes taktines galimybes. Labai sėkmingai žaidė klubo legionierius, vienas stipriausių Latvijos sportininkų Arturas Levikinas, sėkmė lydėjo Edviną Skarbalių, puikiai pasirodė ir abu klubo kairiarankiai (Aidas Daniūnas ir Andrius Polikevičius), lemiamu varžybų metu sėkmingai pakeitę komandos kapitoną Liną Sasnauską ir patyrusį Kęstutį Gudauską.

„Andopo“ komandoje sėkmingai žaidusio šeimyninio dueto Žilvino ir Daivos Perminų pastangų neužteko, nors gana aukštus rezultatus demonstravo ir kiti komandos nariai Paulius Bagdonas bei Andrius Pocius.

Mažajame finale „Apollo“ 10:4 įveikė „Toyota“ ekipą ir džiaugėsi trečiąja vieta.

Lietuvos čempionams atiteko ne tik nugalėtojų taurė, bet ir 1300 eurų čekis. Vicečempionai savo sąskaitą papildė 750 eurų, trečiosios vietos laimėtojai – 500, o ketvirtorios – 350.

Laimėti vis sunkiau

Pasak jau 15 metų egizstuojančio „Straiko plius“ prezidento, „Taboo Night Club“ kapitono L. Sasnausko, iškovoti čempionų titulą jo ekipai kasmet tampa vis sunkiau.

„Klubas buvo įsteigtas 2001 m. balandžio 10 d. , o komanda dalyvauti Lietuvos boulingo lygos varžybose pradėjo 2002-2003 m. sezone. 2004 m. A lygoje užemėme 4-ąją vietą, 2005-aisiais – 3-ąją, 2006 m. – 2-ąją. 2007 m. vėl likome treti, o 2008-aisiais – vėl antri. 2009 m. pirmą kartą laimėjome čempionų titulą ir nuo to laiko niekam jo neatiduodame, – pasakojo L. Sasnauskas. – Kiekvienais metais norime iškovoti dar vieną titulą, bet niekada nesame dėl to tikri. Lietuvos boulingo žaidėjų lygis kyla ir reguliariajame sezone tampa vis sunkiau kovoti net su žemesnę vietą užimančiomis komandomis. Ypač žaidžiant jų namų aikštelėse. Tačiau finaliniame etape mūsų komandos žaidėjų teorinės žinios, koncentracija, pasitikėjimas vis dar suteikia mums reikiamą pranašumą. Šiuo metu mūsų pergales turbūt daugiausia lemia patirtis bei pasiruošimas varžyboms (treniruotės, taktika, inventorius).“

Pastaraisiais metais Lietuvos čempionų komanda vadinasi naktinių Kauno klubų vardais, tačiau jokių įdomių su tuo susijusių istorijų nėra.

„Tai tiesiog mūsų pastarųjų metų remėjai. Per visą komandos istoriją remėjai buvo ir kitokie, nesusiję su naktinėmis pramogomis“, – sakė čempionų kapitonas.

Bet kuriame sporte aukštų rezultatų siekiančios komandos ir sportininkai patiria išlaidų. Ne išimtis ir boulingo varžybų dalyviai.

„Tiesioginės komandos išlaidos per sezoną gal ir neatrodo labai didelės. Komandos biudžetą paprastai sudaro apie 2000 eurų, tačiau didelę dalį išlaidų sudaro komandos narių asmeninės investicijos į treniruotes ir inventorių. Jos tikrai nėra mažos, – dėstė L. Sasnauskas. – Profesionalūs žaidėjai per sezoną išsigręžia ir naudoja apie 50-80 boulingo kamuolių, kurių vieno kaina yra apie 200 eurų. Mes neturime tokių galimybių, todėl geriausi Lietuvos žaidėjai apsiriboja kur kas mažesniu kamuolių skaičiumi – nuo 5 iki 10.“

Geriausi pasaulio boulingo žaidėjai yra profesionalai, vien už pergales susižeriantys įspūdingas sumas. Didžiausioms žvaigždėms boulingas leido tapti milijonieriais.

Lietuviai apie tokius honorarus nesvajoja, tačiau didelei daliai mūsų žaidėjų boulingas yra daugiau nei žaidimas.

„Mes nesame profesonalūs boulingo žaidėjai, todėl  kiekvienas komandos narys žaidimui skiria tiek laiko, kiek turi galimybių ir noro. Tačiau daugeliui tai užima didelę dalį laisvalaikio, o kai kam ir daugiau nei tik laisvalaikį, – pasakojo „Taboo Night Club“ vadovas. – Be treniruočių ir varžybų Lietuvoje, dar tenka dalyvauti ir Europos reitinginiuose-komerciniuose turnyruose, atstovauti Lietuvai  Europos ir pasaulio čempionatuose, Pasaulio taurės varžybose ir t.t. Keletas mūsų komandos narių yra dar glaudžiau susiję su boulingu: dirba boulingo centre, įkūrė verslą, susijusį su boulingu, dirba treneriais ar boulingo federacijoje.“

Sugrįš į Šiaulius

Šiais metais Lietuvos boulingo komandos kovojo 3 divizionuose. B ir C lygų dalyviai taip pat išsiaiškino čempionus Šiauliuose.

B lygos laimėtojais ir kelialapio į A lygą savininkais tapo Vilniaus „Boulingo akademijos“ komanda „Biovela group“. Ji pusfinalyje 9:5 įveikė „Klaipėdos būrį-2“, o finale 10:2 palaužė „Andopą-2“. Pastarajai ekipai dėl vietos A lygoje teks kovoti papildomose pereinamosiose rungtynėse su „Straiko plius“ antrąja komanda.

Trečioji B lygos vieta atiteko Jungtinio BK komandai „Judex spauda“, mažajame finale 10:2 nugalėjusiai „Klaipėdos būrį-2“.

C lygos čempionais tapo Vilniaus Karolinos boulingo klubo komanda „Lucky strike“, aplenkusi Marijampolės „Stihl“, Kauno „Bowling Pro“ ir Ukmergės „Pietų Megrame“ ekipas. Visos šios komandos iškovojo teisę kitą sezoną dalyvauti B lygoje.

Geriausios B lygos komandos šį sezoną išsidalino 1600 eurų prizinų fondą, o C lygos – 1100.

Birželio pradžioje geriausi Lietuvos boulingo meistrai vėl susirinks Šiauliuose. Tame pačiame „Apollo“ boulingo centre birželio 4-5 dienomis vyks Lietuvos asmeninio čempionato finalai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: