Futbolo klubo "Bayern" archyvo nuotr.

Vasara, laikotarpis kai didžiausiose pasaulio futbolo lygose baigiasi sezonai ir prasideda perėjimų langas, kuris tesiasi iki pat vasaros pabaigos. Šiuo laikotarpiu žaidėjai kurių sutartys pasibaigia gali laisvai pereiti į kitas komandas, ekipos pratesinėja sutartis su turimais žaidėjais, taip pat vyksta aktyvus prekiavimas žaidėjų turguje. Nors šį perėjimo langą nebuvo sumušti rekordai, Ispanijos grandai buvo palyginus pasyvūs, didesnių perėjimų būta, nors Ispanijos grandai nebuvo labai aktyvūs, rinką drebino Anglijos grandų, o ypač “Manchester City” pirkiniai.

10 brangiausiai šią vasarą nupirktų žaidėjų sąraše yra Kroatijos jaunasis talentas Mateo Kovačičius, šis centro saugas už 33.3 milijonų JAV dolerių iš “Inter Milan” komandos persikėlė į Madrido “Real” ir prisijungė prie savo komandos draugo Kroatijos rinktinėje Luka Modric, kuris yra tos pačios pozicijos žaidėjas, nors konkurencija jaunajam talentui bus didelė, tačiau “Real” komandoje jam taip pat bus sukurtos geriausios sąlygos tobulėti. Nors šis žaidėjas nėra atakuojančio tipo žaidėjas, praėjusį sezoną vilkėdamas “Inter Milan” marškinėlius per 35 rungtynes, iš kurių starto vienuoliktuke pradėjo 26 pelnė 5 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Tiesa šį sezoną Ispanijos grandų ekipoje Mateo dažniausiai aikštelėje turėtų pasirodyti po keitimo, arba nepasirodyti išvis.

9 brangiausių šios vasaros pirkinių saraše yra Julianas Draksleris, kuris už 34,3 milijonų JAV dolerių iš “Schalke 04” persikėlė į “Wolfsburg”, tai dar vienas jaunasis talentas žaidžiantis kairiajame atakos krašte kuriam vos 21 metai, šis žaidėjas karjerą aukščiausioje Vokietijos lygoje pradėjo dar būdamas 17 metų. Praėjusį sezoną žaidėjas turėjo sunkią traumą ir sužaidė vos 15 rungtynių per kurias pelnė 2 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą, tiesa savo vertę jis įrodė 2013 metų sezone kai per 30 varžybų pelnė 10 įvarčių ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jei šio žaidėjo nekamuos traumos, jis turėtų būti labai svarbus pastiprinimas “Wolfsburg” ekipai.

8 tarp brangiausių šią vasarą Arturo Vidalis, praėjusią vasarą sietas su “Manchester United” ekipa, šis Čilietis  už 35.3 milijonų JAV dolerių iš “Juventus” ekipos, vis del to persikėlė į Vokietijos grandų “Bayern Munich” gretas. Karjeros piką jau pasiekęs žaidėjas buvo vienas iš “Juventus” ir Čilės rinktinės lyderių, centro saugas per 28 rungtynes Italų lygoje pelnė 7 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, nors “Bayern Munich” ekipoje, saugų linijoje yra didelė konkurencija, tokius rezultatus rodydamas Vidalis gali tikėtis užimti vietą startinėje sudėtyje.

7 šiame saraše Roberto Firmino, atakuojantis saugas kuris iš “Hoffenheim” ekipos už 39 milijonus JAV dolerių persikėlė į “Liverpool”, šis Brazilas jau porą sezonų įrodinėja savo vertę atitinkamai praėjusį sezoną per 33 mačus imušė 7 ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o 2013 metų sezoną per 33 rungtynes įmušė net 16 ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Būtent tokio tipo žaidėjo reikia “Liverpool” ekipai, norint kovoti prieš pajėgiausias Anglijos komandas.

6 tarp brangiausių, Nikolas Otamendi,buvęs “Valencia” klubo centro gynėjas, kuris už įspūdingą kaip gynėjui 42.5 milijonų JAV dolerių sumą persikėlė į “Manchester City” ekipą. Jis praėjusį sezoną buvo pagrindinis “Valencia” klubo gynybos ramstis, jis praėjusį sezoną sužaidė 35 rungtynes, visas jas pradėjo starto vienuoliktuke, būdamas gynėjas, per tas rungtynes jis taip pat sugebėjo pasižymėti net 6 kartus. “Manchester City” ekipos finansinė padėtis yra puiki, taigi jie pasiruošę pirkti tik geriausius savo pozicijų žaidėjus, Nikolas turėtų puikiai pritapti šioje ekipoje.

5 tarp brangiausių, Anglijos lygos vartininkų siaubas ir Belgijos rinktinės puolėjas Kristianas Benteke, šis puolėjas iš “Aston Villa” ekipos persikėlė į kitą Anglų klubą “Liverpool”, o perėjimo suma siekė 44.3 milijonų JAV dolerių. Benteke universalus puolėjas, gebantis žaisti ir kojomis ir antrajame aukšte, praėjusį sezoną per 29 susitikimus jis pelnė 13 įvarčiu, reikėtų paminėti, kad “Aston Villa” yra viena lentelės apačioje buvusių komandų, kuri tik per plauką nebuvo pašalinta ir stipriausios Anglijos lygos. “Liverpool” šią vasarą nusipirko 2 brangius pirkinius sustiprinusius puolimą, kurie kaip tikimasi žibės ir vėl ekipą į pergales.

4 vietoje fenomenalus 19 metų puolėjas iš Prancūzijos Antonis Martialis, šis žaidėjas už 47.6 milijonų JAV dolerių iš “Monaco” ekipos persikėlė į “Manchester United”. Antonis praėjusį sezoną Prancūzijos lygoje per 35 rungtynes įmušė 9 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, tiesa net 16 varžybų jis pradėjo ne startinėje sudėtyje. Tai žaidėjas kuris turėtų pagyvinti Anglų ekipos puolimą ir, nors komanda turi tokią žvaigždę kaip Veinas Ronis, jis gali žaisti ir atakuojančio saugo pozicijoje, taigi jaunasis Antonis savo šansų gaus.

3 tarp brangiausių, Anglų talentas Rahemas Sterlingas, 20 metų kairiojo krašto puolėjas persikėlė iš “Liverpool” į kitą Anglijos klubą “Manchester City” už 59.5 milijonų JAV dolerių. Savo greičiu išsiskiriantis, praėjusiame sezone, šis žaidėjas per 35 rungtynes pasižymėjo 7 kartus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir yra laikomas vienu perspektyviausiu Anglijos talentu. Anglų lyga turi taisyklę, kad 8 iš 25 komandoje esančių žaidėjų turi būti Anglai, todėl gerų Anglų rinkos kainos yra labai didelės. “Manchester City” ekipa perpildyta žvaigždžių iš viso pasaulio, todėl Rahemui teks pakovoti dėl vietos startinėje sudėtyje.

2 vietoje Argentinietis Angelis Di Maria, vos vieną sezoną “Manchester United” ekipoje prabuvęs dešinio krašto puolėjas buvo parduotas “PSG” ekipai, o perėjimo kaina 60 milijonų JAV dolerių, tiesa “United” klubas patyrė apie 20 milijonų JAV dolerių nuostolį, nes 2014 metų vasarą iš “Real Madrid” ekipos ši žaidėją pirko už 80 milijonų JAV dolerių. Praėjęs sezonas Argentiniečiui buvo itin prastas, žaidėjui per 27 mačus pavyko pelnyti vos 3 įvarčius, tiesa jis per tą laiką atliko ir 10 rezultatyvių perdavimų. Komandos treneris Luisas Van Galas nepasitikėjo šiuo krašto puolėju ir jį šią vasarą paleido, tik nuo pačio Angelio priklausys ar jis grįš į buvusią formą “PSG” klube.

Brangiausias šios vasaros pirkinys yra 24 metų Belgas, Kevinas De Bruyne, šis atakuojantis saugas iš “Wolfsburg” ekipos už 70.5 milijonų JAV dolerių persikėlė į šią vasarą išlaidauti nusiteikusius “Manchester City”. Jaunas Belgas kuris dar 2013 metais, visą sezoną šildė “Chelsea” ekipos atsarginių žaidėjų suolelį, praėjusi sezoną buvo pripažintas geriausiu Vokietijos lygos futbolininku, jis per 34 rungtynes sugebėjo įmušti 10 įvarčių ir atlikti 20 rezultatyvių perdavimų. Nenuostabu, kad tokius rezultatus rodantis žaidėjas buvo išrinktas geriausiu Vokietijoje ir tapo brangiausiu vasaros pirkiniu, kaip jau minėjau “Manchester City” ekipa yra prikimšta talentų, todėl savo vertę teks įrodyti iš naujo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: