© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Brazilijos futbolo legenda Pele (Pelė) pasveiko po inkstų ligos ir antradienį gali išeiti iš ligoninės, pirmadienį pranešė San Paulo klinika, kurioje jis buvo gydomas dvi savaites.

“(Kalbant) klinikiniais (terminais), jis laikosi gerai, jokie infekcijos požymiai jam nesireiškia. Atsižvelgdama į jo gerą sveikimą, jo medikų komanda rytoj (antradienį) suplanavo jo išėjimą iš ligoninės”, – sakoma Alberto Einsteino (Alberto Einšteino) ligoninės pareiškime, kuriame priduriama, kad 74 metų Pele su reporteriais pasikalbės antradienį 12 val. 30 min. (16 val. 30 min. Lietuvos laiku).

Toks pareiškimas buvo paskelbtas trys dienos po to, kai Pele vaizdo žinute “Facebook” viešai padėkojo žmonėms už paramą. Klipe taip pat buvo matyti, kaip jis pagroja kelis akordus savo gitara, jį lankant šeimos nariams ir draugei.

Pele į ligoninę buvo paguldytas lapkričio 24 dieną, dėl įtariamos šlapimo takų infekcijos, kuriai gydyti reikėjo antibiotikų.

Po trijų dienų ligoninė jį paguldė į intensyviosios slaugos palatą, nes jo būklė tapo “kliniškai nestabili”. Tai trumpam sukėlė gerbėjų nerimą.

Kai kurios brazilų žiniasklaidos priemonės pranešė, kad Pele turi kraujo užkrėtimą, nes iš pradžių gydymas buvo neveiksmingas.

Tačiau po trijų dienų ligoninė nutraukė pagalbą inkstams ir po nuodugnių tyrimų, sveikatai pradėjus gerėti, perkėlė Pele į pusiau intensyviosios slaugos palatą.

Pele turi tik vieną inkstą – kitas buvo pašalintas po šonkaulio sužeidimo, patirto 8-ajame dešimtmetyje, žaidžiant “New York Cosmos”, sakė jo agentas Jose Fornosas (Žozė Fornusas).

Lapkričio 13 dieną Pele toje pačioje ligoninėje buvo atlikta inkstų akmenų pašalinimo operacija, po kurios praėjus dviem dienoms jis buvo išrašytas. Tačiau vėliau jis grįžo skųsdamasis pilvo skausmais.

Žurnalistų būrys daug dienų stovyklavo prie ligoninės ir pranešinėjo apie sveikatą žmogaus, kurį Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) 1999 metais pavadino 20-ojo amžiaus sportininku ir kuris padėjo Brazilijai 1958, 1962 ir 1970 metais iškovoti pasaulio čempionės vardą.

Geriausiu visų laikų futbolininku daugelio laikomas Pele išgarsėjo su brazilų komanda “Santos”, o savo pirmąjį pasaulio čempionatą laimėjo būdamas vos 17, kai įmušė du įvarčius finalinėse rungtynėse su šeimininke Švedija.

Pele, kuris savo karjerą baigė tuomet tik besiformuojančioje JAV lygoje su “New York Cosmos”, pelnė Brazilijai 77 įvarčius per 91 rungtynes ir bendrai 1 281 įvartį per savo karjerą.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: