Nuotraukoje iš kairės į dešinę: Viceprezidentas LPBL Dmitrij Melnikov, EBU Prezidentas Bob Logist, LPBL Prezidentas Dmitri Baranovskij. / Dariaus Skirpos nuotr.

Šią savaitę Lietuvos profesionalaus bokso lyga (LPBL) oficialiai gavo patvirtinimą, kad yra pripažinta visateise, nuolatine Europos Bokso Unijos nare. To mūsų šalies atstovai atkakliai siekė aštuonerius metus.

Dabar LPBL yra vienintelė teisėta bokso priežiūros institucija Lietuvoje, kuri turnyruose užtikrina Europos žmogaus teisių chartijos, Europos bokso Unijos (EBU) taisyklių ir normų laikymąsi bei atidžiai stebi sportininkų sveikatos būklę.

Tai, kad tapome Pasaulio bokso tarybos filialu Lietuvoje, mūsų šalies profesionaliam boksui – kokybinis šuolis. EBU yra autoritetingiausia pasaulyje profesionalaus bokso institucija, todėl nuo šiol mūsų šalies sportininkai tiek Lietuvos, tiek pasaulio turnyruose bus oficialiai prižiūrimi aukščiausiu lygiu”, – sako Dmitry Melnikov, LPBL viceprezidentas.

Pasak jo, Lietuvoje profesionalus boksas dar dažnai painiojamas su mėgėjišku, o patys sportininkai neretai nežino, ką iš tiesų veikia profesionalios bokso priežiūros institucijos – klaidingai manoma, kad Lietuvos profesionalaus bokso lyga organizuoja turnyrus, gauna pajamų iš reklamos, bilietų.

Nieko panašaus nėra. Mes užtikriname, kad turnyruose būtų laikomasi EBU taisyklių, o didžiausią dėmesį skiriame sportininkų sveikatos būklės stebėjimui, kurį EBU reglamentuoja labai griežtai. B8tent tokios yra LPBL funkcijos”, – sako D. Melnikov.

LPBL lygos priėmimas į visateisius EBU narius vyko birželio 2 d. Belgrade (Serbijoje), 53-iajame EBU kongrese. Iki tol, nuo 2010 metų LPBL buvo EBU partnerė ir nuėjo ilgą kelią iki oficialaus nario titulo: stebėjo 35 turnyrus pagal profesionalaus bokso taisykles, tarp kurių – ir išskirtiniai įvykiai. Pavyzdžiui, pernai rugpjūtį „JM Boxing Promotions“ (Lietuva), atstovaujama Jaroslavo Mackevičiaus, ir „Siesta Boxing“ (Didžioji Britanija), atstovaujama Al Siesta, suorganizuotas turnyras, kuriame buvo varžomasi iš karto dėl 3 pasaulinio lygio diržų. Toks renginys vyko pirmą kartą Lietuvoje – jo dėka mūsų šalis labai išgarsėjo profesionalu bokso ringe. Be to, turnyre daug dėmesio teko profesionaliam boksininkui Virgilijui Stapulioniui, kuris tapo „Terminator: the Homecoming“ turnyro, „International Boxing Federation Baltic Super Welterweight Title“ nugalėtoju.

Iš viso per 8 metus Lietuvos bokso profesionalai sudalyvavo beveik 1000 kovų Lietuvoje ir užsienio valstybėse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: