© Nikita Fedyanin / Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prezidentas Vladimiras Putinas suteikė Rusijos pilietybę buvusiam pasaulio sunkiasvorių bokso čempionui Roy Jonesui Jr. (Ronui Džonsui jaunesniajam).

Kremliaus tinklalapyje paskelbtame įsake nurodoma, kad amerikietis, pelnęs čempiono titulą keturiose svorio kategorijose ir vienu metu daugelio laikytas geriausiu pasaulyje boksininku, įgijo Rusijos pilietybę.

R.Jonesas paprašė Rusijos pilietybės rugpjūtį, susitikęs su V.Putinu prie puodelio arbatos Kryme – Ukrainai priklausančioje teritorijoje, kurią pernai aneksavo Maskva. Karjerą baigęs sportininkas sakė, kad tai būtų pravartu jo verslo interesams Rusijoje.

V.Putinas atsakė, kad pilietybės suteikimui neiškiltų kliūčių, jeigu R.Jonesas planuoja reikšmingą gyvenimo dalį praleisti Rusijoje.

Boksininkas tąsyk taip pat išreiškė viltį, kad sportas gali padėti “nutiesti tiltą” tarp Rusijos ir JAV, kurių santykiai smarkiai pašliję dėl Ukrainos krizės.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: