© Augusto Didžgalvio nuotr.

Birželio 11 dienos rytą, penktojo „Citadele Kauno maratonas“ metu, bus ribojamas eismas Senamiestyje, jo prieigose bei pagal maratono trasą. Vairuotojai gatvėmis dalinsis kartu su tūkstančiais bėgikų.

„Tradiciškai vasaros pradžią sutinkame bėgdami. Tikimės, kad penktojo renginio metu kauniečiai jau yra pripratę prie bėgikų ir trumpalaikiai ribojimai blogų emocijų nesukels. Kviečiame visus palaikyti dalyvius ir atvykti su šeimomis ar patiems sudalyvauti jau penktajame bėgimo renginyje“, – sakė renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius pridurdamas, kad daugiausia ribojimų bus Senamiesčio zonoje.

Nuo 7:00 iki 16:00 eismas bus draudžiamas visame Senamiestyje. Nuo 8:00 iki 11:00 bus draudžiamas eismas Vytauto didžiojo (dar žinomo kaip „Aleksoto“) tiltu.  Karaliaus Mindaugo ir Juozapavičiaus prospektuose bei Jonavos g. bus atitverta dalis važiuojamosios dalies, ir ribojamas greitis. Eismas ribojamas ir Vokiečių gatvėje, Prieplaukos krantinėje. Eismą prižiūrės policija, apsaugos darbuotojai, Šaulių sąjungos savanoriai ir renginio savanoriai. Šiose gatvėse bėgs ilgiausių distancijų – 42 km 195 m bei 21 km 98 m distancijų bėgikai. Gyventojai į Senamiesčio zoną iki 12 val. patekti galės per Karaliaus Mindaugo pr., ir Muitinės g. arba Šv. Gertrūdos g. ir M. Valančiaus g.

Dar savaitė prieš renginį bėgimo trasos vietose buvo iškabinėti perspėjimai su prašymu sekmadienį nepalikti savo automobilių trasos zonoje. Jie kelia pavojų bėgikams, ypatingai prašoma dėmesį atkreipti Karaliaus Mindaugo pr., Nemuno pusėje automobilius statančius vairuotojus.

Po pietų, prasidedant 1,5, 5 ir 10 kilometrų distancijų varžyboms, eismas dviem valandoms nuo 13:00 bus ribojamas tik Kauno senamiestyje. Gyventojai į Senamiestį patekti galės pro Karaliaus Mindaugo pr. ir Aleksoto g.

Birželio 11 dieną vyksančio renginio metu dalyviai galės bėgti „Citadele“ maratono, „Avitela“ pusmaratonio, „SDG“ 10 km, „Impuls“ 5 km, „Agathum“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose.

Visų dalyvių laukia išskirtiniai medaliai. Renginio metu paaiškės Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas. Šiemet renginys vyks ne tik Kaune, bet ir dar bene 15 pasaulio miestų. Nuo Sidnėjaus iki San Francisko. Nuotoliniuose bėgimuose tikimasi sulaukti apie 200 bėgikų.

Birželio 9-10 dienomis dalyvių laukia ir „Citadelė Kauno maratono“ EXPO. Įmonės „Agathum“ pristatomame renginyje asmeninėmis istorijomis ir patarimais dalinsis ne tik bėgimo profesionalai, Lietuvos olimpiečiai, bet ir kitų sporto sričių atstovai, žymūs žmonės. Kai kurie iš jų per savaitės treniruotes sukaupia 200 ir daugiau kilometrų, kai kurie jų tokį ir didesnį atstumą nubėga vienu ypu. Treti su bėgimu neturi daug bendro, tačiau jų ištvermė ir demonstruojama valia užgniaužia kvapą ir verčia žavėtis.

Daugiau informacijos – http://www.kaunasmarathon.lt/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: