Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno šiuolaikinės penkiakovės klubas „Hiperionas“ sekmadienį nuo 11 val. kviečia kauniečius ir miesto svečius apsilankyti Kalniečių parke rengiamoje Šiuolaikinės penkiakovės dienoje.

Apsilankiusieji renginyje galės išbandyti visas šiuolaikinės penkiakovės rungtis: fechtavimąsi, plaukimą, jojimą, bėgimą ir šaudymą. Renginio metu bus galima susitikti ir pabendrauti su Londono ir Tokijo olimpinių žaidynių dalyve Gintare Venčkauskaite.

„Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga rugsėjo 9-ąją yra paskelbusi šią sporto šaką sukūrusio Pierre’o de Coubertino penkiakovės diena. Mūsų renginys taip pat yra skirtas šiai datai pažymėti, tiesiog rengiame jį žmonėms patogesniu metu – sekmadienį, – sakė „Hiperiono“ įkūrėjas ir vadovas Paulius Aleksandravičius. – Mūsų renginys įdomus tuo, kad pats stengiuosi jo organizavime dalyvauti kuo mažiau ir suteikti kuo daugiau iniciatyvos klubo jauniesiems sportininkams. Kartu rengėme paraišką, kuri sulaukė Kauno savivaldybės palaikymo ir finansavimo, o dabar sportininkai išbando save organizatorių vaidmenyje – patys ieško rėmėjų, rūpinasi renginiui reikalingu inventoriumi, programa, komunikacija.

Džiaugiuosi, kad įvairios Kauno įmonės mielai atsiliepė į jaunimo iniciatyvą, prisideda prie renginio, o sportininkams tai yra puiki patirtis ir nauji įgūdžiai, kurie tikrai pravers gyvenime. Kviečiu kauniečius ir miesto svečius sekmadienį apsilankyti Kalniečių parke ir iš arčiau susipažinti su Lietuvai vienintelį olimpinį medalį Tokijuje atnešusia sporto šaka.“

Šiuolaikinės penkiakovės dienos organizacija daugiausia rūpinasi Edvinas Ancuta, Ūla Andrejevaitė ir Titas Puronas. Sporto arenose geriausiai iš šios trijulės sekasi 19-mečiui T. Puronui, kuris liepos viduryje pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionato asmeninėse varžybose buvo 35-as, o mišriose estafetėse su Elzbieta Adomaityte užėmė 8-ąją vietą tarp 21 komandos.

Organizatorių archyvo nuotr.

„Su bičiuliais labai džiaugiamės šia galimybe ir nauja patirtimi. Labai smagu, kad į mūsų laiškus atsiliepė daug įmonių, tad turėsime ir daug prizų, – sakė T. Puronas. – Labai laukiu šio renginio, manau, bus smagu ir mums, ir visiems atvykusiems. Visi esame bėgę ir plaukę, tačiau mūsų renginio metu bus galima išbandyti ir sunkiau prieinamas rungtis – fechtavimąsi, šaudymą lazeriniu pistoletu, jojimą. Ypatingai smagu, kad turime galimybę atsigabenti žirgą ir suteikti galimybę visiems norintiems pasėdėti balne. Taip pat galiu nuraminti, kad niekam nereikės šokti į vandenį. Plaukimo rungtis bus imituojama tampant gumas ir atliekant specialius pratimus.“

Renginys Kalniečių parke sekmadienį vyks iki 17 val., o pirmieji 100 žmonių, kurie išbandys visas 5 rungtis, bus apdovanoti renginio rėmėjų prizais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: