KaunoZinios.lt arch. nuotrauka

Lietuvos čempionams, Vilniaus „UV 2003“, per paskutines dvejas Baltarusijos grindų riedulio čempionato reguliariojo sezono rungtynes reikėjo iškovotų bent 2 taškus, kad galėtų toliau tęsti kovą dėl pirmenybių apdovanojimų.

Pirmų rungtynių pradžia su vienais čempionato lyderių, Minsko „Vendetta“, vilniečiams buvo sėkminga – po Martyno Samulevičiaus (perdavimas Martyno Karkausko) ir Andriaus Venckevičiaus ( Erik Korsukov) įvarčių 7-ą minutę pirmauta 2:0. Tačiau varžovams po 3 minučių užteko tik 15 sekundžių, kad pusiausvyra rungtynėse būtų atstatyta. Visgi „vienuolių“ komandos kapitonas M.Karkauskas, perėmęs iš neatidžiai žaidusių varžovų gynėjų kamuoliuką, iki pertraukos likus kiek daugiau nei 2 min., dar kartą išvedė komandą į priekį 3:2. Deja, tai buvo paskutinis lietuvių įvartis šiose labai svarbiose rungtynėse – minskiečiai dominavo visą antrą rungtynių pusę, savo persvarą įtvirtindami net 5 įvarčiais. Galutinis dvikovos rezultatas – 7:3 (2:3,5:0).

Susitikime su Minsko „Stoličnyje Drakony“ vilniečius tenkino tik pergalė. Rungtynių svarba, įtampa darė savo – turėję ne vieną progą pasižymėti, „UV 2003“ žaidėjai per rungtynes tai sugebėjo padaryti tik kartą. Po greito išpuolio ir tikslaus M.Samulevičius perdavimo, gražų įvartį 9-ą pirmo kėlinuko minutę pelnė Viktoras Češulis. Varžovai rungtynių gale turėjo keletą labai realių galimybių išlyginti rezultatą, bet sėkmingas vilniečių vartininko Pavelo Spiridovičius žaidimas leido išsaugoti turėtą trapią persvarą, iškovoti pergalę 1:0 (1:0,0:0)ir taip reikalingus 2 taškus.

Komandos „Stella“,“Vendetta“,“Dinamit“ ir „UV 2003“ kovo 16,23 ir 30 dienomis tarpusavio rungtynėse išsiaiškins čempionato nugalėtoją ir prizininkus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: