Organizatorių archyvo nuotr.

Įprastai blizgančias Kauno „Žalgirio“ arenos grindis jau dengia tonos žvyro – ketvirtadienį čia pradėtas motociklų kroso trasos įrengimas. Joje kovo 21 d., šeštadienį, bus paskelbtas šių metų  „Arenacross Baltic Cup“ sezono startas. Kovoti dėl pirmojo varžybų serijos etapo nugalėtojų vardų ryžosi daugiau nei pusšimtis motokroso meistrų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Kazachstano.

„Arenacross“ varžybos atidarys ir Lietuvos motociklų kroso varžybų sezoną – atvirose lauko trasose varžybos bus pradėtos rengti tik balandį. „Daugumai sportininkų tai bus pirmoji kova šiemet, o žiūrovams tai tik į naudą – per žiemą varžybų išsiilgę motociklininkai varžysis iš visų jėgų. Sportinio azarto ir efektingų kautynių trasoje tikrai netrūks,“- sako varžybų organizatoriai. Jų teigimu, „Arenacross Baltic Cup“ varžybų serija ne tik prailgina šalyje rengiamų motokroso varžybų sezoną, bet ir suteikia galimybę šią efektingą sporto šaką pažinti visiems, kuriuos traukia greitis ir azartas. Pasak varžybas organizuojančio Vaido Zdancevičiaus, pakanka vos trijų „Arenacross“ valandų, kad išvysti visa tai, kas yra gražiausio motokrose. „Tik arenoje įrengtoje trasoje žiūrovai turi puikią galimybę stebėti kiekvieną sportininkų judesį, šuolį nuo tramplino ar lenkimą, jiems lengva suprasti varžybų eigą, nevargina ilgos pertraukos tarp važiavimų.“

Įrengti motokroso trasą uždaroje patalpoje nėra itin paprasta – vien sugabenti žvyrą prireikė daugiau kaip 130 savivarčių reisų. Per dvi dienas tonos žvyro taps visus Tarptautinės motociklų sporto federacijos reikalavimus atitinkančia varžybų trasa. „Nuo įprastinių motokroso trasų „Arenacross“ trasa skiriasi intensyvumu, visos kliūtys čia išdėstytos daug tankiau. Įspūdingus šuolius į orą sportininkai pademonstruos ant finiše esančio tramplino, o kas išties moka važiuoti parodys „tarka“ – smulkios, arti viena kitos išdėstytos bangos,“- sako Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis. Anot jo, prognozuoti kas nugalės šeštadienį neįmanoma – tai, jog esi stiprus motokrose dar negarantuoja pergalės „Arenacross“ trasoje. „Nugalėtojus lems tikslumas ir greitis, laiko atokvėpiui nebus, o klaidos trasoje atims brangų laiką ir galimybę laimėti. Belieka tikėtis, kad ant nugalėtojų pakylos užlips ne vienas lietuvis.“

Šeštadienį „Arenacross Baltic Cup“ trasoje gyvenimas virs nuo pat ryto. Sportininkų laukia kvalifikaciniai ir pusfinalių važiavimai, 18 val. į areną susirinkę žiūrovai galės stebėti finalines kovas ir superfinalą. Finale varžysis 40 kvalifikacijos etapus įveikusių motociklininkų, kurie bus suskirstyti į keturias klases – vaikų, jaunimo, „MX2“ ir „Open Pro“. Superfinale  vienas prieš vieną susikaus aštuoni greičiausi „MX2“ Ir „Open Pro“ klasių lenktynininkai. Prieš prasidedant „Arenacross Baltic Cup“ finalams visa dalyvių technika – nuo 50 cm³ galingumo motociklų, kuriais lenktyniaus mažiausieji iki profesionalų vairuojamų 500 ar 650 cm³ monstrų – bus išrikiuota arenos fojė.

„Arenacross Baltic Cup“ organizuoja „Bravo Events“ bendradarbiaujant su „Vaikų motoklubu“ ir Lietuvos motociklų sporto federacija. Bilietus į renginį platina BILIETAI LT.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: