(c) Kaunas.lt arcyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė statomiems Nemuno saloje Kauno pramogų ir sporto rūmams suteikti Žalgirio vardą.

Šiais metais bus minima visai Lietuvai svarbi data – 600-osios Žalgirio mūšio metinės. Be to, šiuo vardu pavadinta Kauno „Žalgirio” krepšinio komanda, kuri yra tapusi miesto simboliu. „Arenai suteikdami Žalgirio vardą, garsinsime ne tik mūsų miestą, bet ir šalį. Žalgirio pavadinimas visiškai atpirktų ir tą galimą netektį, kurią patirtume, pardavę arenos pavadinimą”, – sakė meras Andrius Kupčinskas. Miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, pritardamas merui pabrėžė, kad būtų sunku rasti geresnį vardą arenai. „Toks pavadinimas atitiktų statinio paskirtį, pagerintų Kauno įvaizdį ir garsintų mūsų miesto vardą tarptautiniu mastu”, – teigė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Kauno pramogų ir sporto rūmų statybą planuojama baigti rudenį. Šio projekto vertė – 169,9 mln. litų. Projektas finansuojamas Savivaldybės, valstybės bei ES lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: