Lietuvos paralimpinis komiteto nuotr.

Vos prieš tris mėnesius prie Lietuvos golbolo rinktinės vairo stojęs Valdas Gecevičius atvedė mūsų šalies komandą į Tokijo paralimpines žaidynes. V. Gecevičiaus treniruojamai nacionalinei komandai bilietą garantavo patekimas į JAV vykstančio paralimpinio atrankos turnyro finalą. Pusfinalyje Lietuvos golbolininkai 12:5 nugalėjo Kinijos nacionalinę komandą.

„Jausmas – fantastinis. Visa komanda taip jaučiasi. Matau, mano asistentė (Sandra Šalčiūtė – red.) dar dabar dreba iš jaudulio (juokiasi – red.). Emocijos kol kas valdo mus. Didžiuojuosi savo komanda. Vakar nugalėjome JAV, šiandien įveikėme Kiniją. Tai – tokios didelės valstybės. Bet golbole Lietuva yra geresnė“, – po pergalingo pusfinalio sirenos džiaugsmo neslėpė V. Gecevičius.

V. Gecevičiui paralimpinis atrankos turnyras JAV buvo pirmas tokio lygio išbandymas neįgaliųjų sporte. Iš krepšinio į golbolą atėjęs treneris neįgaliųjų sporte, galima sakyti, žengė pirmus žingsnius.

„Tai – svarbiausia pergalė mano kaip trenerio karjeroje. Juk tai – paralimpiada. Vakar po mačo su JAV sakiau, kad tokios įtampos nejutau net treniruodamas Vilniaus „Kibirkštį“. Čia net nėra apie ką daug kalbėti. Ši pergalė – vienareikšmiškai svarbiausias laimėjimas“, – atviravo V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinei turnyre JAV liko vienas mačas – finalas, kuriame laukia Turkijos rinktinė. Nors šio mačo vertė yra simbolinė, nes finalininkai jau turi bilietus į Tokiją, tačiau V. Gecevičius žada kovą iki pabaigos. Pasak trenerio, motyvacijos jo auklėtiniams tikrai nepritrūks.

„Turime turkams skolą už pralaimėjimą grupėje (A grupės rungtynėse Turkija įveikė Lietuvą 12:4). Be to, su komanda dabar eidami kalbėjome, kad norime sugiedoti Lietuvos himną iš širdies, o ne dėl kažkokio formalumo. Ruošimės, žaisime, o tikslas – pirma vieta“, – sakė V. Gecevičius.

Lietuvos golbolo rinktinė į Vilnių grįš liepos 11 d., ketvirtadienį 14.40 val. reisu iš Kopenhagos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: