Donaldas Kairys paskirtas Lietuvos vaikinų jaunimo (U20) rinktinės vyr. treneriu. / Krepsinionamai.lt nuotr.

Kaune vyko eilinis Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinti 2019 metų Lietuvos U20 jaunimo vaikinų ir U18 jaunių merginų rinktinių vyriausieji treneriai, iškelti tikslai visoms Lietuvos rinktinėms bei svarstomi kiti einamieji klausimai.

Lietuvos U20 jaunimo vaikinų rinktinės vyr. treneriu paskirtas Donaldas Kairys, o U18 jaunių merginų rinktinei vadovaus Vytautas Pliauga.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei iškeltas tikslas FIBA Pasaulio varžybose iškovoti 1-8 vietas ir tęsti kovą dėl patekimo į 2020 metų Olimpines žaidynes. Taip pat komandai iškeltas tikslas patekti į 2021 metų Europos krepšinio čempionatą, kurio atranka startuos šių metų lapkričio-gruodžio mėnesiais.

 

Tikslas, patekti į 2021 metų Europos krepšinio čempionatą, iškeltas ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinei. Atrankos kovos startuos lapkričio mėnesį.

Praėjusioje Universiadoje triumfavusi Lietuvos studentų krepšinio rinktinė šiais metais titulo negins, nes Lietuvos studentų sporto asociacija neužregistravo komandos.

„Esame labai nustebę, kad mūsų komanda nebuvo užregistruota dalyvauti Universiadoje, nes rezultatai buvo labai geri. Mūsų tikslas buvo, kad finansavimas pasiruošimui ir dalyvavimui būtų padalintas po lygiai, kartu su Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Argumentai nėra aiškūs ir šiais metais mes šios komandos neturėsime“, – po susitikimo teigė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

Klausimų priėmimai dėl apribojimų krepšininkams ir krepšininkėms rungtyniauti dviejuose suaugusiųjų čempionatuose ir dėl komandų automatinio perėjimo tarp krepšinio lygų tvarkos tvirtinimo, buvo atidėti kitam posėdžiui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: