© A. Koroliovo nuotr. / KaunoZinios.lt

Precedento neturintis įvykis, kai po ketvirtadienio Eurolygos rungtynių Lietuvos krepšinio gerbėjai latviai broliai Maciai užpuolė Madrido „Real“ ekipos gynėją Rudy Fernandezą ir smogė šiam į veidą, Kauno „Žalgirio“ klubui gali kainuoti itin brangiai.

Eurolygos reglamentas skelbia, kad agresija prieš teisėjus, krepšininkus, trenerius bei oficialius komandos narius klubui gali užtraukti baudą nuo 10 iki 100 tūkst. eurų (34,5-345 tūkst. litų).

Eurolygos dalyvius atakavusiems sirgaliams gali būti uždrausta lankytis arenose nuo vienerių iki ketverių metų, o į muštynes įsivėlę krepšininkai gali būti diskvalifikuojami nuo penkerių rungtynių iki ketverių metų.

Eurolyga jau pradėjo didžiulio atgarsio Europos žiniasklaidoje sulaukusio skandalo tyrimą. Eurolygos išplatintame pranešime teigiama, kad „Real“ ekipa jau pranešė apie įvykusį užpuolimą ir pradėjo rengti tai įrodančius dokumentus.

Eurolyga jau paprašė, kad „Žalgirio“ klubas atsiųstų oficialų paaiškinimą apie incidentą bei pateiktų prieš rungtynes ir po jų atliekamų saugumo procedūrų detales.

Teigiama, kad abiejų klubų paaiškinimus bei Kauno policijos pateiktą įvykio medžiagą tirs Eurolygos drausmės komisija. Neabejojama, kad skolose skendinčiam „Žalgirio“ klubui bus skirta didžiulė bauda.

Kadangi šis incidentas pirmasis, bet itin rimtas, Lietuvos čempionai turėtų išvengti maksimalios baudos, tačiau beveik neabejojama, kad jos dydis sieks šešiaženklę sumą, skaičiuojant litais.

Gavę baudą „Žalgirio“ klubo vadovai ją mėgintų išsieiškoti iš incidento kaltininku tapusio komandos gerbėjo.

Fernandezą užpuolę broliai Maciai vos prieš mėnesį gavo Lietuvos pilietybę. Latvijoje jie turi verslą ir kartu su Lietuvos rinktine bei „Žalgirio“ klubu dažnai keliauja į rungtynes užsienyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: