Salma Hayek filmo "From Dusk Till Dawn" kadras

Kai kurie pasirodymai filmuose mums kelia nuostabą, kaip gerai aktoriai įkūnija savo personažus. Tačiau kai kuriais atvejais ekrane matoma baimė yra labai reali. Daug sunkiau yra tada, kai aktoriai, norėdami nufilmuoti sceną, turi įveikti savo pačių fobijas.

1. Salma Hajek – baimė gyvatėms filmuojant „Nuo sutemų iki aušros“ (From Dusk Till Dawn)

Kventinas Tarantino, parašęs TV serialo „Nuo sutemų iki aušros“ scenarijų, turėjo apgauti Hajek, kad ji sutiktų filmuotis su gyvate. Salma priėmė vaidmenį nežinodama šios smulkmenos ir vėliau bandė atsisakyti dėl gyvačių baimės. Tada Tarantino jai pasakė, kad Madona sutiko šokti ir aktorė suprato, kad negali praleisti šios galimybės.

Galų gale Salmos scena tapo ikoninė, ir jai nebuvo per daug baisu, nes prieš filmuojant ją užhipnotizavo. Vėliau ji pasakė: „Viskas buvo gerai, nes nugalėjau savo didžiausią baimę. Norėdama šokti, turėjau pereiti į transą… Ir nebuvo jokios choreografijos. Viskas buvo improvizuota. Negalima choreografuoti gyvatės, nes nežinome, ką ji darys!“

2. Rajeno Renolds klaustrofobija filme „Palaidotas gyvas“ (Buried)

Reynolds viso projekto metu filmavosi uždaroje erdvėje, kuri trikdė jo klaustrofobiją ir emociškai jį išsekino. Tačiau tai buvo verta, kadangi filmas pasirodė toks realistiškas, kad auditorija žiūrėdama jaučiasi tarsi įstrigusi dėžėje kartu su pagrindiniu veikėju.

Jis prisiminė šio vaidmens patirtį ir pasakė: „Aš tiesiog jaučiau, kad niekada, niekada, kol gyvenu, nebesiskųsiu filmavimo aikštelėse po šio filmo… Tai buvo sunku, „Palaidotas gyvas“ buvo tikrai labai sunkus, tiek emociškai, tiek fiziškai. Iš ten išėjau pasikeitęs.“

3. Silvesteris Stalone – aukščio baimė filme „Alpinistas“ (Cliffhanger)

Pasirodo, kad galingasis Slajus vis dėlto turi silpnybę ir iš tikrųjų turėjo būti apgautas, kad atliktų savo vaidmenį filme „Alpinistas“. Filmo režisierius prisiminė, kaip jis kalbėjosi su Stalone: „Kai jis pirmą kartą atvyko į Italijos Alpes… jis pažvelgė į viršukalnę, kuri buvo priešais mus. Aš pasakiau: „Ten yra mūsų filmavo aikštelė“ Ir jis atsakė: „Taigi, kas ten eis?“ Aš atsakiau: „Tu.“ Jis pažiūrėjo į mane ir sako: „Tu tikriausiai juokauji. Aš bijau aukščio. Aukščiausiai kur kada nors eisiu, yra mano kaubojaus batų kulnų aukštis.“

Režisierius žinojo, kad Stalone neatsisakys lipti priešais visą filmavimo komandą, nes jam būtų buvę gėda, ir lėtai privertė jį eiti vis aukščiau kalnu. Filmavimas įvyko 4 kilometrų aukštyje, o Stalone narsumo dėka mes gavome jaudinantį filmą.

4. Uma Turman – klaustrofobija filme „Nužudyti Bilą 2“ (Kill Bill, Volume 2)

Viena labiausiai bauginančių scenų, pasirodžiusių filmuose „Nužudyti Bilą“, buvo ta, kai Turman personažas buvo palaidotas gyvas ir jai reikėjo ištrūkti pasitelkiant tik savo įgūdžius. Kad ir kokia intensyvi scena buvo žiūrovams, aktorei tai irgi nebuvo „piknikas“. Turman kenčia nuo klaustrofobijos, tačiau teigė, kad bet kas bijotų jos situacijoje. „Na, aš bijau uždarių patalpų, bet žmogus tikrai neturi būti klaustrofobiškas, kad bijotų būti palaidotas gyvas“, – sakė aktorė.

5. Rebel Vilson – aukščio baimė filmuojant „Aukšta klasė 3“ (Pitch Perfect 3)

Nors filmas „Aukšta klasė 3“ apie akapelos grupę atrodo kaip paskutinis filmas, kuriame yra sudėtingų triukų, Rebel Vilson gali patvirtinti, kad taip nebuvo. Filmo metu aktorei teko ne kartą susidurti su aukščio baime.

Vilson prisiminė savo patirtį filmuojant šį filmą: „Aš žinau, kad atrodau kieta, bet bijau aukščio, tai yra vienas dalykas, kurio labai bijau. Šį 6 metrų šuolį turėjau atlikti 10 kartų. Ir kiekvieną kartą aš buvau tiesiog suakmenėjusi“.

6. Kristen Stiuvart – baimė jodinėti žirgais filme „Snieguolė ir medžiotojas“ (Snow White and the Huntsman)

Stiuvart prisipažino, kad jodinėjimas žirgais filmuojant „Snieguolė ir medžiotojas“ jai buvo gana nemaloni patirtis. Ji paaiškino, kad jodinėjimas yra kažkas, kas jai tiesiog netinka. „Aš daugiau nebenoriu lipti ant žirgų“, – sakė aktorė. „Aš juos myliu. Manau, kad jie gražūs. Aš myliu jų energiją. Man patinka būti šalia jų. Man patinka glostyti jų minkštas mažas nosytes. Aš tiesiog nekenčiu jiems sakyti, ką daryti“.

7. Metas Deimonas – baimė gyvatėms filme „Mes nusipirkome zoologijos sodą“ (We Bought a Zoo)

Skarlet Džohanson išdavė savo kolegos iš filmo „Mes nusipirkome zoologijos sodą“ paslaptį, kai ji atskleidė, kad ji „stebėjo, kaip Metas Deimonas verkia kaip kūdikis ir linguoja pirmyn atgal, kai gyvatės šliaužė po visą filmavimo aikštelę“. Ji pridūrė: „Jis buvo labai išsigandęs. Jis prakaitavo, o gal net prakaitas susidarė akies kampučiuose. Aš pasakiau: „Metai, šie vaikai praktiškai žongliruoja gyvatėmis. Susiimk.“

Deimonas prisipažino, kad aktorės istorija yra teisinga, ir paaiškino: „Aš bijau gyvačių. Skarlet ir vaikai mane privertė su jomis bendrauti.“

8. Dženifer Aniston – baimė būti po vandeniu filme „Pyragas“ (Cake)

Aniston baimė būti panardinta kyla iš vaikystės, kai ji, būdama 5-erių, nuvažiavo triračiu į baseiną. Jai teko susidurti su šia fobija vaidinant filme „Pyragas“, kur jos veikėjos terapinė scena buvo po vandeniu, ir tai aktorei buvo košmaras. Ji pasakė: „Man prireikė 30 kartų nufilmuoti tą sceną… Aš niekada to daugiau nedarysiu“.

9. Džeikas Gilenholas – stručių baimė filme „Persijos princas: laiko smiltys“ (Prince of Persia: The Sands of Time)

Džeikas Gilenholas iš tikrųjų įgijo baimę, kurios anksčiau neturėjo filmuodamas „Persijos princas: laiko smiltys“. Aktoriui buvo labai sunku dirbti su stručiais, ir jis galų gale jų pradėjo bijoti. „Man sakydavo: „Netriukšmauk aplink stručius. Jie išplėš tavo akis, taip pat ir tavo širdį. Taigi, aš natūraliai pradėjau jų bijoti“, – paaiškino aktorius. „Jie atrodo nekalti, bet jie tikrai tokie nėra“.

Tačiau Gilenholui pasisekė, nes jis turėjo bėgti nuo šių paukščių vienoje scenoje, todėl jo baimė tikrai pravertė. Jo kolega Gema Arterton matė visa tai ir pasakė: „Jis tikrai buvo išsigandęs. Jis bėgo, o jo baimės persmelktas žvilgsnis – tai ne vaidyba. Tai buvo tikra.”

10. Skarlet Džohanson – paukščių baimė filmuojant „Mes nusipirkome zoologijos sodą“

Panašiai kaip jos kolega Metas Deimonas, aktorei Džohanson nebuvo lengva dirbti filmuojant „Mes nusipirkome zoologijos sodą“. Pasirodo, aktorė turi ornitofobiją ir filme jai teko susidurti su daugybe skirtingų gyvūnų ir paukščių. Ji paaiškino savo baimę: „Tiesiog kažkas apie sparnus, snapus ir plevėsavimą. Aš jų bijau. Baimė man vis dar neišnyko. Jei jie būtų paprašę manęs užsidėti paukštį ant peties, aš tai padaryčiau, bet tai būtų buvę sunku“.

Taip pat skaitykite: 10 aktorių, kurie melavo, kad gautų vaidmenis filmuose

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: