„Ozo šalies burtininkas“, rubino bateliai

Kai kurios filmų scenos tapo savo žanro klasika arba simboliais, pagal kuriuos gerbėjai gali atpažinti patį filmą. Nesvarbu koks žanras, komedija, siaubo ar mokslinės fantastikos filmas, mada visada užima svarbią vietą. Pakelkite ranką, jei kada nors svajojote apie Martino MakFlajaus futuristinius sportbačius iš filmo „Atgal į ateitį“ arba troškote bent jau pasimatuoti Pelenės batelius su „Swarovski“ kristalais.

Kviečiame atrasti linksmus faktus apie vienus iš ikoniškiausių batų, kuriuos kada nors esame matę didžiuosiuose ekranuose.

  1. „Ozo šalies burtininkas“, rubino bateliai

Filme „Ozo šalies burtininkas“ Dorotė avi stebuklingus batelius, kurie įėjo į istoriją, kaip legendiškiausia kino batelių pora. Rubino bateliai padengti daugiau nei 2,000 raudonų žvyno pavidalo blizgučių ir yra tokie įžymūs bei vertingi, jog 2005 metais jie buvo pavogti iš Džudės Garland muziejaus. Valdžiai prireikė 13 metų, kad juos surastų. Ekspertai įvertina, kad šie nuostabūs ir ikoniški bateliai apdrausti 1 mln. dolerių.

  1. „Pelenė“, stiklinės kurpaitės

Stiklinės Pelenės kurpaitės yra vieni įsimintiniausių Disnėjaus filmų batelių. 2015, kai buvo išleista gyvo veiksmo filmo versija, „Swarovski“ buvo išrinktoji juvelyrinė, turėjusi prikelti šiuos legendinius batelius gyvenimui.

Kurpaitės buvo papuoštos 1.7 mln. „Swarovski“ kristalų. Nadja Swarovski norėjo paversti jas tikru meno kūriniu ir šiam darbui paskyrė aštuonių žmonių komandą. Po 150 valandų darbo ir 6 svarstytinų dizaino pavyzdžių, komanda galiausiai pristatė skulptūrinį kūrinį, tikrai vertą pasakos.

  1. „Forestas Gampas“, Foresto „Nike“ sportbačiai

Foresto Gampo sportbačiai yra vieni žymiausių batų pasaulyje. „Nike Cortez“ batai buvo sukurti bėgiojimui treku ir per pirmus metus po išleidimo šių batų buvo parduota už daugiau nei 800,000 dolerių. Sportbačiai dar labiau išpopuliarėjo, kai 1994 metais didžiuosiuose ekranuose pasirodė Tomas Henksas laikantis šiuos batelius. Dabar jie tapo klasika, tiek ekranuose, tiek gyvenime.

  1. „Zuikis Džodžo“, Rouzės Betcler bateliai

2019 metais režisierius Taika Vaititi išleido pripažintą filmą „Zuikis Džodžo“. Pirmojoje istorijos dalyje mes nuolat matome užuominas apie Džodžo mamos, kurią įkūnija Skarlet Džohanson, batelius. Šie žemakulniai siužete užima svarbią vietą, todėl tiek kartų pamačius juos ekrane, iškart prisimename batelius kalbėdami apie filmą.

  1. „Kosminis krepšinis“, Maiklo Džordano „Air Jordan“ sportiniai batai

1996 metais Maiklas Džordanas kartu su „Warner Bros“ animaciniais „Beprotiškų melodijų“ veikėjais suvaidino filme „Kosminis krepšinis“. Filme matome, kaip žymus sportininkas mūvi sportbačių porą, kuri vėliau tampa kino juostos sėkmės simboliu: „Air Jordans“. „Nike“, minint 20-sias „Kosminio krepšinio“ metines, išleido ypatingojo leidimo batelius, kurie naujausių technologijų dėka suteikia visus šiuolaikinių sportbačių patogumus, o kartu ir tokį patį ikonišką dizainą.

  1. „Jokio supratimo“, Šerės balti žemakulniai bateliai

1995 metais išleistas filmas „Jokio supratimo“ buvo paremtas Džeinės Ostin romanu „Ema“. Pats filmas yra stiliaus įkvėpimas ir jame gausu aprangos idėjų, kurias norėjo dėvėti dauguma 90-ųjų merginų. Viena iš įsimintiniausių scenų, tai iš arti nufilmuotų Šerės mielų baltų batelių su T formos dirželiu, kadras. Bateliai dar žinomi kaip „Mary Jane“ puikiai apibendrina Šerės charakterį ir stilių.

  1. „Nužudyti Bilą“, Beatričės „Onitsuka Tiger“ sportbačiai

Pažiūrėję filmą „Nužidyti Bilą“, mes vis dar galime įsivaizduoti, kaip šauniai Umai Turman tinka tie ikoniški geltoni „Onitsuka Tiger Mexico 66“ sportbačiai. Jie nebuvo sukurti specialiai filmui. Kihachirą Onitsuką įkvėpė aštuonkojų sukibimo principas ir jis sukūrė įgaubtą sukibimo sistemą, dėl kurios batai ir yra tokie žymūs. Japonų komanda šį dizainą naudojo 1968 metų Olimpinėse Meksikoje, o po kelių metų, Kventino Tarantino filmo dėka, jie tapo ikoniškais.

  1. „Džiumandži“, „Parrish“ sportbačiai

Filme „Džiumandži“, „Alanas Perišas panaudoja sportbačių prototipą savo tėvo gamykloje, o tai sukelia galybę beprotiškų įvykių. Dizainas matomas ekrane labai panašus į „Nike Air Max 2 Charles Barkley“. Jei norite kažko panašaus į sportbačius iš tos scenos, ieškokite „Nike“ versijos ir pasijusite lyg būdamas žaidime.

  1. „Raudoni bateliai“ (1948)Raudoni bateliai“ yra vienas vizualiai gražiausių filmų  klasikiniame kine. O jau balerinomis svajojančioms mergaitėms jis buvo paskelbtas tiesiog privalomu pažiūrėti.Pagrindinė herojė čia – žavi, aikštinga ir nepaprastai gabi jauna šokėja Viktorija Peidž (akt. Moira Shearer) patenka į griežto ir valingo garsaus impresarijaus Boriso Lermontovo (akt. Antonas Walbrookas) trupę. Drauge su ja į trupę priimamas dar vienas naujas narys – kompozitorius Džulijanas Krasteris (akt. Marius Goringas) puikus muzikos aranžuotojas. Abiem naujokams Borisas suteikia galimybę kurti naują baletą “Raudoni bateliai”. Tačiau kasdienės repeticijos duoda visai ne tą rezultatą, kurio tikėjosi trupės vadovas. Viktorija ir Džulijanas įsimyli vienas kitą ir susituokia, nors tokiam jųdviejų pasirinkimui Borisas labai priešinasi. Atsikeršydamas Lermontovas neleidžia Vikei šokti jos gražiausią partiją. Konfliktai ir pasirinkimas tarp meilės vyrui ir baletui neišvengiami…Laimė, Boriso intrigos nesuardo dviejų mylinčių širdžių sąjungos. Nelaimė atėjo iš ten, iš kur jos tikrai niekas nelaukė.

 

  1. „Ieškokit Gudručio!“, batas telefonas

2008 metų filme „Ieškokit Gudručio!“, Styvas Karelas vaidina įžymųjį Agentą 86 – žvalgybos agentūros šnipą. Filme, kai agentas panaudoja įžymųjį batą telefoną, galime iš naujo patirti klasika tapusius senųjų serijų momentus. 86-sis nusimauna savo aukštų technologijų batą ir panaudoja jį kaip itin modernios technologijos prietaisą.

  1. „Pušnys“

2005 metų filmas „Pušnys“ buvo paremtas tikra istorija. Į bėdą patekęs batų gamyklos savininkas priima „drag“ karalienę Lolą, kaip partnerę, kad išsaugotų savo verslą. Istorija pasakoja, kaip jis nuo nuobodžių vyriškų batų gamybos perėjo prie išskirtinių „drag“ karalienių batų kūrybos.

  1. „Graži moteris“, Vivian batai virš kelių

Džiulija Roberts, po to, kai kartu su Ričardu Giru suvaidino filme „Graži moteris“, itin išgarsėjo. Filme, o tiksliau jo afišoje, matome Džiuliją, mūvinčią ilgus juodus odinius batus. Ši pora batų tapo išskirtiniu veikėjos ženklu, todėl jei gatvėje pamatome žmogų, mūvintį panašius batus, mūsų smegenys tikriausiai iš karto atgamina Džiulijos vaizdą.

  1. „Kalifornijos svajos“, Sebastijano ir Mijos juodai balti bateliai

Viena simboliškiausių miuziklo scenų vaizduoja Emą Stoun ir Rajaną Goslingą einančius mėnulio šviesoje. Čia jie apsiauna juodai baltus stepavimo batus ir sušoka itin suderintą choreografinį šokį. Jie praktiškai palieka publiką be žodžių. Nieko nuostabaus, kad būtent ši scena išspausdinta ant reklaminės filmo afišos.

  1. „Svetimas“, Riplei „Reeboks“ batai

80-ųjų filme „Svetimas“, kuriame gausu mokslinės fantastikos dramos ir siaubo, matome Eleną Riplei, vienintelę išgyvenusią įgulos narę, ir jos „Reebok“ sportbačius. 1986 metais prekiaujant šiuo modeliu, jis vadinosi „Reebok Alien Stompers“. Po 25 metų prekės ženklas nusprendė ir vėl paleisti juos į prekybą per „Ateivių dieną“, skirtą filmo paminėjimui. Šiuo metu galima rasti naują šių nuostabių sportbačių versiją, dar žinomą kaip „Bug Stompers“, „Reebok“ parduotuvėse.

  1. „Terminatorius“, Kailo „Nike Vandals“

Filme „Terminatorius“ pagrindinis veikėjas Kailas Rysas vaizduojamas mūvintis „Nike“ batelių pora. Ypatingas komplektas, kurį Maiklas Bynas mūvėjo ekranuose, vadinamas „Nike Vandals“. Po to, kai buvo išleistas filmas, gerbėjai kaip išprotėję jų ieškojo. Dabar jie yra tipiškiausi visos „Terminatoriaus“ sagos bateliai.

  1. „Užsispyrusi blondinė“, Elės Vuds aukštakulniai sandalai

Filme „Užsispyrusi blondinė“ Rys Viterspūn dėvi daugybę rožinių aprangų, kurios jokiu būdų nesutrukdė jai baigti Harvardo teisės mokyklos. Tačiau filme yra viena ypatinga scena, kurią sunku pamiršti: toje scenoje ji, stovėdama prieš prisiekusiuosius, mūvi blizgančių rožinių aukštakulnių sandalų pora.

  1. „Ir velnias dėvi Prada“ Andrėjos „Chanel“ odiniai auliniai

Kai visiškai pasikeitusi En Hetavei veikėja atvyksta į biurą ir praeina pro jį mūvėdama aukštus odinius „Chanel“ batus, jos kolegos lieka be žado. Ši scena buvo tokia nepaprasta, jog ir dabar ją prisimename.

  1. „Atgal į ateitį 2“ Martino MakFlajaus „Nike“ sportbačiai

Martino MakFlajaus patys užsivarstantys šviečiantys sportbačiai filme „Atgal į ateitį 2“ tapo tokiais ikoniškais, jog 2011 metais „Nike“ išleido ribotą jų leidimą, kurį galėjo įsigyti ištikimiausi gerbėjai. Šis leidimas buvo itin sėkmingas, todėl kompanija 2016 metais nusprendė dar kartą paleisti juos į prekybą. Apytikriai skaičiuojama, jog pasaulinėje rinkoje šių batų porų yra mažiau nei 1,600. Šis modelis buvo pirmasis „Nike“ išleistas modelis su įkraunamomis šviesomis.

Daugiau: darbo batai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: