Laverne Cox / Instagram archyvo nuotr.

Translyčiai aktoriai ir aktorės vis dažniau pasirodo kino ekranuose ir žiniasklaidoje, nes pramogų pasaulis siekia parodyti įvairiapusę visuomenę.

Translyčiai asmenys visame pasaulyje dabar gali susitapatinti su translyčiais aktoriais, įvairiose žiniasklaidos srityse. Dar svarbiau yra tai, kad daugelis jų atvirai pasakoja apie savo transformacijos kelionę, taip palaikydami ir įkvėpdami tuos, kurie susiduria su panašiais iššūkiais. Pateikiama kai kurių translkyčių aktorių, kurie kuria naują kino ir televizijos industrijos istoriją.

Elliotas Page 

Vaidmenys: Skėčio akademija (angl. The Umbrella Academy) (2019), Tales of the City (2019), Besivaikantys mirtį (angl. Flatliners) (2017), Iksmenai: Praėjusios ateities dienos (angl. X-Men: Days of Future Past) (2014), Džuno (angl. Juno) (2007).

Kanados aktorius ir prodiuseris Eliotas Peidžas gimė 1987 m. vasario 21 d. Daugelį metų auditorijai jis buvo žinomas kaip Ellen, kol 2020 m. gruodį Elliotas paskelbė apie savo transformaciją. „Sveiki, draugai, noriu pasidalyti su jumis, kad esu translytis. Jaučiuosi laimingas, kad galiu tai rašyti.“ – „Twitter“ prabžnešime rašė Eliotas.

Trace Lysette

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Trace Lysette (@tracelysette)

Vaidmenys: Venera kaip berniukas (angl. Tales of the City) (2019), Aferistės (angl. Hustlers) (2019), Transparent (2014).

Vienas iš Trace vaidmenų, dėl kurio ji labiausiai žinoma, yra Shea vaidmuo 2014 m. televizijos seriale Transparent. Būtent tada Trace prisipažino esanti transseksualė. Vėliau ji pasirodė didžiajame ekrane kartu su Jennifer Lopez filme Aferistės, kuris buvo išleistas 2019 m.

Mj Rodriguez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela Jaé (@mjrodriguez7)

Vaidmenys: Tick, Tick… Bum! (2021), Poza (angl. Pose) (2018), Šeštadienio bažnyčia (angl. Saturday Church) (2017).

Mj Rodriguezas gimė 1991 m. sausio 7 d. Ji nuo vaikystės norėjo būti aktore ir savo aktorinę karjerą pradėjo nuo teatro spektaklių ir epizodinių vaidmenų, televizijos laidose. 2016 m. ji pradėjo transformacijos procesą ir vėliau vėl tapo transseksualia aktore. 2022 m. ji laimėjo „Auksinį gaublį“, už geriausios aktorės vaidmenį, filme Poza.

Laverne Cox

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laverne Cox (@lavernecox)

Vaidmenys: Karštakošė gražuolė (angl. Jolt) (2021), Abejonė (angl. Doubt) (2017), Oranžinė – tai nauja juoda Orange (angl. Is the New Black) (2013).

Laverne Cox, gimė 1972 m. gegužės 29 d., labiausiai išgarsėjo vaidmeniu Netflix seriale Oranžinė – tai nauja juoda Orange. 2014 m. Laverne tapo pirmuoju transseksualiu asmeniu, nominuotu Primetime Emmy apdovanojimui. 2015 m. žurnalas Time įtraukė Lavernę į metų 100 įtakingiausių žmonių sąrašą. Laverne taip pat tapo pirmuoju transseksualiu asmeniu, pasirodžiusiu ant žurnalų Time, British Vogue, Cosmopolitan ir Essence viršelių.

Jamie Clayton

Vaidmenys: Rosvelas, Naujoji Meksika (angl. Roswell, New Mexico) (2019), Aštuntasis pojūtis (angl. Sense8) (2015).

Jamie Clayton gimė 1978 m. sausio 15 d. Kalifornijoje. Būdama 19 metų persikėlė į Niujorką ir tapo vizažiste. Tačiau netrukus ji pradėjo vaidinti televizijos serialuose. Vienas ryškiausių jos vaidmenų buvo Lanos ir Lilly Wachowski sukurtame Netflix seriale Aštuntasis pojūtis.

Indya Moore

Vaidmenys: Pabėgimo kambarys 2: išėjimo nėra Escape Room: Tournament of Champions (2021), Poza (angl. Pose) (2018).

Indya Moore, gimė 1995 m. sausio 17 d., ji yra aktorė ir modelis, labiausiai žinoma dėl savo vaidmens filme Poza. 2019 m. žurnalas Time Indyą ją įtraukė į 100 įtakingiausių metų žmonių sąrašą. Aktorė prisipažino esanti transseksuali ir nebinarinė.

Kate Asia Dillon

Vaidmenys: The Outside Story (2020), Džonas Vikas 3 (angl. John Wick: Chapter 3 — Parabellum) (2019), Milijardai (angl. Billions) (2016), Oranžinė – tai nauja juoda (angl. Orange Is the New Black) (2013).

1984 m. lapkričio 15 d. pasaulį išvydo Asia Kate Dillon. Ji teikia pirmenybę įvardžiams jie/jos, nes aktorė nesitapatina nei su vyru, nei su moterimi. Dillon vaidmenys serialuose ranžinė – tai nauja juoda ir Milijardai padarė jį žinomu.

Josie Totah

Vaidmenys: Magijos stovykla (angl. Magic Camp) (2020), Pagaliau skambutis (angl. Saved by the Bell) (2020), Čempionai (angl. Champions) (2018), Džesė (angl. Jessie) (2011).

Josie Totah gimė 2001 m. rugpjūčio 5 d. Aktorė išpopuliarėjo dėl vaidmens Disney Channel seriale Džesė. 2018 m. ji viešai prisipažino esanti translytė moteris. Josie parašė straipsnį žurnalui Time, kuriame atvirai papasakojo apie savo transformacijos kelionę. „Tai nėra kažkas, kas tiesiog nutiko. Tai nėra mano pasirinkimas. Kai man buvo penkeri, gerokai anksčiau, nei supratau, ką reiškia žodis lytis, visada sakydavau mamai, kad norėčiau būti mergaitė“, – prisipažino Josie.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: