© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Žemės ūkio investicijų bendrovė “Agrowill Group” kurs vieną didžiausių Europoje ekologinių ūkių – “Agrowill Group” valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius “Verslo žinioms” pareiškė, kad ekologinio ūkio idėja buvo esminė paskata sujungti “Baltic Champs” ir “Agrowill Group”.

Tačiau “Agrowill Group” ėjimą į ekologinę gamybą rinkos dalyviai vertina skirtingai: vieni mato potencialą augti, kiti žiūri atsargiau, nes Europos Sąjungos parama šiam sektoriui mažėja, o ar pats verslo modelis be išorinių finansinių injekcijų tvarus, dar neaišku.

Pavyzdžiui, “Agrokoncerno” savininkas Ramūnas Karbauskis sako “Agrowill Group” sprendimo pereiti į ekologinę gamybą nesuprantąs, nes “jų ūkiai gerose žemėse ir ten pelningiau ūkininkauti tradiciškai”.

“Lietuvoje jau pakankamai daug stambių ekologinių ūkių, tačiau jų produkcijos mūsų vartotojai nemato. Paprastai žemdirbiai augina ir eksportuoja grūdus. Parduotuvių lentynose – įvežtiniai produktai”, – dienraščiui teigė sveikojo maisto parduotuvių tinklo “Bio sala” įkūrėjas, Ekologinių produktų gamintojų ir prekybininkų asociacijos tarybos pirmininkas Andrius Samaitis, manantis, kad jei “Agrowill Group” imsis ne tik žaliavos – grūdų, pieno, mėsos, o ir sieks gaminti galutinį produktą, tai bus įdomu ir prekybininkams, nes kol kas ši niša gana tuščia.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: