Lili Wachowski

Kovo 8 –ąją, Tarptautinę Moters dieną, legendinės „Matricos“ režisierius, antrasis iš Wachowski dueto, pripažino esąs translytis. Nuo dabar jį žinosime moters vardu – jis tapo Lilly Wachowski.

Lilly sesuo ir režisūros partnerė, Lana, pripažino savo translytiškumą prieš metus.  Windy City News pranešime, Lilly sakė, kad jautė riziką būti sutryptai žiniasklaidos.

Pasak Lilly, prie jos prisiartino vienas reporteris ir paklausė, ar ji galėtų duoti savo nuotraukų ir papasakoti savo įkvėpiančią istoriją.

Lilly užkirto kelią Daily Mail istorijai su translytiškumo problemomis.

Tai buvo „naujienų  organizacija, kuri turėjo didžiulę įtaką nacionaliniam visuotinam ir viešam Lucy Meadows, pradinės mokyklos mokytojos ir transseksualios  moters istorijai“ ji rašė. „Ir štai jie buvo čia, priešais mano duris, beveik galėdami pasakyti – „štai dar viena! Paviešinkime jų istorijas ir taip sulauksime dėmesio!“

„Taip, aš translytė“ – pradėjo. „Ir taip, aš pasikeičiau lytį“

Netrukus po pranešimo, GLAAD direktorius translyčių programos žiniasklaidai Nick Adams  pareiškė, kad jie švenčia naujienas ir įspėjo spaudą apie įvykio nušvietimą spaudoje : „GLAAD yra sujaudinta, kad Lillly Wachowski geba būti tikrąją savimi ir pareikšti savo tapatybę, nors, ji neturėtų būti verčiama tai atskleisti, kol nėra pasiruošusi. Žurnalistai turi suprasti, kad nepriimtina viešinti žmogaus translytiškumą taip pat kaip nepriimtina viešinti, kad jis gėjus, lesbietė arba biseksualas.“

(L–r) HALLE BERRY, director LANA WACHOWSKI, TOM HANKS and director ANDY WACHOWSKI on set of the epic drama ÒCloud Atlas,Ó distributed domestically by Warner Bros. Pictures and in select international territories.
Režisierių Wachowki duetas kuriant filmą “Debesų atlasas” Warner Bros.  nuotr.

Wachowski duetas išgarsėjo 1999 – aisiais su „Matrica“, trilogija buvo baigta 2003 – aisiais. Praėjusiais metais Wachowskiai sukūrė „Jupiterė. Pabudimas“. Jame vaidino Channingg Tatum ir Mila Kunis. Duetas taip pat yra bendraautoriai Netflix serialo „Sense8“.

Štai keletas dalykų, pasakytų Lilly pranešime :

 „Žinote, kai jūs esate translytis žmogus, tai… šiek tiek sunku slėpti“

„Tai antraštė, kurios aš laukiau kelerius metus.“

„Be savo šeimos, draugų ir žmonos meilės bei paramos aš nebūčiau tas, kas esu šiandien.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: