Lauros Norinkevičiūtės nuotr.

Dykuma, saulė, karštis ir visiška laisvė. Visa tai – naujausiame R&B muzikos kūrėjos ir atlikėjos Joannos Rea kūrinyje ir vaizdo klipe „Arizona“, įkvėptame laisvės troškimo ir noro būti dviese su mylimu žmogumi.

Nuo mažens muzikos srityje besisukanti, pirmą kartą viešumoje su ankstyvąsias dainininkės Rihannos dainas primenančiu kūriniu „Ever since“ 2020 m. pasirodžiusi Joanna Rea yra gana naujas veidas lietuviškos R&B ir POP muzikos scenoje.

„Naujausias kūrinys „Arizona“ yra apie pirmąjį santykių etapą, kuomet kartu praleisto laiko vis negana, norisi tik būti kartu ir pabėgti nuo kitų. Apie būseną, kai viskas yra taip gerai, kad sunku suprasti, ar tai sapnas, ar realybė. Juk sapnai taip pat gali būti labai tikroviški ir mus apgauti“, – savo dainą pristato Joanna Rea.

Dainos pavadinimas – neatsitiktinis. Arizona – JAV pietvakariuose, pasienyje su Meksika įsikūrusi valstija, kurios didžiąją dalį ploto sudaro dykumos ir kanjonai. Tai yra vieta, į kurią atlikėja svajoja nuvykti. Be to, dykumos jai asocijuojasi su visiška laisve, kurios taip norisi santykių pradžioje.

Lauros Norinkevičiūtės nuotr.

„Dykuma man yra magiška vieta. Tai yra vienas iš nedaugelio plotų žemėje, kuriame nėra nieko: nei miestų, nei žmonių. Būtent tas tuštumos jausmas man yra kažkuo ypatingas. Dykuma man – didelis atviras plotas ramybės ir laisvės, kuriame net ir norėdamas nesurastum ką veikti. Todėl ir rašydama savo kūrinį norėjau pasakyti, kad noriu būti su mylimu žmogumi ten, kur būtume tik dviese, tokie, kokie esam, čia ir dabar, ir nieko daugiau“, – komentuoja dainos autorė.

Kūrinyje atsispindi asmeninės Joannos Rea išgyventos istorijos. „Visada rašau apie tai, ką jaučiu šiuo metu, arba bandau prisiminti ir dar kartą išgyventi tai, kas jau įvykę. Ne kartą esu slapta pabėgusi iš namų vasaros naktimis. Dainos eilutė „tik palydovai žinos apie mus“ yra būtent apie šią patirtį ir tuo metu išgyventus jausmus“, – atvirauja ji.

Kartu su kūriniu pasirodo vaizdo klipas, kurio filmavimas Joannai Rea įsimins ilgam. „Klipas buvo filmuojamas Zatyšių karjere prie Kauno. Nuo pat pradžių žinojome, kad klipui reikės seno amerikietiško automobilio. Kadangi per smėlynus su bet kuo nepravažiuosi, nusprendėme rinktis amerikietišką pikapą – 2000 m. „Dodge Dakota“. Klipo filmavimui buvo numatyta rugsėjo 1 d., tačiau lyg tyčia, tą dieną pasibaigė visą rugpjūtį užsitęsusi kaitra. Kadangi žinojome, kad po tokių karštų dienų dažniausiai pasirodo lietus, labai bijojome, kad ne tik nebus saulės, bet dar ir sulauksime lietaus. Juk be saulės sukurti klipui reikiamą nuotaiką būtų buvę tiesiog neįmanoma! Laimei, atėjus filmavimo dienai, nors ir buvo gana vėsu, nuo pat ryto švietė saulė. Dabar sakau, kad kažkas labai norėjo, kad mums pasisektų. Viskas pavyko taip, kaip buvo suplanuota. Neskaitant to, kad ant smėlio aukštakulniais batais vaikščioti yra tikrai sudėtinga, viskas ėjosi tiesiog puikiai (juokiasi aut. past.)! Lokacija, detalės, spalvos, nuotaika. Viskas, kas man yra artima ir apie mane“, – džiaugsmo puikiu rezultatu neslepia Joanna Rea.

Lauros Norinkevičiūtės nuotr.

Be to, filmavimo metu atlikėjai teko pačiai vairuoti visureigį. Pasak jos, vairavimas jai – vienas malonumas. „Labai mėgstu vairuoti! Galiu vairuoti viską, ko tik prireikia, nuo motorolerio iki autobusiuko. Automobiliai – mano maža meilė. Ši vaizdo klipo filmavimo dalis man buvo pati smagiausia“, – susijaudinimo neslepia atlikėja.

Daina ir vaizdo klipas „Arizona“ – pirmasis kūrinys, išleistas kartu su muzikos atlikėjus prodiusuojančia HYPE MUSIC komanda, kuri nuo pat Joannos Rea muzikinio kelio pradžios sekė jos kūrybą.

„Po kiekvieno naujo kūrinio išleidimo sulaukdavau šios komandos sveikinimų, palaikymo, kas man, kaip naujai, pradedančiai atlikėjai buvo labai svarbu. Išleidus dainą „Mano adresu“, gavau pasiūlymą susitikti ir aptarti ateities planų. Turiu labai daug idėjų, kurias noriu įgyvendinti. Todėl man buvo labai svarbu, kad komanda, su kuria dirbsiu, suteiktų laisvės tas idėjas įgyvendinti. Pokalbio metu supratau, kad mūsų vertybės ir interesai sutampa, todėl nusprendėme dirbti kartu. Be galo džiaugiuosi šiuo sprendimu. Tai yra tai, apie ką visada svajojau. „Arizona“ yra pirmasis mūsų bendras kūrinys, kurio kūrimo procesu ir rezultatu labai džiaugiuosi“, – atvirauja Joanna Rea.

Kviečiame išgirsti ir išvysti naujausią Joannos Rea kūrinį „Arizona“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: