Prancūzų elektroninės muzikos duetas „Daft Punk” yra vieni ryškiausių muzikos atlikėjų per pastaruosius tris dešimtmečius. Per savo ilgą karjerą išleidę daug energijos reikalaujančių šokių hitų bei sukėlę revoliuciją muzikoje, dideliam gerbėjų nusivylimui „Daft Punk” 2021 m.  paskelbė apie savo karjeros pabaigą. Visgi, paskutinis jų jubiliejus buvo pažymėtas su daug muzikos, o tai savo ruožtu grąžino juos į topus.

Gegužę „Daft Punk“ išleido 10-ies jubiliejų „Random Access Memories“ – savo kitų metų albumą. Atsisveikinant su atsidavusiais gerbėjais, šioje versijoje yra 35 minutės anksčiau neišleistos muzikos. Tarp devynių anksčiau neišleistų kūrinių yra ankstyvas garsiojo „Get Lucky“ įrašas ir kūrinio su Paulu Williamsu perdirbinys „Touch (2021 m. epilogas). Jie taip pat pasidalijo „Infinity Repeating“ demonstracine versija, kurioje vaidina Julianas Casablancas ir „The Voidz“, ir debiutavo visiškai naują muzikinį vaizdo klipą, kurį režisavo Warrenas Fu, kuris pats savaime yra labai stilizuotas pasakojamas meno kūrinys.

2013 m., po jo išleidimo, Random Access Memories užėmė JAV Billboard 200 diagramos viršūnę. Be to, Amerikos įrašų pramonės asociacija pripažino platininiu, o 2014 m. „Grammy“ apdovanojimuose buvo paskelbtas Metų albumu. Nors praėjo jau visas dešimtmetis, muzikos įrašai vis dar grąžina jį į Top 10 Billboard 200 ir užima 8 vietą.

Daft Punk yra elektroninės muzikos grupė, kurią sudaro dviejų prancūzų muzikantų, Thomaso Bangalterio ir Guy-Manuel de Homem-Christo. Grupės stilius apima įvairias elektroninės muzikos formos, tokias kaip house, disco ir funk. Daft Punk išgarsėjo dėl savo inovatyvių garsų, vizualaus stiliaus ir šokio muzikos kūrimo.

Grupė sukurta 1993 metais Paryžiuje, Prancūzijoje. Jie pradėjo kurti muziką savo ankstyvame etape ir greitai pritraukė dėmesį tarptautinėje elektroninės muzikos scenoje. Grupė pasižymėjo dėmesio vertu maskuotu sceniniu personažu, kuris tapo jų prekės ženklu. Jie pasislėpdavo po robotinėmis kaukėmis ir neskelbdavo savo tikrųjų tapatybių, sukurdami paslaptingą ir misterišką įvaizdį.

Daft Punk yra žinomi dėl savo didelės įtakos elektroninės muzikos vystymuisi. Jų garsai buvo revoliucingi ir sukurta muzika tapo kultūriniais fenomenais. Jie išleido keletą labai sėkmingų albumų, tarp kurių yra “Homework” (1997), “Discovery” (2001) ir “Random Access Memories” (2013). Paskutinis albumas “Random Access Memories” buvo itin populiarus ir pelnė daug apdovanojimų, įskaitant Grammy apdovanojimus.

Atlikėjai ne tik kūrė savo muziką, bet ir daug bendradarbiavo su kitais atlikėjais. Jie dirbo su žinomais muzikiniais talentais, tokiomis kaip Pharrell Williams, The Weeknd ir Nile Rodgers, kurie prisidėjo prie jų hitų kūrimo. Jų didelės sėkmės priežastis buvo ne tik talentas ir kūrybinės idėjos, bet ir gebėjimas sujungti įvairius muzikos žanrus, sukurdami unikalų ir sveiką garsų mišinį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: