Organizatorių archyvo nuotr.

Nė vienas geras darbas nenueina veltui žinant, kad kažkas džiaugsis tuo, ką padarei. Prisidėti prie gerų darbų vykdymo kviečia nepelno siekiančios organizacijos KEROL organizuojama „Daiktų kelionės“ akcija.

Jau antrą kartą KTU ekonomikos ir verslo fakultete (Gedimino g. 50, Kaunas) KEROL savanorių komanda kviečia studentus, dėstytojus bei visus norinčius ir galinčius prisidėti prie dalinimosi gerumu. Tereikia atnešti daiktus, kurių nebenaudoji ir palikti juos antro aukšto foje stovinčioje dėžėje. Kažkam tie daiktai gali labai stipriai palengvinti buitį ar tiesiog leis džiugiau sutikti vis sparčiau artėjančias šventes.

Kas yra KEROL ir kodėl ji vykdo tokią akciją?

KEROL – tai visuomenės gerovę kurianti organizacija, kurios veiklą vykdo savanoriai bei kiti geros valios žmonės. Pagrindinė KEROL veikla – „Daiktų kelionė“, kuri apima rūpinimasis socialinę atskirtį patiriančiais žmonėmis bei ragina atsižvelgti į aplikosaugos problemas – daiktai ne išmetami į sąvartynus, o dar ne vienerius metus tarnauja kituose namuose, kur jų tikrai reikia.

Mūsų visuomenėje skurdo lygis nemažėja, kas penktas šalies gyventojas jaučia nepriteklių, todėl organizacija kviečia rūpintis ne tik savimi, bet ir sunkiai besiverčiančiais žmonėmis. Juk mūsų šalyje vartotojiškumas vis auga, daug nebereikalingų daiktų yra išmetama, net jei jie vis dar puikiai veikia. KEROL kviečia pradėti rūpintis šeimomis, kurios patiria socialinę atskirtį ir prisidėti prie jų gyvenimo gerovės auginimo. Atrodo taip paprasta padėti kitam, tačiau kartais tam trukdo įvairios priežastys – sunku atrasti laiko, sužinoti kam tikrai reikia pagalbos bei ne visada yra galimybė paramą transportuoti.

Daiktų kelionės“ akcijos dėka stengiamasi padėti išvengti šių nepatogumų. Bendradarbiaudama su tokiomis organizacijomis kaip Gausių šeimų asociacija „Vaivorykštės taku“, Kauno miesto neįgaliųjų draugija, Vilijampolės vaikų dienos ir krizių centru, Motinos ir vaiko paramos – lanbdaros fondu „Aušta“ bei Kauno miesto savivaldybės socialinių paslaugų skyriumi, KEROL rūpinasi, kad parama pasiektų tuos, kuriems labiausiai jos reikia. Jei tik nėra galimybės atvežti daiktus stengiamasi pasirūpinti ir jų pervežimu, kas padeda paprasčiau prisidėti prie gerų darbų darymo.

Tad prieš šventes pasirūpinkime, kad ne tik po mūsų eglutėmis slėptųsi dovanos, pasistenkime, džiaugsmą atnešti į kiekvienus namus. Kartu su „Daiktų kelione“ atneškime Kalėdinį džiaugsmą į kiekvienus namus. Nelikime abejingi – gerus darbus daryti lengva!

Jei norite daugiau sužinoti apie galimybę aukoti ar prisijungti prie komandos, daugiau informacijos: www.kerol.lt, www.facebook.com/daiktukelione, +37066699988

Projektą remia:

kaunas-logo-1

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: