Džonis Deppas ir Amber Heard /Wikimedia Commons/ Harald Krichel (CC BY-SA 3.0) & Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0)

Šiuo metu bene populiariausia tema socialiniuose tinkluose ir karščiausi įvykiai Holivude vyksta su labai gerai žinomu, pasaulinio masto pripažinimo susilaukusiu aktoriumi Džoniu Depp‘u (Johnny Depp) ir jo buvusia žmona Amber Heard, kurią aktorius padavė į teismą už melagingą straipsnį apie patirtą smurtą nuo jo rankos. Šiuo metu teismo procesas vyksta jau 5 savaitę ir sunku nuspėti kas laimės šią bylą.

Pora galutinai išsiskyrė dar 2017 m., tačiau šiuo metu toliau kovoja teisme dėl 2018 m. paskelbto Heard „The Washington Post“ teksto, kuriame ji aprašė išgyvenusi smurtą šeimoje, neminėdama Depo vardo. Oficialiajame leidinyje ji rašė: „Tapau viešu asmenų, atstovaujančiu smurtui šeimoje, ir pajutau visą mūsų kultūros pykčio jėgą moterims, kurios kalba“. Heard straipsnyje taip pat minima jos prievartos patirtis nuo vaikystės iki pilnametystės.

Už šio straipsnio padarytą žalą karjerai, Depas reikalauja 50 milijonų dolerių žalos atlyginimo ir neigia kada nors buvęs fiziškai smurtavęs prieš buvusią žmoną. Tačiau pati Heard reikalauja 100 mln. už neteisingus kaltinimus jai, teigdama, jog ji naudojo smurtą tik ekstremaliose situacijose kaip savigyną arba bandant apsaugoti savo seserį.

Po to, kai „Haris Poteris ir mirties relikvijos: 2 dalis“ 2011 m. kino teatruose surinko 1,3 milijardo dolerių, kino kūrėjai padarė kino pertrauką. Kai 2016 m. jis sugrįžo su istorijos priešistore „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“. Kai Amber Heard pateikė skyrybų prašymą su DžoniuDeppu tuo pačiu metu ji taip pat apkaltino Depą fiziniu užpuolimu. Amber Heard taip pat paviešino nuotraukas, kuriose matomas alkoholiu ir narkotikais apšnerkštas stalas jos namuose Los Andžele, ant grindų gulinis aktorius ir galimos smurto žymės. Prasidėjus procesui, Deppas „Instagram“ tinkle paskelbė oficialų laišką, kuriame dėkojo gerbėjams už „palaikymą ir lojalumą“ ir paskelbė, kad palieka „Fantastinių gyvūnų“ projektą.

Džonis Depas filme „Fantastiniai gyvūnai“ / © Warner Bros

„Noriu pranešti jums, kad „Warner Bros“ paprašė atsisakyti Grindelvaldo, vaidmens „Fantastiniuose gyvūnuose“, aš gerbiu šį prašymą ir sutikau su juo“, – rašė Depas.

Vykstant bylai, socialinė žiniasklaida tapo informacijos viesulu, ryjančiu balso įrašų kąsnius, privačias žinutes, kitus pikantiškus įrodymus ir teismo salės klipus. Depas duodamas parodymus praleido keturias dienas, o daugelis įžymybių teismo dokumentuose yra išvardyti kaip galimi liudytojai, kurie galėtų būti pakviesti liudyti, įskaitant ir Džeimsą Franko (James Franco) bei Polą Betanį(Paul Bettany).

Amber Heard prisipažįsta nepaaukojusi 3,5 milijonų dolerių labdarai.

Dar vienas įdomus faktas apie „Akvameno“ aktorę yra tas, jog ši neskyrė savo pažadėtos 3,5 milijono dolerių vertės aukos ACLU labdarai iš 7 milijonų dolerių gautų skyrybų susitarime kaip buvo žadėjusi ir apkaltino savo buvusį sutuoktinį tuo, jog ją paliko „be sudilusio skatiko“. „Iš viso buvo paaukota 7 milijonai dolerių – aš padalijau juos tarp ACLU ir Los Andželo vaikų ligoninės“, – sakė Heard 2018 m. interviu Olandijos televizijos laidai RTL Late Night. „Aš nieko nenorėjau.“ Teismo salėje tai tapo vienu iš svarbių faktorių, įrodančių, jog aktorė yra nepatikima bei duoda melagingus parodymus Aukštajam teismui, jog ji tikrai paaukojo žadėtus pinigus. Vien už tokį nusižengimą jai gresia kalėjimas.

Visai neseniai, teisme Heard sakė, kad ji dar nėra paaukojusi visos sumos. „Džonis 2019 m. kovą padavė mane į teismą dėl 50 mln. Aš tikrai norių įgyvendinti savo žadėtus pažadus, tačiau labai norėčiau, kad jis nustotų su manimi bylinėtis ir paliktų mane ramybėje, kad galėčiau tesėti savo pažadus. Visą tai kartoju jau nuo pat 2016 metų“. Terensas Dugertis (Terence Dougherty), ACLU vyriausiasis pareigūnas ir generalinis patarėjas, taip pat anksčiau liudijo byloje ir teigė, kad iki šiol Heard arba jos vardu iš viso buvo paaukota tik 1,3 mln. dolerių. Iš tų pinigų Heard 350 000 dolerių pervedė tiesiogiai 2018 m. gruodį ir nuo to laiko daugiau pinigų nemokėjo. 100 000 dolerių sumokėjo pats Depp‘as, o dar 350 000 dolerių atėjo iš investicinės bendrovės „Fidelity“ fondo. Sekantis 500 000 dolerių mokėjimas buvo gautas iš sąskaitos investicinėje įmonėje „Vanguard“, kurią Dugertis teigė „manantis, kad tai Elono Musko įsteigtas fondas“.

Heard advokatė Elana Bredehoft (Elaine Bredehoft) paklausė, kodėl Heard priėmė 7 milijonų dolerių atsiskaitymą iš Deppo. Tačiau šios atsakas buvo labai šiltas ir nesavanaudiškas, kas nelabai atitinka jos veiksmus: „Man nerūpėjo pinigai. Man buvo pasakyta, kad jei nesutiksiu su skaičiumi, jis gali būti panaikintas, mes niekada nesusitvarkysime. Aš paėmiau daug mažiau, nei jie siūlė ir į ką turėjau teisę.“ Aktorė toliau teigė, kad paaukojo pinigus labdarai, nes „niekada nesidomėjo Džonio pinigais“.

Aktorė taip pat pripažino ir tai, jog vartojo ir narkotikus. Viename iš savo pateiktų kaltinimo priežasčių, A. Heard nurodė, jog pats Dž. Deppas yra narkomanas, tačiau sutiko, jog ir pati yra anksčiau vartojusi įvairių rūšių narkotikus. Heard patvirtino faktą, jog naudojo svaigias priemones, šiuo atveju – narkotikus. Ji specifiškai teigė, jog prieš vestuves su Dž. Depp‘u, sutiko pavartoti „grybais“ vadinamus narkotikus.

Psichologinis smurtas tarp sutuoktinių

Tikriausiai vienas iš ryškiausių niuansų buvo momentas, kai į viešumą pasklido nuotraukos kaip Dž. Depp‘as vyksta į ligoninę dėl smarkių sužalojimų, kuriuos sukėlė, vėliau išaiškinus, pati A. Heard. Teigta, jog ši panaudojo stiklinį butelį kaip gynybą nuo sutuoktinio ir taip Depp‘s beveik neteko savo piršto kuris buvo labai giliai įpjautas butelio šukių.

Deppas tikino, kad Heard įsiuto, kai Australijoje, filmuojant vieną iš Karibų jūros piratų franšizės filmų, aktorius pradėjo gerti ir metė į jį degtinės butelį, kuris perpjovė piršto viršūnę. „Kraujas liejosi“, – sakė jis. „Manau, kad patekau į kažkokį… Nežinau, kaip jaučiasi nervinis priepuolis, bet tai turbūt artimiausia, kokia man kada nors buvo. Niekas neturėjo prasmės“. Deppas teigė, kad pasislėpė vonios kambaryje, o vėliau buvo nuvežtas į ligoninę, kur gydytojams pasakė, kad pirštas įstrigo didelėse akordeono duryse. „Melavau, nes… nenorėjau atskleisti, kad būtent Heard sviedė į mane degtinės butelį ir atėmė man pirštą“, – teisme pareiškė jis savo buvusiai žmonai pareikštame ieškinyje. „Aš nenorėjau jai sukelti bėdų“.

Teisme taip pat buvo paleisti ir balso įrašai su A. Heard ir Dž. Deppu iš jų pokalbių, kur buvo aiškiai girdimi jų kivirčai. Šie įrašai tik patvirtino, jog jų santykiai ištiesų buvo labai toksiški, nes buvo girdimi nuolatiniai vienas kito įžeidinėjimai, o tai jau yra psichologinis smurtas. Įrašų leidimo metu, buvo pastebėtas ir A. Heard maniakiškas juokas tuomet kai Dž. Depp‘as jai mėgina kažką paaiškinti.

Džonio Deppo prieš jo buvusią žmoną Amber Heard byloje prisiekusieji pirmadienį, 05 16, pamatė jos nuotraukas su raudonomis dėmėmis ir patinimu ant veido po paskutinio kivirčo prieš skyrybas ir išgirdo Heard liudijimą apie teigtas spekuliacijas dėl šios makiažo gebėjimų, kuriais pati padarė šiuos paraudimus veide, kuriuos mato prisiekusieji pateiktose naujose nuotraukose. Nuotraukose, parodytose pirmadienio teisme, paraudimas ir patinimas A. Heard veide buvo daug aiškiau ir ryškiau matomas nei ankstesnėse nuotraukose. Heard teigimu, žymės atsirado kai Depp‘as metė telefoną jai į veidą. Pasibaigus jos parodymams Virdžinijos teismo salėje trečią dieną, kuri buvo skirta paskutiniams jos santuokos su Depp‘u mėnesių aptarimui, vėliau, po pietų, Depp‘o advokatai pradėjo kryžminę apklausą.

Po šio liudijimo, Depp‘as teigė, jog niekada nesmurtavo prieš Heard ir kad ši išsigalvoja viską ką sako, meluoja, jog buvo išnaudota. Anksčiau, teismo posėdžio metu, prisiekusieji išgirdo policijos pareigūnų, kurie reagavo į pagalbos skambučius paskutinio sutuoktinių susirėmimo metu. Šie teigė, kad Heard veidas atrodė raudonas labiau nuo verkimo, bet nematė jokių mėlynių. Liudininkai taip pat tikino, kad per kelias dienas po muštynių Heard veide mėlynių visiškai nesimatė. Tačiau Heard, pirmadienį duodama parodymus teigė, kad nebendradarbiavo su pareigūnais, kurie reagavo į poros iškvietimą ir teigė, kad jos tiesioginis bendravimas su pareigūnais buvo labai ribotas. Ji taip pat aptarė ir savo makiažo rutiną, naudodama spalvų korekcijos pieštuką, kurį pavadino savo „mėlynių maskavimo rinkiniu“, kad paslėptų žymes ant veido. Ji pasakojo, kad bėgant metams išmoko naudoti žalius atspalvius pirmąją mėlynės dieną, kad pridengtų paraudimą ir perėjo prie oranžinių atspalvių, kai mėlynė pasidarė mėlyna ir violetinė.

Kryžminė apklausa

Prasidėjus kryžminei apklausai, Dž. Deppo advokatė Kamila Vaskez (Camille Vasquez) pradėjo klausinėti Heard dėl jos kaltinimų piktnaudžiavimu, kartais priartindama aktorės nuotraukas, darytas viešų pasirodymų metu po įvairių tariamų fizinės prievartos atvejų, išryškindama faktą, kad Heard neturi jokių sužalojimų, apie kuriuos kalba ir rodo nuotraukose.

Heard kaltina Depp‘ą tuo, jog šis fiziškai ir seksualiai išnaudojo ją per visą jų santykių laikotarpį. Tačiau Depp‘as neigė, kad kada nors buvo pakėlęs ranką prie Heard. Galiausiai Depp‘o teisininkų komanda apkaltino Heard tuo, jog tai ji santykiuose buvo smurtautoja.

Vaskez taip pat įvardijo kelis incidentus, kai Heard apkaltino Depp‘ą smogus jai į veidą, mūvint sunkius žiedus. Heard tikino, kad porai būnant Rusijoje 2013 metų birželį, Deppas tariamai trenkė jai į veidą taip stipriai, kad ji manė, jog sulaužė nosį ir kad „visur“ buvo kraujo. Vaskez parodė Heard nuotraukas, darytas kelionės metu ir po tariamo incidento, ir apie tai apklausė aktorę:

– Jūs neturite jokių matomų veido sužalojimų, tiesa? – paklausė Vaskez.

– Nesimato nieko kas jose galimai yra. – atsakė Heard.

– Net jei ponas Depp‘as taip smogė jums į veidą, kad iš nosies kraujavo? Vaskez patikslino.

– Jis tai padarė. – atsakė Heard.

Nemalonūs atradimai miegamąjame

Pirmadienio parodymų metu Heard taip pat griežtai neigė Depp‘o kaltinimą, kad po kivirčo ji paliko žmogaus išmatas poros lovoje. Heard teigė, kad tai buvo poros Jorkšyro terjeras, kuris sujaukė lovą ir kad jis turėjo žarnyno problemų nuo tada, kai netyčia prarijo Depp‘o marihuaną.

Absoliučiai ne“, – neigė ji apie tariamą išdaigą. “Maniau, kad tai nejuokinga. Nežinau, galėtų suaugusi moteris veikti. Nebuvau nusiteikusi pokštauti.”

Vis dėl to, Heard teigė, kad Depp‘as buvo apsėstas minties, kad kažkas pridergė lovą. Ji sakė, kad tai buvo viskas, apie ką jis norėjo kalbėti per paskutinį kivirčą 2016 m. gegužės 21 d., nors Depp‘o mama buvo neseniai mirusi, o pora tuo metu buvo nesikalbėjusi jau gerą mėnesį. Įtarimas dėl rastų išmatų lovoje yra vienas iš kelių, į kuriuos Depp‘o gerbėjai ypač atkreipė dėmesį kritikuodami Heard socialiniuose tinkluose, teisme aspektų, kuris nepraslysta pro niekieno akis.

Amber Heard filme “Aaquaman” / ©  Disney

Akvamenas atsisako Heard

Komiksų filmo „Akvameno “ („Aquaman“) gerbėjams taip pat nestinga naujienų, kalbant apie A. Heard Meros vaidmenį antrame filme. Aktorė su didžiausiu nusivylimu teigė, jog jos vaidmenį taip sumažino, jog beveik nesimatys pačiame filme, kas ją labai nuliūdino.

Nepriklausomai nuo šios bylos rezultatų, Heard yra tvirtai įsitikinusi, kad kompanija „Warner Bros“ iš tikrųjų nebenorėjo, kad ji dalyvautų filme „Akvamenas 2“ dėl jai pareikštų kaltinimų. Aktorė teigė, kad jos vaidmuo yra žymiai mažesnis, nei ji tikėjosi prieš filmavimą. Neįmanoma pasakyti, kuri istorijos versija iš tikrųjų yra tiesa, tačiau, atsižvelgiant į viską, kas iki šiol buvo išaiškinta teisme, Heard atsidūrė sunkioje padėtyje.

Virdžinijoje vykstantis aktorių Džonio Deppo ir Amber Heard teismo procesas dėl šmeižto, kuris vyks dar dvi savaites, tapo tikrai įnirtingu mūšio lauku dėl tiesos apie jų santykius – abi pusės kaltina kitą dėl pasikartojančio smurto šeimoje šioje neabejotinai audringoje santuokoje. O likusios kelios paskutinės savaitės bus tikrai intensyvios abiems aktoriams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: