E. Sheeranas. EPA-ELTA nuotr.

Kai kalbame apie šiuolaikinę muziką, Ed Sheeran yra vardas, kuris nepalieka abejingų. Jo gebėjimas sujungti paprastumą su išskirtinumu leidžia jam išsiskirti minioje ir sukurti ypatingą ryšį su klausytojais. Iš mažo Anglijos miestelio kilęs atlikėjas sugebėjo užkariauti pasaulio scenas, išleisti daugybę hitų ir pelnyti milijonų gerbėjų meilę. Bet kas gi jis yra už šlovės ir scenos šviesų?

Ed Sheeran gimė 1991 metų vasario 17 dieną mažame Anglijos miestelyje Halifaxe. Jo muzikinė kelionė prasidėjo vaikystėje, kai Ed pradėjo dainuoti vietinėse bažnyčiose ir mokyklų renginiuose. Tačiau tai buvo tik pradžia. 2011 metais išleidęs savo pirmąjį albumą „+“ jis tapo tarptautiniu fenomenu. Pagrindinis singlas „The A Team“ greitai užkariavo radijo stočių eterius ir įstrigo gerbėjų širdyse.

Vienas iš Ed Sheeran išskirtinumų – jo gebėjimas rašyti dainas, kurios paliečia klausytojų širdis.

Jo debiutinio albumo ,,+ “ daina ,,Small Bump“ yra puikus to pavyzdys. „Small Bump“ tai jautri ir emocinga daina, kurioje Ed Sheeran pasakoja istoriją apie nėštumo praradimą. Daina atskleidžia skausmingą patirtį ir tą trumpą laiką, kai būsimi tėvai svajoja apie savo būsimą vaiką. Tekstuose atlikėjas aprašo visas smulkias detales, susijusias su kūdikio laukimu – nuo kūdikio spardymosi iki svajonių apie ateitį. Tačiau daina baigiasi skaudžia realybe, kai atskleidžiama, kad kūdikis mirė dar negimęs.

Britų atlikėjas E. Sheeranas EPA-ELTA nuotr.

Nors kai kurie gerbėjai manė, kad ši daina pasakoja apie paties atlikėjo asmeninius išgyvenimus, jis pats atskleidė, kad „Small Bump“ buvo parašyta apie jo draugo patirtį. Ši daina yra vienas iš daugelio pavyzdžių, kaip atlikėjas sugeba per muziką perteikti giliausius jausmus ir patirtis. Daina ne tik atskleidžia jo kūrybinį talentą, bet ir parodo jo empatiją bei sugebėjimą įsijausti į kitų žmonių išgyvenimus. Dėl šios priežasties „Small Bump“ ir toliau lieka viena iš labiausiai vertinamų ir mėgstamų Ed Sheeran dainų, suteikdama paguodą ir viltį tiems, kurie susiduria su panašiomis netektimis.

Vienas iš įdomiausių faktų apie Ed Sheeran yra jo ypatinga gitara, kurią jis vadina „Lloyd“. Ši gitara, lydėjusi jį nuo pat pradžių, grojama kiekviename koncerte, tapo neatsiejama jo muzikinio kelio dalimi. Nors Ed Sheeran dažniausiai siejamas su gitara, jis taip pat moka groti kitais instrumentais, tokiais kaip pianinas ir būgnai, kas dar labiau praturtina jo muziką. Taip pat, daugelis nežino, kad atlikėjas prieš tapdamas žinomu, kurį laiką gyveno Londono gatvėse, neturėdamas pastogės. Šis sunkus laikotarpis ne tik sustiprino jo charakterį, bet ir suteikė motyvacijos siekti savo svajonės.

Be savo muzikinės karjeros, Ed Sheeran yra žinomas ir dėl savo filantropinių veiklų. Jis dažnai dalyvauja įvairiose labdaros akcijose ir renginiuose, remia organizacijas, kurios kovoja su benamyste ir teikia pagalbą vaikams.

Ed Sheeran yra gyvas įrodymas, kad su talentu, aistra ir atkaklumu galima pasiekti bet kokią svajonę. Jo muzika ne tik džiugina, bet ir įkvepia milijonus žmonių visame pasaulyje.

Rugpjūčio 3 ir 4 dienomis Ed Sheeran koncertuos Kaune. Organizatoriai įspėja – į renginius plūstelėjus dešimtims tūkstančių gerbėjų, kauniečiai susidurs su laikinais nepatogumais Dariaus ir Girėno stadiono prieigose. Bilietų savininkai galės nemokamai pasinaudoti viešojo transporto paslaugomis – prieš pasirodymą ir po jo autobusai kursuos dažniau nei įprastai.

„Į pirmąjį Ed Sheeran koncertą atvyks beveik 50 tūkstančių žiūrovų. Praktika rodo, kad į renginį atvykstančių srautai pasiskirsto gana tolygiai. Tuo pasirūpina ir papildomi autobusų maršrutai. Priešinga situacija po renginio, kai stadiono prieigas užplūsta didelė žmonių minia, todėl abu vakarus, likus pusvalandžiui iki renginio pabaigos, prie stadiono ribosime eismą“, – įspėja Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Pasak jo, rugpjūčio 3 ir 4 dienomis, maždaug nuo 21.30 valandos, policija ribos eismą Parodos kalnu, tarp K. Petrausko gatvės ir Vytauto prospekto. Iš karto po koncerto privažiuoti prie stadiono prieigų galimybės nebus, todėl prašoma rinktis alternatyvius kelionių maršrutus. Šia arterija bus praleidžiamas tik viešasis transportas ir vietos gyventojai.

Išsikviesti privačius pavėžėjus raginama Tunelio gatvėje, nusileidus nuo Dainų slėnio. Ten rikiuosis ir iš kitų miestų žiūrovus į koncertą atvežę autobusai.

Dar prieš besibaigiant koncertui iš K. Donelaičio g. nebus galima sukti kairėn. Analogiškai – į kalną nebus galimybės pakilti atvažiuojant Vytauto prospektu. Policija užtvaromis pasitiks ir keliaujančius K. Petrausko g. bei Vydūno alėja.

Vykstant renginiui į uždarytą Perkūno alėją galės įvažiuoti tik dokumentus pateikę vietos gyventojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: