Maltos atlikėja Destiny ir daina „Je Me Cesse“. EPA-ELTA nuotr.

Nors 2021-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursas pasibaigė, jį toliau lydi įvairūs skandalai. Tarp jų pakliuvo ir Maltos atstovai. Jie įtariamai pasinaudojo mokesčių mokėtojų pinigais ir bandė manipuliuoti lažybų koeficientais siekiant pakilti į aukštesnę poziciją lažybininkų prognozėse Maltos atstovės Destiny Chukunyere naudai.

Po italų grupės „Maneskin“ – „Eurovizijos 2021“ nugalėtojo tariamo narkotikų vartojimo skandalo „Euroviziją” ištiko dar viena bėda. Šįkart įtarimai kilo dėl septintoje vietoje finišavusios Maltos. Kelių šaltinių teigimu, Maltos delegacija įtariama investavo milžiniškas viešųjų pinigų sumas, kad padidintų savo kandidatės Destiny dainos „Jet Me Casse“ šansus laimėti.

Maltos Ministras Carmelo Abela nurodė audituoti išlaidas po to, kai Maltos transliuotojo PBS valdyba („Public Broadcasting Service“) atsakinga už įrašą, išreiškė pastabą dėl „netinkamo finansinio valdymo“. Du šaltiniai teigė, kad Malta iš Maltos turizmo administracijos ir PBS dainininkei skyrė 650 000 eurų.

Vietinis laikraštis „Times of Malta“ taip pat atskleidžia, kad pinigai buvo naudojami Destiny dainai reklamuoti socialiniuose tinkluose ir didžiausioms užsienio nuomonės įtakotojoms.

Dainininkė, prieš pasirodydama ,,Eurovizijos“ finale užėmė trečiąją vietą tarp dainų konkurso favoričių ir potencialių laimėtojų. „The Times of Malta“ „Eurovizijos“ lažybų ekspertas teigė: „Jie žinojo, kad jei Destiny pateks į favoritus, tai sukels triukšmą spaudoje ir taip žiūrovai daugiau dėmesio skirs jo pasirodymui. Jie tikrai tikėjo, kad Destiny turi galimybių laimėti, jie labai norėjo būti pirmi dėl turizmo bumo, kurį ši pergalė galėjo suteikti šaliai“.

Malta gavo taškus iš daugelio Europos šalių ir surinko 47 balus iš publikos balsavimo. Destiny daina pelnė viso 255 taškus ir užėmė 7 vietą ,,Eurovizijos“ finale. Tai yra geriausia šalies reitingas nuo jos  dalyvavimo konkurse pradžios. Tačiau tikėtasi, kad Malta nugalės oponentus, palikdama daugelį nusivylusių.

Maltos atlikėja Destiny / EPA-ELTA nuotr.

Apie dainininkę

Daininkei Destiny Chukunyere vos aštuoniolika, bet ji jau pažįsta pergalės „Eurovizijoje“ skonį. Tiesa, ne suaugusiųjų, o vaikų „Eurovizijoje“, kurią atlikėja laimėjo prieš šešerius metus. 2017m. mergina pasirodė Jungtinės Karalystės talentų šou „Britain’s Got Talent“ ir nukeliavo iki pusfinalių. 2019m. atlikėja vyko į „Euroviziją“ kaip pritariančioji vokalistė, tais pačiais metais mergina nusprendė dalyvauti Maltos „X-Faktoriaus“ projekte. Iškovojus pergalę projekte, Destiny įgijo teisę atstovauti Maltai „Eurovizijoje“. Dėl koronaviruso pandemijos atšaukus „Euroviziją“ 2020-aisiais, šalies transliuotojas nusprendė be naujos atrankos dainininkę siųsti į konkursą šįmet. Daina „Je Me Casse” sukurta šokių aikštelėms neša tikrai gerą nuotaiką. Ryškios atlikėjos singlas pasakoja istoriją apie moterį, atmetančią nepageidaujamus vyro pasiekimus. Daina yra odė moterų įgalinimui. Prancūzišką pavadinimą galima išversti į „greitai išvažiuoti“.

Panašus atvejis 2016m.

Panašus sukčiavimo įvykis vyko ir 2016 m., su Maltos atstove Ira Losco „Eurovizijai“. Tuomet „Times of Malta“ pateikė prašymą suteikti informacijos laisvę, kad gautų išsamų visų viešojo transliuotojo išlaidų paskirstymą. Ši užklausa buvo susijusi su pranešimais apie „neribotą“ biudžeto paskirstymą siekiant padidinti Maltos astovės dainos „Walk on water“ lažybų koeficientus. Prašymas buvo atmestas.

Maltos trajektorijos 2016 ir 2021 m. rodo panašumų. Abi dainos išaugo lažybų koeficiente po to, kai buvo atskleistos. Jos abi buvo panašiai apdovanotos žiūrovų balsavimų skaičiumi. Ira Losco ir Destiny kartu atsakė į kritiką, kai pastaroji išėjo į sceną pirmajai repeticijai Roterdame sukeldamas neigiamų komentarų apie savo aprangos pasirinkimą. Vėliau paaiškėjo, kad Ira Losco dalyvavo vertinimo komisijoje dėl šiųmetinio Maltos pasirodymo įvaizdžio ,,Eurovizijoje“.

Taip pat skaitykite: TOP 15 geriausių Eurovizijos dainų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: