© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Pakeitimas įvyko, kai socialinės žiniasklaidos milžinas Facebook susidūrė su kritika, kad politikai gali jos platformoje rodyti skelbimus su melaginga informacija.

Facebook“ vartotojams per kelias ateinančias savaites bus leidžiama išjungti politines reklamas. Po kelių mėnesių kritikos dėl to, kad politikai ir politinės grupės gali „Facebook“ platformoje rodyti skelbimus su melaginga informacija, įvyko reikšmingas politikos pokytis.

„Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas pranešė: „Tiems iš jūsų, kurie jau apsisprendėte ir norite, kad rinkimai pasibaigtų, mes jus girdime – mes suteikiame galimybę išjungti politines reklamas.“

Zuckerbergas pridūrė, kad „Facebook“ rodys „Balsavimo informacijos centro“ skirtuką JAV vartotojų naujienų kanalo viršuje, kaip ir „Instagram” platformoje, su informacija apie tai, kaip, kada ir kur balsuoti, taip pat padės žmonėms prisiregistruoti balsavimui. Bendrovė taip pat įsipareigojo padėti 4 milijonams žmonių prisiregistruoti balsavimui artėjantiems lapkričio mėnesio prezidento rinkimams.

Politikos pakeitimas vyksta tokiu metu, kai socialinės žiniasklaidos milžinas, o ypač Zuckerbergas, yra apgultas už tai, kad nesąžiningiems veikėjams leidžia netrukdomai rodyti skelbimus platformoje. „Twitter“ praėjusių metų spalį uždraudė visas politines reklamas.

Be viso to, „Facebook“ platformoje rasta dezinformacija ir kenksmingas turinys. Tai pasklido socialinėje žiniasklaidoje ir prieš dvi savaites keli „Facebook“ darbuotojai viešai pareiškė esą nepatenkinti bendrovės neveikimu dėl prezidento Donaldo Trumpo įrašų apie Mineapolio protestus prieš policijos brutalumą.

Kritika sustiprėjo praėjusią savaitę, kai demokratų kandidatas į prezidentus Joe Bidenas „Facebook“ paragino pakeisti savo sprendimą atleisti politinius skelbimus nuo faktų tikrinimo. Zuckerbergas tvirtino, kad „Facebook“ neturėtų būti „tiesos arbitrai“ ir žmonės turėtų turėti galimybę nuspręsti patys, kai kalbama apie politines reklamas.

Taip pat skaitykite: „Facebook“ tikisi, kad 2030 m. pusė jos platformos darbuotojų dirbs nuotoliniu būdu

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: