2000 metų spalio 5 dieną pradėtas transliuoti serialas „Gilmore girls“ iš karto susilaukė didelio dėmesio ir tapo amerikietiška klasika. Jis laimėjo „Emmy“ apdovanojimą ir net gi praėjus daugiau nei dvidešimtmečiui vis dar yra mėgstamas ir žiūrimas, šiuo metų jį galite rasti „Netflix“ platformoje.

Šio dramos žanro serialo centre sukasi dvi merginos, mama Lorelai Gilmore (Lauren Graham) ir dukra Rory Gilmore (Alexis Bledel), gyvenančias mažame išgalvotame miestelyje Stars Hallow Konektikuto valstijoje. Septynis sezonus besitęsianti istorija pasakoja apie mamos ir dukros, senelių ir anūkų, draugų santykius, kartų skirtumus, paauglystės ir susitikinėjimo problemas. Todėl šis serialas yra aktualus ir tiks įvairaus amžiaus auditorijoms.

Pirmame sezone esame supažindinami su visais pagrindiniais veikėjais, tarp kurių matomi Richardas ir Emilė Gilmorai – Lorelai tėvai, Lukas – miesto užkandinės savininkas, Jane ir Paris – Rory draugės ir Sookie – Lorelai draugė ir jos viešbučio virtuvės šefė. Visus šiuos veikėjus matome iki pat serialo pabaigos. Serialo pradžioje Rory yra 16 metų, ypatingas dėmesys yra skiriamas jos kelionei iš paauglystės, mokymosi mokykloje, į kiek linksmesnį studentų gyvenimą ir po truputį į sudėtingąjį suaugusiųjų gyvenimą. Taip pat, atskleidžiama Lorelai, kaip vienišos mamos pozicija ir sunkumai, su kuriais susiduria moterys vienos auginančios vaikus. Pavyzdžiui šioje istorijoje, jai tenka prašyti savo tėvų, su kuriais seniai nebendravo, pagalbos mokant už dukros mokslą privačioje mokykloje, o vėliau ir universitete.

Serialo “Gilmore girls” kadras

Serialo režisierė Amy Sherman-Palladino buvo pirmoji moteris laimėjusi „Primetime Emmy Awards“ apdovanojimų už komedijų rašymą. Todėl ir šiame seriale juntamas komedijos prieskonis, ypatingai pagrindinės veikėjos Lorelai Gilmore dialoguose. Tai labai padeda atskleisti serialo pagrindinę temą apie mamos ir dukros, santykius, kurie šiame seriale parodomi per kitą prizmę, Lorelai ir Rrory santykiai labiau primena artimas drauges.

Su pagrindinėmis veikėjomis lengva susitapatinti, nors jos abi labai skirtingos. Didžiausias ir akivaizdžiausias skirtumas tarp Lorelai ir Rory yra jų asmenybės. Lorelai yra labiau ekstravertiška, atvira, plepi, sarkastiška,  o Rory priešingai, yra intravertiška, santūresnė, uždaresnė, jai patinka skaityti knygas, laiką leisti namuose su mama. Mano nuomone, jos personažas buvo sukurtas „geros mergaitės“ įvaizdį padaryti patrauklesnį, nes pradėjus žiūrėti pirmąjį sezoną, tikrai pajaučiau didesnį norą skaityti knygas. Aktorės Lauren Graham ir Alexis Bledel interviu metu ne kartą yra paklaustos ar ir realiame gyvenime yra tokios skirtingos, nors į šį klausimą jos yra atsakiusios teigiamai, tai joms nesukliudė filmuojant serialą sukurti tokį tvirtą ryšį ir jį ištransliuoti žiūrovams.

Serialo “Gilmore girls” kadras

Nors abi pagrindinės serialo aktorės atrodo tiesiog sukurtos savo vaidmenims, režisierė Amy ATX TV festivalyje yra minėjusi, kad iš pradžių nežinojo, kuri aktorė turėtų atlikti Lorelai vaidmenį, o į Lauren nuotrauką iš pradžių nenorėjo net žiūrėti, nes ji tuo metu filmavosi kitame seriale, todėl režisierė bijojo, kad Lauren negalės įsipareigoti šiam vaidmeniui. Galiausiai Amy nusileido ir sutiko susitikti su Lauren. „Ji pagaliau atėjo, atsisėdo. Mes kalbėjom. Skaitėm. Galiausiai ji išėjo ir aš žinojau, kad tai yra Lorelai“- sakė režisierė po susitikimo. Lauren Graham, taip pat, dalinosi gerais prisiminimais iš pirmo susitikimo: „Man tai buvo pirmas kartas, kai pažiūrėjau į kažką ir man atrodė: taip rimta ir juokinga, taip gilu, bet tuo pačiu ir taip lengva. Nieko panašaus nebuvau mačius ankščiau.“ Tuo tarpu, Rory Gilmore vaidmuo, vos neatiteko Lizai Weil, kurios pasirodymas atrankoje taip patiko prodiuseriams, kad Rory vaidmenį gavus Alexis Bladel, jie nusprendė sukurti personažą būtent Lizai Weil ir taip seriale atsirado Rory draugės Paris personažas.

Serialas, taip pat, labai pritraukia savo estetiškumu. Jame vyrauja šviesios, ankstyvo rudens spalvos, veikėjai vilki stilingais drabužių deriniais, skaito knygas, labai daug kartų per dieną geria kavą ir valgo miestelio užkandinėje. Atrodo, kad Stars Halow miestelio gyventojų gyvenimas vyksta lengvai, lyg jiems niekur nereiktų skubėti, o pečių neslėgtų stresas ir rūpesčiai. Daugelis ištikimų fanų vis sugrįžta prie šio serialo tada, kai tik pradeda kristi pirmieji rudens lapai. Dėl to jis net gi yra vadinamas komfortiškiausiu rudens sezono serialu (angliškai „best autumn confort show“). Prie šios atmosferos kūrimo, taip pat, prisideda serialo teminė daina „Where You Lead I Will Follow“ atliekama Carole King ir visas serialo muzikinis takelis.

Jei ieškote veiksmo ar intriguojančio siužeto, šis serialas ne jums. Tačiau jei norite kažko lengvo jaukiems vakarams, šis serialas bus tai ko jūs ieškote. Čia galite rasti visiems pažįstamas gyvenimiškas situacijas, rutiną, atvirų pokalbių, knygų, maisto – visko iš ko susideda paprastų žmonių, paprastas gyvenimas. Šis serialas yra jaukiausias, kokį man teko matyti, jis įtraukia savo paprastumu ir nuoširdumu.

O jeigu liksite sužavėti peržiūrėję ir taip netrumpus septynis šio serialo sezonus, jūsų laukia puiki žinia, kadangi 2016 metais buvo išleistas keturių pusantros valandos trukmės serijų tęsinys „Gilmore Girls: A Year in the Life“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: