© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Google ir HP pareikalavo elektronikos parduotuvių nebeprekiauti jų vėliausiu produktu Chromebook 11 dėl didelio kiekio nusiskundimų dėl kroviklių perkaitimo, rašo zdnet.com

Paslaptingą Chromebook dingimą pirmiausiai pastebėjo theverge.com, kurie citavo įvairių elektronikos parduotuvių pasisakymus. Best Buy nurodė “turėtų kuo greičiau būti nustota prekiauti Chromebook 11”. Elektroninių parduotuvių tinklas produktą taip pat pašalino ir iš savo internetinės parduotuvės, teigdami, kad prekė šiuo metu negalima.

HP ir Google, kurie bendradarbiavo kurdami vėliausią Chromebook modelį, taipogi išėmė šį žemos kainos nešiojamą kompiuterį iš savo parduotuvių. HP parduotuvė jus nukreiptų į namų puslapį, o Google Play Store paprasčiausiai sako, jog prekės sandėlyje nebėra.

Chromebook 11 vos 279 dolerių (apie 720 litų) tekanuojantį kompiuterį į rinką paleido praeitą mėnesį.

HP atstovas teigė, jog Google ir HP tiesiog pristabdo prekiavimą Chromebook’u, kadangi sulaukė nemažą vartotojų elektroninių laiškų skaičių, kuriuose buvo teigiama, jog kompiuterio krovikliai labai greitai sugesdavo dėl perkaitimo juos naudojant.

“Konsultuojamės su Vartotojų Produktų Saugumo Komisija, kad nuspręstume kokį žingsnį turėtume priimti ir pateiksime daugiau informacijos kaip galima greičiau” – teigė HP atstovas.

HP taipogi perspėja vartotojus, kurie įsigijo HP Chromebook 11, kad šie nenaudotų kroviklio, kurį įsigijo kartu su kompiuteriu.

Atsiprašydami dėl nepatogumų HP pataria klientams “naudoti HP Chromebook 11 su bet kuriuo kitu micro-usb krovikliu, pvz nuo planšetinio kompiuterio, ar išmaniojo telefono.”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: