© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Interneto milžinė “Google” pranešė ketinanti iš esmės pertvarkyti savo veiklą ir sukurti naują patronuojančiąją kontroliuojančiąją bendrovę “Alphabet”.

Naujoji korporacijos struktūra supaprastins dabartinę prekės ženklų valdymo schemą, rašoma atvirame vieno iš “Google” steigėjų, Larryio Pageo (Lario Peidžo) laiške.

“Google” išsaugos interneto projektus, įskaitant tokio pat pavadinimo paieškos sistemą ir vaizdo įrašų portalą “YouTube”, taip pat operacinę sistemą “Android” ir prietaikas.

Investicijų ir tyrimų padalinio valdymą perims “Alphabet”.

Dalis analitikų teigia, kad toks žingsnis leis investuotojams aiškiau suprasti pagrindinį “Google” verslą ir kartu atkreips dėmesį į kitą turtą ir projektus, įskaitant automobilius be vairuotojo ir pažangius medicininius tyrimus.

Visos “Google” akcijos bus automatiškai konvertuotos į tokį pat “Alphabet” akcijų skaičių ir jomis bus toliau prekiaujama NASDAQ biržoje.

L. Pageas ir kitas “Google” steigėjas Sergejus Brinas pasitrauks iš einamosios veiklos valdymo ir sutelks dėmesį į strategines užduotis: pirmasis užims “Alphabet” vykdomojo direktoriaus, o antrasis – šios įmonės prezidento pareigas.

“Google” generalinio direktoriaus pareigas eis dabartinis viceprezidentas Sundaras Pichaius (Sandaras Pičajus), kurį vadina kylančia Silicio slėnio žvaigžde.

Kontroliuojančioji bendrovė bus užregistruota vėliau šiais metais.

Visgi dalis analitikų teigia turintys abejonių dėl tokios struktūros skaidrumo ir būsimos “Google” atskaitomybės.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: