Tomas Hanksas, filmo ,,Gyveno kartą Oto'' plakatas

Šiais metais į mūsų kino ekranus atkeliavo filmas ,,Gyveno kartą Oto” (,,A Man called Otto”), kuriame pagrindinį vaidmenį įkūnija Holivudo kino žvaigždė Tomas Hanksas. Juostoje galime išvysti ir T. Hankso sūnų Trumaną Hanksą, kuriam teko jaunesniojo Oto vaidmuo.

Tai holivudinė, švedų rašytojo Fredriko Backmano pasaulinio bestselerio ,,Gyveno kartą Uvė” (,,A Man Called Ove”) ekranizacija ir 2015 m. švediško filmo versijos perdirbinys anglų kalba, tokiu pačiu pavadinimu kaip ir knyga. Net ir jau turint puikų originalą, vis dažniau galime sulaukti ir kokybiško perdirbinio arba holivudinės literatūrinio kūrinio adaptacijos.

Oto – tai ant viso pasaulio pykstantis ir nuolatos niurzgantis 60 -metis. Gyvendamas nerūpestingoje priemiesčio kaimynystėje, kurioje stovi identiški ir eiliniai namai, senstantį vyrą lengvai erzina kiekviena maža smulkmena ir svetimo žmogaus klaida. Vyras taip pat kenčia žmonos mirtį ir tarsi atsisakė gyvenimo po jos netekties, jis stengiasi kuo greičiau viską užbaigti ir ne kartą stengiasi nutraukti savo gyvenimą, tačiau nesėkmingai.

Filmo ,,Gyveno kartą Oto” kadras

Iš pirmo žvilgsnio, Oto neabejotinai rūsčiausias žmogus, su kuriuo tenka kam nors bendrauti. Niūrus, turintis tvirtus principus ir griežtą kasdienybę, kurią jam dar labiau apkartina aplink jį besisukiojantys nesusipratėliai, kaip jis pats teigia.

Netekęs mylimos žmonos ir pasitraukęs iš ilgamečio darbo, Oto tampa pavargusia ir nusivylusia siela, kurią persekioja praeitis. Jis dažnai apmąsto savo niūrų likimą ir nuolatos ieško paguodos savo egzistencijos mįslėje. Tačiau Oto likimas laukia netikėtų posūkių ir vyrui suteikia tarsi antrą šansą gyventi, kuomet į kaimynystę atvyksta nauji kaimynai, Marisol, Tommy ir jų dvi dukterys įsiveržia į Oto pasaulio tylą.

Filmo ,,Gyveno kartą Oto” kadras`

Per savo mįslingą kelionę Oto palaipsniui išnarplioja ir susivėlusias savo egzistencijos gijas. Jam net pavyksta užmegzti santykius su kaimynais ir susivienyti dėl vieno bendro tikslo. Padėdamas kaimynams, kuriuos norima išvežti į senelių namus, o jų namus atimti, Oto, savo užsispyrimo pagalba jiems padeda ir siekia teisingumo. Jis sujungia jėgas su Marisol ir jos šeima, kad sužlugdytų beširdiškus įmonės planus. Oto suvokia, kad net ir ištikus nelaimei, vienybėje slypi stiprybė ir atpirkimas, užmezgant naujus ryšius.

,,Gyveno kartą Oto” – tai geranoriška dramos komedija, kuri apima širdį paliečiančią istoriją su daugybe juokelių. Tai filmas, kuris įkvepia optimizmu sunkumų ir beviltiškumo akivaizdoje, o Tomo Hankso pasirodymas, sugeba nuoširdžiai pavergti savo natūralumu. ,,Gyveno kartą Oto” tapo filmu, kuriame Hanksas pagaliau galėjo pasireikšti taip kaip senais gerais laikais, o šio aktoriaus gerbėjai filmą tikrai įvertins teigiamai ir liks sužavėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: