Pixbay.com archyvo nuotr.

Švedijos visuomeninis radijas „Sveriges Radio“ (SR) antradienį paskelbė nutraukiantis savo veiklą socialiniame tinkle „Twitter“, sekdamas panašiais JAV ir Kanados visuomeninių transliuotojų sprendimais.

„Sveriges Radio“ ilgą laiką neteikė prioriteto dalyvavimui tviteryje ir dabar nusprendė apskritai nutraukti savo veiklą šioje platformoje“, – teigiama tinklaraščio įraše, paskelbtame transliuotojo interneto svetainėje, pažymint, kad šis socialinės žiniasklaidos tinklas „tiesiog pasikeitė“ ir prarado aktualumą transliuotojui.

Pirmadienį Kanados visuomeninis transliuotojas CBC ir jo prancūzų kalba transliuojamas „Radio-Canada“ pranešė, kad traukiasi iš „Twitter“ dėl naujos žymos „vyriausybės finansuojama žiniasklaida“, kuri, pasak jų, sukelia abejonių dėl redakcinės nepriklausomybės.

CBC ir „Radio-Canada“ teigė, kad „Twitter“ jų paskyroje pridėjo žymą „vyriausybės finansuojama žiniasklaida“ ir taip sulygino juos su žiniasklaidos priemonėmis autoritarinėse šalyse, pavyzdžiui, Rusijoje ar Kinijoje.

„CBC/Radio-Canada“ atveju šis ženklinimas yra neteisingas ir apgaulingas“, – sakoma pareiškime. Nors transliuotojas yra finansuojamas valstybės lėšomis, jis teigė, kad jo redakcinę nepriklausomybę saugo Kanados transliavimo įstatymas.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: