Organizatorių archyvo nuotr.

Jau šį savaitgalį į savo pirmąjį reguliarų reisą Kaunas-Vilkija-Kaunas išplauks keleivinis laivas „Vilkija“.

Šį ketvirtadienį, Kauno rajono tarybai pritarus sprendimo projektui, pasirašyta sutartis dėl keleivinio maršruto laivu Kaunas-Vilkija-Kaunas. Sutartį pasirašė VĮ Vidaus vandens kelių direkcija ir VšĮ Kauno rajono turizmo ir verslo informavimo centras.

Džiaugiamės, kad Kauno rajonas prisideda prie laivybos Nemunu gaivinimo ir rajono gyventojams bei kauniečiams suteikia išskirtinę patirtį. Kauno rajonas ir miestas yra labai tampriai kultūriškai suaugęs su upėmis, tad natūralu, kad gyventojai vėl pamažu atsisuka į jas, vėl atrandamas vanduo, atgyja laivyba. Gyvename upių santakoje, tuo esame unikalūs, tik kol kas dar menkai tą išnaudojame“, – sako Vladimiras Vinokurovas, VĮ Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius.

Pagal pasirašytą sutartį, nuo birželio 1 dienos kiekvieną savaitgalį laivas „Vilkija“ kursuos maršrutu Kaunas-Kačerginė-Zapyškis-Vilkija-Zapyškis-Kačerginė-Kaunas.

Tikiu, kad šis maršrutas ne tik leis maloniai praleisti laisvalaikį ant vandens, pasigrožėti Nemuno pakrantėmis, bet ir geriau pažinti Kauno rajono kurortinei teritorijai priklausančius miestelius, turtingą šio krašto istoriją, kultūros paveldą“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Kiekvienam reisui dotuoti Kauno rajono savivaldybė skirs 500 eurų, todėl bilietų kainos bus nedidelės. Iš viso planuojami 32 reisai.

Laivas keleivių lauks prie Vytauto Didžiojo bažnyčios esančioje prieplaukoje.

Keleiviniai reisai bus vykdomi šeštadieniais ir sekmadieniais.

Iš Kauno laivas išplauks ryte – 10:30 val ir Vilkiją pasieks po 2,5 valandos. Pakeliui bus stojama Kačerginėje, Zapyškyje. Ateityje planuojamas sustojimas ir Paštuvoje. Kauno rajonas gali pasidžiaugti puikiai išvystyta vandens turizmo infrastruktūra bei dviračių takais, kurie nutiesti abiejose Nemuno pusėse. Tad plaukiantieji galės išlipti norimoje pusiaukelės stotelėje, grįžti namo dviračiu, autobusu ar pėsčiomis arba sulaukę grįžtančio laivo, parplaukti atgal į Kauną.

Iš Vilkijos atgal laivas pajudės jau po pietų – 14:30 val. Kelionė truks 3,5 valandos, tad Kauną keleiviai pasieks 18 valandą.

Bilietus bus galima įsigyti internetu www.kaunorajonas.lt, taip pat ir prieš išvykimą laive. Vaikams iki 7 metų kelionė nekainuos, vaikui nuo 7 iki 16 metų bilietas Kaunas-Vilkija-Kaunas kainuos 4 Eur, suaugusiems – 8 Eur, o neįgaliesiems – 4 Eur.

Bilietų kainos:

Kaina, Eur

Suaugusiems

Vaikams (7–16 m.) / Neįgaliesiems

Vaikams iki 7 m.

Kaunas–Vilkija–Kaunas

8

4

Nemokamai

Kaunas–Kačerginė–Kaunas

4

2

Kaunas–Zapyškis–Kaunas

4

2

Dviratis

1

1

** Į bilieto kainą įskaičiuotas vienkartinis nemokamas perkėlimas laivu „Vytis“.

Laivu „Vilkija“ galės būti vežama iki 100 žmonių, Taip pat yra galimybė vežti iki 20 dviračių. Kelionės metu planuojama keleivius supažindinti su svarbesniais pakrantės objektais ar vietovėmis.

Šio maršruto tikslas – vystyti keleivinę laivybą Nemuno upe. Tokios keleivinės ar turistinės kelionės buvo ypač populiariuos tarpukariu.

Keleivinis laivas „Viklija“ pastatytas 1950 m. Kaune. Šis laivas mena Kauno kaip buvusio uostamiesčio, kuriame klestėjo laivų statyba, laivyba ir virė gyvenimas prie upės, dvasią.   Autentiškas savo išore ir atnaujintu vidumi laivas suteiks galimybę pasigrožėti atsiveriančiais Kauno ir aplinkinių miestelių vaizdais, Nemuno upe ir jos slėniais, pakrantėmis, piliakalniais ir spalvingais kraštovaizdžiais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: