Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) tradiciškai kviečia 11–12 klasių moksleivius į „Jaunojo pedagogo akademiją“ (JPA). Moksleiviai geriau pažins pedagogo profesiją, ugdysis lyderystės, bendravimo, komandinio darbo ir organizacinius įgūdžius.

Kasmetinė JPA sukviečia gabiausius moksleivius „pasimatuoti“ pedagogo profesiją ir suteikia galimybę sužinoti apie studijas LEU. JPA ypač svarbi siekiant atskleisti pedagogo profesijos patrauklumą, skatinant moksleivius rinktis itin svarbų visuomenei pedagogo karjeros kelią.

2014 m. pirmą kartą surengus JPA ir sėkmingai ją įgyvendinus, nuspręsta kasmet kviesti Lietuvos moksleivius visą savaitę būti universiteto dalimi. Akademijos dalyviai ne tik susipažįsta su pedagogo darbo subtilybėmis, bet ir ugdosi šiai profesijai reikalingus įgūdžius. Čia moksleiviai turi galimybę pasijausti tikrais studentais, nes visą savaitę gyvena bendrabučiuose, vaikšto į paskaitas, bendrauja su dėstytojais, studentais ir kitais bendraminčiais, kurie planuoja rinktis pedagogines studijas.

Norinčiųjų dalyvauti pirmojoje JPA skaičius buvo didelis, tad kitais metais jau buvo rengiamos trys sesijos, kurios trunka po penkias dienas. Šiemet planuojamas dar didesnis konkursas, kuris leis atrinkti tik labiausiai motyvuotus ir geriausiai besimokančius mokinius.

Pastebima, kad sudalyvavę JPA ir „pasimatavę“ pedagogo profesiją ne mažiau kaip du trečdaliai JPA dalyvių pasirenka studijas LEU. Akademijos dalyviai teigia, kad būtent dalyvavimas šiame renginyje lemia jų sprendimą pasirinkti studijas LEU.

Akademijos dalyviai susiduria su įvairiais iššūkiais ir smagiomis veiklomis, čia jiems paruošta įvairių kūrybinių veiklų, aktyvių paskaitų ir vakaronių su studentais, susitikimų su dėstytojais, kurie supažindina su konkrečių studijų programų turiniu. Taip pat moksleiviai turi galimybę praktiškai išbandyti įvairius dėstymo metodus, įgyti konkrečioms studijų programoms reikalingų profesinių veiklos įgūdžių.

Šiais metais vyks trys JPA sesijos skirtingomis studijų sritimis besidomintiems moksleiviams.

Socialinių mokslų sesija vyks 2017 m. vasario 6–10 d. (dokumentus reikia pateikti iki 2017 m. sausio 31 d. 16 val.).

Humanitarinių mokslų sesija vyks 2017 m. vasario 20–24 d. (dokumentus reikia pateikti iki 2017 m. vasario 14 d. 16 val.).

Gamtos, matematikos, technologijų ir sporto mokslų sesija vyks 2017 m. vasario 27–kovo 3 d. (dokumentus reikia pateikti iki 2017 m. vasario 21 d. 16 val.).

Organizatorių archyvo nuotr.
                                                                        Organizatorių archyvo nuotr.

Norintys dalyvauti JPA turi užpildyti dokumentų formas ir jas atsiųsti el. p. jaunieji.pedagogai@leu.lt. Dokumentų formas galima rasti LEU interneto svetainėje adresu www.leu.lt/jpa.

Visi kandidatai bus informuoti, ar tapo JPA dalyviais. Dvidešimt atrinktųjų gaus tolesnę informaciją apie renginį. Mokinys turi teisę pateikti paraiškas į visas tris akademijos sesijas, tačiau dalyvauti gali tik vienoje.

Visi akademijos dalyviai gaus „Jaunojo pedagogo“ diplomus. Dalyvavimas yra nemokamas.

Daugiau informacijos galite rasti LEU interneto svetainėje adresu www.leu.lt/jpa arba feisbuko paskyroje „LEU Jaunojo pedagogo akademija“.

Kontaktai: el. p. jaunieji.pedagogai@leu.lt, tel. (8 5) 275 1410, mob. 8 602 04 383.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: