© Wikimedia Commons nuotr.

Jungtinėse Valstijose beveik triskart daugiau moterų nei vyrų prisipažįsta esančios biseksualios, be to kasmet vis daugiau amerikiečių moterų patvirtina turėjusios lytinių santykių su tos pačios lyties atstovėmis, rodo ketvirtadienį paskelbti naujos apklausos rezultatai.

Nacionalinio šeimos augimo tyrimų centro (National Survey of Family Growth) 2011-2013 metais atliktoje apklausoje dalyvavo daugiau nei 9 tūkst. 100 suaugusiųjų, 18-44 metų amžiaus. Respondentai savo atsakymus turėjo pateikti kompiuteryje, o ne tiesiogiai atsakinėdami į centro atstovo klausimus.

Net 5,5 proc. moterų sakė esančios biseksualios, kai tokių vyrų buvo 2 proc.

Ankstesnėje tokioje apklausoje dalyvavusiųjų mažiau respondentų prisipažino, kad jiems patinka tiek vyrai, tiek moterys. 2006-2010 metais biseksualiais save laikė 3,9 proc. moterų ir 1,2 proc. vyrų.

Tyrėjai pastebi, kad lyginant su 2006-2010 metų tyrimo rezultatais, 2011-2013 metais reikšmingai išaugo skaičius moterų, kurios patvirtino turėjusios santykių su savo lyties partnerėmis.

Remiantis naujausio tyrimo duomenimis, tokių santykių turėjo 17,4 proc. moterų, ankstesnio -14,2 proc.

6,2 proc. paskutiniame tyrime dalyvavusių vyrų prisipažino turėję lytinių santykių su kitais vyrais.

Vyrai taip pat buvo dažniau linkę kategoriškai teigti, kad juos traukia tik priešingos lyties asmenys (92 proc.), nei moterys (81 proc.).

Taip pat skaitykite: Pakaks taukšti apie „vertybes“ – lytinio ugdymo reikia čia ir dabar

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: