Julian Assange / Allen Clarke nuotr.

„Apple“, „Mars One“, „Google“, „Wikipedia“, „PayPal“ ir kiti pasaulinio garso korporacijų atstovai ankstesnėse LOGIN konferencijose buvo tie vizionieriai, kurių idėjų klausėsi tūkstančiai. Paslapties šydą, kas bus dešimtojo, jubiliejinio ir festivaliu tampančio LOGIN 2016 „pagrindinės vinys“ – organizatoriai praskleis pamažu, tačiau viena aišku – iškelta kartelė nenusileis. Jau dabar žinoma, kad vienas iš pagrindinių pranešėjų, bene garsiausias australas, „Wikileaks“ įkūrėjas Julianas Assange‘as į LOGIN 2016 neabejotinai sutrauks mases. Savo įžvalgomis ir patirtimi J. Assange‘as dalinsis tiesioginės vaizdo transliacijos metu.

„LOGIN – tai gyvas, nuolat augantis organizmas. Kasmet siekiame ne tik prisitaikyti prie augančių dalyvių poreikių, tačiau ir būti inovatyvių sprendimų bei idėjų generavimo erdve visiems ateinantiems metams. Po vienu stogu apjungiant stiprų, kokybišką turinį, šimtus pranešėjų ir sesijų, naujausius išradimus ir futuristus, startuolius ir vadovus, įkvėpimo paieškas ir diskusijas, verslo kontaktus ar tiesiog pasaulyje įspaudą paliekančias asmenybes, tokias kaip J. Assange‘as, LOGIN per keletą metų jau peržengė konferencijos rėmus, tai jau – technologijų ir progreso festivalis“, – sako LOGIN direktorė Ieva Dirvonskaitė.

Vyriausybių paslaptis viešinančio tinklalapio „Wikileaks“ įkūrėjas, užrūstinęs JAV dėl daugybės įslaptintų dokumentų paviešinimo – spalvinga asmenybė, šiuo metu jau kelerius metus gyvenanti Ekvadoro ambasadoje Londone. Pasak I. Dirvonskaitės, derybos su J. Assange‘u truko beveik pusę metų, tačiau tai, kad jis sutiko pasidalinti savo įžvalgomis – įvertinimas ir iššūkis visam LOGIN.

Be daugiau kaip šimto spalvingų ir žinomų asmenybių bei įvairaus kalibro sesijų, jubiliejiniame LOGIN 2016 dalyvių lauks ir tradicinės platformos – VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojama startuolių mugė LOGIN Startup Fair, žaidėjų entuziastų šventovė LOGIN Game Fest bei IT ir įmonių vadovams skirtas renginys Teo Business Summit @ LOGIN.

Technologijų ir inovacijų festivalis po vienu stogu apjungs ir kitų metų naujovę – mobiliųjų aplikacijų dirbtuves LOGIN App Camp, kuriose komandos per 48 valandas savo idėjas pavers realiomis mobiliomis programėlėmis. Kūrybingiausi aplikacijų kūrėjai LOGIN App Camp, kuris prasidės gegužės 3 d., metu galės pademonstruoti ne tik savo sugebėjimus kuriant aplikacijas, tačiau ir pasisemti žinių. Dirbtuvių metu sukurtos programėlės festivalio dalyviams bus pristatytos gegužės 5-ąją.

Technologijų ir inovacijų festivalį, kaip ir kasmet, vainikuos lietuviškaisiais oskarais vadinami „Lietuvos interneto apdovanojimai“. Festivalį tituluosiančiuose apdovanojimuose jau aštuntą kartą bus įvertinti šalies metų geriausi veikėjai internete, įmonės ar šalies interneto kultūros raidą labiausiai paveikę projektai ar judėjimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: