Epidemiologinė situacija dėl COVD-19 šalyje vis aštrėja, o besitiriančiųjų skaičiai nuolat auga. Kauno mobiliajame patikrų punkte penktadienį bus įrengtas jau ketvirtas paviljonas, lesiantis dar labiau padidinti tyrimų apimtis, kurios jau dabar viršija tūkstantį ėminių per dieną. Šiuo metu ypač svarbus atvykstančiųjų supratingumas. Gyventojai primygtinai raginami atvykti tiksliai paskirtu laiku.

Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įsikūrusiame mobiliajame patikrų punkte jau kuris laikas atliekama per tūkstantį COVID-19 tyrimų kasdien. Specialistai skaičiuoja, kad tai yra didžiausias kiekis, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, tarp trijų didžiųjų šalies miestų.

Trys tyrimų paėmimo linijos čia dirba pilnu pajėgumu, tačiau jau artimiausiomis dienomis greta startuos ir ketvirtoji. Penktadienį toje pačioje teritorijoje iškils dar vienas lauko paviljonas.

Taigi mobiliojo patikrų punkto pajėgumai dar labiau išaugs. „Aktyvavus“ visas keturias linijas, planuojama aptarnauti daugiau kaip 1200 žmonių per dieną. Drauge su Kauno miesto gyventojais čia tyrimai atliekami ir žmonėms iš aplinkinių savivaldybių.

Nors mobiliajame punkte medikai dirba ypatingu greičiu – testai atliekami kas porą minučių – pastaruoju metu ties įvažiavimu į Kauno kempingo teritoriją pastebimos protarpiais nusidriekiančios spūstys. Jos juda gana greitai, tačiau transporto priemonių kolona kaipmat vėl išsitęsia prisijungiant vis naujiems automobiliams. Ši problema opiausia vakarais, kai daugelis pacientų tyrimams atvyksta po darbų.

„Pastebime, kad dalis gyventojų tirtis į mobilųjį punktą atvyksta ne jiems nurodytu laiku, o kai kas bando pakliūti išvis pasibaigus darbo laikui. Nuo šiol visų užsiregistravusiųjų tyrimui primygtinai prašome atvykti tyrimams tik tiksliai paskirtu metu. Jį kiekvienas po egistracijos Koronos karštojoje linijoje 1808 gauna trumpąja SMS žinute. Kitu atveju pacientai tiesiog nebus priimami. Darome viską, kad eilių nebūtų ir veiksmas mobiliajame patikros punkte vyktų saugiai bei sklandžiai, tačiau tam būtinas ir pačių atvykstančiųjų supratingumas“, – į gyventojus kreipėsi Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų
operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Atvykstančiųjų srautus prie įvažiavimo į mobilųjį patikros punktą reguliuoja apsaugininkai, o pastarosiomis dienomis per patį piką į pagalbą prisijungia ir policijos pareigūnai.

Sugriežtinta atvykimo tvarka padės išvengti spūsčių ir leis čia deleguotiems Kauno miesto poliklinikos medikams dirbti iš anksto suplanuotu pastoviu krūviu.

Norėdami užtikrinti atvykstančiųjų patogumą ir saugumą, Kauno miesto savivaldybės atstovai susisiekė ir su bendrove „Kauno tiltai“. Sutarta perorganizuoti greta vykdomus kelininkų darbus taip, kad būtų atlaisvinta papildoma dalis pirmosios eismo juostos. Joje galės saugiau išsitekti atvykusieji, laukdami savo eilės patekti į mobilųjį patikros punktą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: