Kūrybinio programavimo akademija / Organizatorių archyvo nuotr.

Šeštadienio popietę beveik du šimtai septynių – dvylikos metų vaikų žengė į naujus mokslo metus kartu su „Devbridge Group” iniciatyva „Sourcery for Kids“. Jos tikslas – kuo plačiau prieinami programavimo pagrindų mokslai šalies vaikams.

Susirinkę vaikai tapo pirmieji Lietuvoje, kurie visus mokslo metus mokysis kūrybinio programavimo nemokamai. Atidarymo šventėje juos pasitiko šios iniciatyvos iniciatorius „Devbridge Group” viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

Nežinau kiekvieno jūsų priežasties, kuri jus čia atvedė. Esu tikras, ne visi norite užaugę būti programuotojais. Galbūt jau dabar vieni svajojate būti daktarais, kiti – kirpėjais, vairuotojais ar dar kurios kitos šaunios profesijos atstovais. Tai nėra svarbu. Svarbu, kad mus vienija supratimas – nebėra srities, kurioje nebūtų reikalingos technologijos“, – susirinkusiems vaikams ir jų tėveliams kalbėjo „Sourcery for Kids“ iniciatorius.

Naujųjų mokslo metų šventėje susitikusius ateities kūrėjus išlydėjo ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Meras džiaugėsi matydamas tiek daug į ateitį žiūrinčių tėvų ir vaikų.

Kurybinio programavimo akademija

Kūrybinio programavimo akademija / Organizatorių archyvo nuotr.

Noriu padėkoti Viktorui, kad privatus verslas nežiūri vien tik į šią dieną, bet žvelgia į ateitį, į čia sėdinčius vaikus, kurie užaugę gal net taps įmonės konkurentais. Ne visi liks čia dirbti, ne visi nueis į IT sritį, bet be čia ugdomų įgūdžių, gyvenime neišsiversi. Pats laikas vaikams mokytis IT paslapčių, linkiu sėkmės!”, – kalbėjo miesto meras.

Šventėje po atviru dangumi susirinkę vaikai ir jų tėvai susipažino su artėjančiais mokslais. Programą pristatė jos koordinatorė Monika Katkutė-Gelžinė. Ji pakvietė vaikus atlikti jau ir pirmąją užduotį. Jos metu, susirinkę vaikai kūrė algoritmus.

Kurybinio programavimo akademija 2

Kūrybinio programavimo akademija / Organizatorių archyvo nuotr.

Atidarymo ceremonijos pabaigą vainikavo didžiulis „Sourcery for Kids” tortas ir turas po naująsias mokslų erdves vaikams, „Devbridge Group” ofise.

Sourcery for Kids“ – JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ iniciatyva, kuri siekia įkvėpti ir ugdyti technologinių produktų vystymą išmanančius ir savo įgūdžius naudojančius kūrybinius technologus. Šiuo tikslu įmonė priėmė sprendimą investuoti 50 000 Eur ir įkurti per 200 nemokamų vietų 7-12 m. vaikams visus mokslo metus nemokamai mokytis kūrybinių technologijų, programavimo.

Kurybinio programavimo akademija 3

Kūrybinio programavimo akademija / Organizatorių archyvo nuotr.

Iniciatyva kilo prieš metus, kai Kaune esančiame „Devbridge Group“ ofise įsikūrė šeštadieniai kūrybinių technologijų būreliai „bit&Byte“. Juos lankė vos 12 vaikų, tačiau jie kaipmat užliejo ofiso erdves savo smalsumu ir technologiniu imlumu. Taip ryškiai, kad šiemet įmonė priėmė sprendimą praverti duris keliasdešimt kartų didesniam jų kiekiui su tikslu, kaskart auginti jų skaičių, ypač, šalies rajonuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: