Harisonas Fordas ir Ke Huy Quan

Auksinių gaublių apdovanojimai teikiami nuo 1944 m., ir kiekvienais metais po ceremonijos iškyla naujų įkvepiančių istorijų. 2023 m. „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose viena iš vakaro žvaigždžių buvo Ke Huy Quanas, žinomas dėl Trumpojo raundo vaidmens filmų serijoje „Indiana Džounsas“ ir Duoto vaidmens filme „The Goonies“ (1985 m.), kuris po dešimtmečius trukusios karjeros pertraukos tapo nugalėtoju.

„Viskas iškart ir visur“ (2022) – daugiasluoksnis ir visomis prasmėmis įspūdingas filosofinis filmas, kuris žiūrovą pamąstymui gilesnėmis temomis įtraukia pasitelkdamas dabar „ant bangos“ esančią paralelinių visatų egzistavimo idėją. Šis filmas yra tarsi šviežio oro gurkšnis, įrodantis, kad filmų rinkos persisotinę žiūrovai matė dar ne viską. Filme analizuojamos idėjos gali priversti Jus patirti egzistencinę krizę, o vizualai – pasijausti taip lyg būtumėte paragavę haliucinogenų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ke Huy Quan (@kehuyquan)

Michelle Yeoh vaidina Evelyn, vidutinio amžiaus azijiečių kilmės amerikietę, pastebimai nusivylusią savo gyvenimu bei rutina. Santykiai su vyru ir dukra taip pat įtempti. Prie visų problemų prisideda ir tai, kad jos savitarnos skalbyklos verslą tiria JAV vidaus pajamų tarnyba. Veiksmo filme iš pradžių ne daug, bet per daug laukti netenka, nes Evelyn, nors ir priešindamasi, bet patenka į beprotiškos istorijos epicentrą – tik ji vienintelė gali išgelbėti pasaulį nuo sunaikinimo.

Pagrindinės veikėjos vyrą Waymond‘ą vaidinantis Ke Huy Quan taip pat puikus – vaidmuo atrodo išpildytas. Key Huy rimčiau nevaidino nuo 1984-jų, kai, būdamas 12 metų amžiaus, pasirodė filme „Indiana Džounsas ir lemties šventykla“ (Indiana Jones and the Temple of Doom, 1984). Aktorius žiniasklaidai teigė, kad apie 1998-ius apskritai metė aktorystę, nes nematė galimybių tęsti karjerą. 

Aktorius pirmą kartą pelnė „Auksinio gaublio“ apdovanojimą.

2023 m. „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremoniją pradėjo Ke Huy Quanas, laimėjęs geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje už vaidmenį filme „Viskas visur ir visada vienu metu“. Tai buvo pirmoji jo nominacija „Auksiniam gaubliui“ nuo tada, kai karjerą pradėjo filme „Indiana Džounsas ir pražūties šventykla“. Ir nuo tada, kai žengė į sceną atsiimti apdovanojimo, aktorius savo jaudinančia padėkos kalba pateko į laikraščių antraštes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ke Huy Quan (@kehuyquan)

Jo emocinga kalba apskriejo internetą.

Vietname gimęs amerikiečių aktorius braukė ašaras kalbėdamas „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremonijos žiūrovams apie tai, kiek daug jam reiškia šis apdovanojimas. Jis pradėjo nuo padėkos publikoje buvusiam Stevenui Spielbergui už tai, kad šis suteikė jam pirmąjį aktoriaus vaidmenį filmų serijoje „Indiana Džounsas“. „Buvau auklėjamas niekada nepamiršti, iš kur esu kilęs, ir visada prisiminti, kas man suteikė pirmąją galimybę“, – sakė Quanas.

Tada jis atviravo apie sunkumus, su kuriais susidūrė dešimtojo dešimtmečio pabaigoje ir 2000-ųjų pradžioje, kai buvo priverstas mesti aktorystę, nes nebuvo jam tinkamų vaidmenų. „Kai pradėjau savo, kaip vaikų aktoriaus, karjerą, jaučiausi labai laimingas, kad buvau pasirinktas. Kai tapau vyresnis, ėmiau galvoti, ar tai buvo viskas, ar tai buvo tik sėkmė“, – emocingai teigė jis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ke Huy Quan (@kehuyquan)

„Tiek daug metų bijojau, kad nebeturiu ką pasiūlyti. Kad ir ką daryčiau, niekada negalėsiu pranokti to, ką pasiekiau būdamas vaikas. Laimei, praėjus daugiau nei 30 metų, apie mane pagalvojo 2 vaikinai“, – sakė Quanas, nukreipdamas savo žodžius į režisierius Danielį Kwaną ir Danielį Scheinertą, kurie jam skyrė apdovanojimą pelniusį vaidmenį. „Jie prisiminė tą vaiką ir suteikė man galimybę pabandyti dar kartą“, – pridūrė jis.

Po to aktorius padėkojo kitiems, prisidėjusiems prie jo karjeros atgimimo, įskaitant „vienintelį žmogų, kuris niekada nenustojo juo tikėti“ – žmoną Echo. „Myliu tave visa širdimi“, – sakė Quanas.

Vaidmuo, kuris žymėjo jo triumfuojantį sugrįžimą į aktorystę

Įkvėptas filmo „Pašėlusiai turtingi azijiečiai“ (Crazy Rich Asians, 2018 m.) sėkmės, Quanas priėmė sprendimą iš naujo pradėti aktoriaus karjerą ir netrukus po to gavo svarbų vaidmenį mokslinės fantastikos filme „Viskas visur ir visada vienu metu“. Jame Quanas vaidina ne 1, o 3 personažus, įskaitant Waymondą Wangą, naivų vyrą, kuris keliauja per daugialypę visatą ir galiausiai sutinka kitas savo paties versijas. Filmas tapo komerciniu hitu ir sulaukė kritikų pripažinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: