meksika
joinmexico.com archyvo nuotr.

Meksikoje yra daugiau pasaulio stebuklų, nei vienas. Nesvarbu, kad jie nepaskelbti, bet juos pamatyti tikrai pravers visiems, kas kelionėms pasirinko šią nuostabią šalį. Pakanka nuvykti į Karibų jūros pakrantę – Kankuną (Cancun), o iš ten atsivers puikūs keliai link stebuklų sąrašo… Kelionės į Meksiką metu patirsite labai daug teigiamų įspūdžių, pasigrožėsite nuostabiais vaizdais, garantuojame!

Pateiksime juos tik septynis, nes matėme savo akimis, todėl galime rekomenduoti.

1 (oficialus) stebuklas – Čičen Itsa (Chichen Itza). Tai senovinis majų miestas su itin gerai išsilaikiusia piramide. Vaikštant po šį miestą galima stebėtis nuostabia architektūra, išlaikyta iki šių laikų. Galbūt tai nutiko dėl to, kad Jukatano (Yucatan) pusiasalis iki praeito amžiaus 6 dešimtmečio nebuvo labai civilizuotas kraštas, kur dauguma vietinių gyventojų yra majai ir jų palikuonys, o ne ispanakalbiai europiečiai.

2 stebuklas – Ik Kil. Tai milžiniškas urvas ir požeminis šaltinis, kuriame turistams leidžiama maudytis. Ik Kil yra tik vienas iš daugybės požeminių upių ir upelių kompleksų, kurių gausu Jukatano pusiasalyje. Turistams organizuojamas ir pasiplaukiojimas akvalangu po povandeninius ežerus, kur vanduo itin skaidrus, o olos pilnos stalagmitų.

3 stebuklas – Tulumas (Tulum). Tai senovės majų mokslo centras ir miestas, kuriame gyveno mokslo žmonės. Jis stovi ant neaukštos uolos prie Karibų jūros. Čia atsiveria nuostabus vaizdas, kuriuo galima grožėtis ir grožėtis.

4 stebuklas – Didysis Majų rifas. Tai antras pagal dydį barjerinis rifas (didžiausias yra prie rytinių Australijos krantų), kuris tęsiasi nuo Kontojaus salos iki Hondūro Karibų jūroje – net 1000 kilometrų. Čia jūros gyvūnija – pasakiško grožio. Kadangi nėra labai didelių ryklių, šis rifas yra labai mėgstamas nardytojų, tačiau jį saugo UNESCO, tad būtina laikytis griežtų reikalavimų (nelipti, nelaužyti koralų, neteršti aplinkos ir t.t.).

5 stebuklas – Koba (Coba). Tai piramidė, ant kurios leidžiama užlipti turistams. Tam tikru metų laiku turistams yra leidžiama įsikibus tik virve užlipti ant šios keliasdešimt metrų aukščio piramidės, nuo kurios atsiveria įspūdingas vaizdas į džiungles. Deja, dėl turistų gausos tokie leidimai būna vis retesni, tačiau lipant galima pajausti, kaip teko lipti senovės majams atlikti ten savo apeigų.

6 stebuklas – Čel Ha (Xel-Ha). Tai ekologiškas akvaparkas po atviru dangumi, kuriame galima visą dieną nardyti, plaukioti su delfinais, maitinti didžiules žuvis ir plaukti tarp jų. Ten padaryti upeliai, kuriais galima plaukioti su pripučiamu ratu ir gėrėtis nuostabia gamta valandų valandas. Labai rekomenduojama visiems, kas mėgsta nardyti su akvalangu ir būti gamtoje.

7 stebuklas  – Konzumelio sala (Conzumel). Tai trečioji pagal dydį Meksikos sala su unikalia gamta ir gyvūnija. Čia taip pat yra ir senovės majų architektūrinių paminklų, ir ispanų laikotarpio statinių. Labiausiai ši sala traukia visus, kas mėgsta panardyti ir pasigrožėti gamta, nes tai unikalus kraštovaizdis.

Jukatano pusiasalis turi dar daugiau įsimintinų vietų, kurias gali pasiūlyti turistams iš Europos. Pats Kankunas yra gana triukšmingas miestas. Jukatano valstijos sostinė Merida – nutolusi nuo kurortinės zonos, nors akis paganyti galima ir ten. Kodėl šis regionas taip traukia turistus? Jis nėra toks nuvalkiotas, kaip žymusis Akapulkas, į kurį daugiausiai važiuoja amerikiečiai. Dar viena priežastis – jis yra labai naujas, nes prieš 50 metų čia buvo tik majų kaimeliai, griuvėsiai ir neįžengiamos džiunglės. Jei turite progos, apsilankykite. Kelionės į Meksiką dabar nėra labai brangios, o pamatyti tikrai yra ką. Beje, Meksika ir Lietuva turi sudariusios bevizio režimo sutartį, tad jokių vizų nereikia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: