Ontarijo gyventojas Peter Fairlie patyrė neįtikėtiną nuotykį, kai savo sode, naudodamas pažangią palydovinią anteną, netyčia užfiksavo Šiaurės Korėjos valstybės televizijos transliacijas. Šis atvejis atskleidžia ne tik technologinius iššūkius, bet ir unikalią galimybę pamatyti, kaip veikia viena labiausiai izoliuotų ir slaptų šalių.

Peter Fairlie, ieškodamas sporto kanalų, buvo nustebintas, kai ekrane pasirodė Pchenjanas. Jo smalsumas privertė jį žiūrėti toliau, tačiau netrukus suprato, kad stebi tikrą Šiaurės Korėjos televizijos transliaciją. Pasak jo, tai buvo „protu nesuvokiamas“ turinys, kuriame skambėjo nacionaliniai himnai, išreiškiama pagarba buvusiems valdovams, rodomi animaciniai filmukai ir žinios, giriančios režimą, Kim Jong-unas buvo vaizduojamas kaip dieviškas lyderis, o šalies pasiekimai buvo vien giriami.

Peter Fairlie savo atradimu pasidalino „YouTube“ platformoje, kur jo įrašai surinko milijonus peržiūrų. Šis fenomenas sukėlė didelias diskusijas apie Šiaurės Korėjos propagandą, kuri yra itin kontroliuojama ir retai pasiekiama išorėje. Socialiniuose tinkluose žmonės dalijosi savo nuomonėmis ir reakcijomis, o Fairlie tapo savotišku „Šiaurės Korėjos televizijos ambasadoriumi“ Vakarų pasaulyje.

Peter Fairlie naudojama palydovinė antena yra modernus įrankis, leidžiantis užfiksuoti įvairias transliacijas iš skirtingų šaltinių. Be to, Peter Fairlie pabrėžė, kad jo atradimas buvo visiškai netikėtas ir jis niekada nesitikėjo, kad pavyks užfiksuoti tokią unikalią transliaciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: