Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“. Tai didžiausia pastarojo šimtmečio šokolado industrijos inovacija, kuri visiems šokolado mylėtojams šalia juodo, pieniško ir balto šokolado suteikia ir „Ruby“ šokolado pasirinkimą. Lietuvos įžymybės ir socialinių tinklų žvaigždės tapo vienais pirmųjų, kurie įvertino šią rinkos inovaciją.
„Ruby“ šokoladą sukūrė Šveicarijoje įsikūrusi „Barry Callebaut“ įmonė, kuri daugiau nei dešimtmetį eksperimentavo, kad išgautų norimą šokolado spalvą ir skonį.
Kompanija „Nestle“ pirmoji panaudojo „Ruby“, sukurdama „KitKat“ batonėlį su šiuo šokoladu. Iš „Ruby“ kakavos pupelių pagaminti šokoladiniai batonėliai jau pasiekė ir į Lietuvą. Tai pirmoji galimybė šalyje paragauti šios šokolado industrijos naujovės.
Štai socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, išbandžiusi šį šokoladą, tikino, kad yra priklausoma nuo saldumynų, o naujasis „Ruby“ šokoladas taps viena jos silpnybių.
„Aš esu tikra šokolado ir saldumynų maniakė, o jeigu šis šokoladas dar ir rožinis – aš tiesiog privalau jį išbandyti. „Ruby“ išskirtinis ir tuo, kad dėl savo unikalios spalvos jis puikiai atrodys ir jūsų „Instagram“ nuotraukose! Galiu pasiūlyti savo mėgstamiausią būdą mėgautis šiuo skanėstu – kartu suplakti šokoladą, pieną ir bananus. Išgausite tiesiog dieviško skonio vasaros kokteilį. Jau dabar nekantrauju jį išbandyti su „Ruby“ šokoladu, kuris idealiai tiks receptą gardinant braškėmis“, – įspūdžiais dalinosi K. Meschino.
Karolina Meschino / Organizatorių archyvo nuotr.
Išskirtinis skonis
Radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas tikina, kad naujasis „Ruby“ šokoladas – tai tikra šokolado industrijos inovacija, pasižyminti išsiskiriančiu skoniu.
„Kadangi daug keliauju, kelionėse visada siekiu išbandyti ir įvairių šalių siūlomus nepatirtus skonius. Pirmą kartą „Ruby“ šokoladą išvydau visai neseniai vykusio vizito Niujorke metu, jau tada jis patraukė mano akį. Tačiau šįkart nereikėjo niekur toli keliauti, nes inovacija pasiekė ir Lietuvą. Prisipažinsiu, kad išties nekantravau išbandyti šį skanėstą, kadangi šokolado rinkoje tokio masto naujovių nebuvo daugybę metų. Vos pamačius akį patraukė itin patraukli pakuotė, kurią iškart norisi fotografuoti. Tačiau šis šokoladas pranoko mano lūkesčius ne tik dėl viliojančios išvaizdos, bet ir neįprasto skonio – švelnus uogų rūgštumas ir subtilus saldumas puikiai dera tarpusavyje“, – komentavo O. Gasanovas.
Orijus Gasanovas / Organizatorių archyvo nuotr.
O. Gasanovas teigia, kad „Ruby“ nėra toks saldus kaip pieniškas šokoladas, jo skonis kur kas lengvesnis bei gaivesnis. Šiam skonio apibūdinimui pritarė ir žymi Lietuvos dainininkė Monika Pundziūtė.
„Jeigu mano santykį su saldumynais būtų galima nustatyti „Facebook“ profilyje, jis būtų – it’s complicated. Tačiau aš vis tiek beprotiškai mėgstu smaližiauti! Tad geriausias manęs papirkimo būdas yra šokoladas. O jeigu dar rožinis, tai jam nėra jokios konkurencijos. Naujasis „KitKat Ruby” šokoladinis batonėlis – tai visiškai naujas skonio potyris, iš pradžių net nesupratau, kas dedasi mano receptoriams. Vėliau išsiaiškinau, kad nors ir rožinis, jaučiasi, kad šokoladas natūralus, pagamintas iš „Ruby“ kakavos pupelių. Be to, uogų poskonis maloniai gelia liežuvį ir greitai sukelia priklausomybę“, – įspūdžiais dalinosi atlikėja M. Pundziūtė.
Organizatorių archyvo nuotr.
Pirmieji pasaulyje „KitKat Chocolatory Sublime Ruby“ šokolado batonėliai buvo pristatyti Japonijoje ir Pietų Korėjoje šių metų sausio 18 dieną. Ši rinka buvo pasirinkta, nes jos vartotojai yra linkę išbandyti naujus, įdomius skonius: Japonijoje galima paragauti daugiau kaip 350 skirtingų „KitKat“ skonių, tokių kaip žaliosios arbatos, vasabių ar netgi suši.
Kūrėjai tikisi, kad naujosios šokolado rūšies populiarumas nenustos augti ir prigis juodojo, pieniško ir balto šokolado gretose.
„KitKat Ruby“ šokolado batonėlis jau pasiekė ir Europos bei JAV rinką. Taip pat šį skanėstą nuo šios savaitės jau galėsite išvysti ir Lietuvos parduotuvių lentynose.