„Meilė neteisia“ („Love don‘t judge“) – projektas pristatantis išskirtines poras iš viso pasaulio, kurios kiekvieną dieną yra teisiamos dėl to, ką įsimylėjo. Dėl savo antrosios pusės pasirinkimo šiose serijose rodomi žmonės sulaukia užgaulių komentarų ne tik iš aplinkinių žmonių, bet ir nepalaikymo iš savo artimųjų. Tačiau jie nepaiso kitų žmonių nuomonės ir nori apie savo meilę ir jausmus kalbėti visam pasauliui.  

„Meilė neteisia“ šiuo metu „Facebook“ socialiniame tinkle turi net virš 7 milijonų sekėjų. Patys projekto įkūrėjai teigia: kai esate netradiciniuose santykiuose, jūsų draugai, šeima bei likusi visuomenės dalis gali greitai dėl to jus nuteisti. Tačiau patys negali nuspręsti ką jie įsimylės. Ir jie taip pat negali leisti kitiems teisti jų pasirinkimo. „Meilė neteisia“ yra įkvepiantis ir pakylėjantis serialas apie tikras poras, kurios tvirtai myli, nepaisant išorinio pasaulio spaudimo.

Jonathan ir Lyndsney meilės istorija: „Mano žmona maža, bet ji nėra vaikas“

22-ejų Lydnesney ir 27-erių Jonathan yra teisiami dėl jų išvaizdos skirtumo, pašaliniai žmonės itin dažnai moterį sulygina su vaiku. Būdama 5-erių Lydnsney išgirdo retą vėžio diagnozę, dėl kurios yra sutrikusi jos hormonų veikla, todėl ji yra itin maža. Būtent dėl žmonos išvaizdos ši pora dažnai susilaukia keistų praeivių žvilgsnių bei įvairių neigiamų komentarų socialiniuose tinkluose. Moteris teigė, kad būtent dėl tokios savo išvaizdos jai sunku buvo pasitikėti savimi bei užmegzti santykius. Tačiau jiems susitikus jie įsimylėjo vienas kitą, susituokė bei susilaukė vaiko. Nors Lyndsney buvo pranešta, kad ji niekada negalės turėti vaikų, tačiau jie paneigė tai ir gyvena laimingą šeimyninį gyvenimą.

GJ ir Jessica meilės istorija: „Mes esam poligaminė pora, tačiau mus teisia net mūsų mamos“

Poligamija – žmonių santuoka ar santykiai (tiek trumpalaikiai, tiek ilgalaikiai) su daugiau nei vienu partneriu, daugelis šalių draudžia tokius santykius, jog žmogus turėtų daugiau nei vieną suoktinį(-ę). Būtent tokį santykių modelį propaguoja ši sutuoktinių pora, kuri kartu yra jau devynerius metus. Labiausiai žmones šokiruojantis faktas yra tai, kad jie nuolatos ieško trečiojo žmogaus savo santykiams ir jų visiškai nedomina idiliškas, šeimyninis sutuoktinių gyvenimas, nepaisant to, kad jie turi tris vaikus. Į tokius sutuoktinių santykius keista žiūri ne tik aplinkiniai žmonės, bet net ir jų pačių mamos, kurios visiškai nepritaria tokiam šeimos modeliui bei manai, jog tai pakenks jų anūkams. Dar santykių pradžioje Jessica prisipažino GJ, jog yra biseksuali, todėl jie ieško merginos, su kuria galėtų susituokti, kuri galėtų būti jų santykių dalimi bei kartu augintų jų vaikus.

Tori ir Syven meilės istorija: „Aš pagimdžiau savo vaikus kaip vyras“

Dviejų translyčių pora nuo itin jauno amžiaus kentėjo nuo lyties disforijos, niekada nesijautė savimi. Tačiau tik pradėję savo kelionę, lyties keitimo link, kurią Tori pradėjo vėlyvoje paauglystėje, o Syven itin jauname amžiuje, jie pagaliau pasijautė laimingi. Jie nebuvo tikri, kad po kurio laiko bandymo jiems įmanoma pastoti natūraliai, dėl testostero vartojimo, tačiau abu labai džiaugėsi, kai Syven pastojo su pirmuoju sūnumi Prophet, kuriam dabar yra vieneri metai. Praėjus šešiems mėnesiams po jo gimimo, jie susilaukė dukters Wynter, kuriai dabar yra vienas mėnuo. Jų pora dėl tokio savo sprendimo susilaukti vaikų sulaukia tiek neigiamų, tiek teigiamų komentarų, tačiau, didžiausio palaikymo jie sulaukia iš savo šeimos narių.

Samuli ir Matilda meilės istorija: „Mes esame įbrolis ir įseserė, bet mes įsimylėję“

Matilda ir Samuli pirmą kartą susitiko, kai jų tėvai pradėjo susitikinėti, tačiau nors jų santykiai prasidėjo kaip ir visų tradicinių įbrolių ir įseserių, jie neturėjo itin artimo ryšio, tačiau galiausiai viskas pasisuko po vienos atsitiktinės nakties. Jie ilgą laiką slėpė savo jausmus nuo juos supančios aplinkos, nes bijojo priešingos jų reakcijos. Tačiau Matilda mama ir Samuli tėvas šią žinią priėmė visiškai natūraliai ir nemato tame nieko keisto. Galiausiai pora nusprendė susituokti ir savo istorija pasidalinti socialiniuose tinkluose, kuriuose sulaukė itin daug jų santykius kritikuojančių žmonių nuomonių.

Quran and Cheryl meilės istorija: „Man 24, o mano žmonai – 61 ir mes norime vaiko“

Internete itin išpopuliarėjusi pora, kuri savo noriai dalinasi savo meilės istorija –  juos skiria itin didelis, net 37 metų amžiaus skirtumas. Socialiniuose tinkluose pora yra itin populiari, tačiau sulaukia labai daug neigiamų žmonių komentarų. Žinoma, pora iš tikrųjų myli vienas kitą ir neleidžia kitų žmonių nuomonėms bei įžeidžiantiems komentarams užgožti jų santykių. Viena didelį žingsnį savo santykiuose jie jau žengė – susituokė, savo vestuves jie transliavo savo bendroje „TikTok“ paskyroje, gyvo vaizdo transliaciją tuo metu stebėjo apie 20 000 šios poros fanų. Šiuo metu poros planuose yra sukurti šeimą – įsivaikinti arba surogatinės motinos pagalba susilaukti vaiko.

Jordon ir Angie meilės istorija: „Esu paauglė ir laukiuosi savo 3-iojo vaiko“

Angie, kuriai šiuo metu yra 19 metų, su savo vyru, 22-ejų metų Jordon susipažino draugų gimtadienio vakarėlyje. Vos po dviejų su puse mėnesių kartu, kai jai buvo 15 metų, o jam buvo beveik 18 metų, ji pastojo – nepaisant to, kad vartojo kontraceptines tabletes. Nors žmonės įspėjo Angie, kad Jordan ją paliks, jis pasiūlė ir pora susituokė kitą dieną po jos 16-ojo gimtadienio. Kai jie susilaukė dukros Nevaeh, tačiau po metų, būdama 17, Angie vėl pastojo ir susilaukė sūnaus Hudson. Deja, ji taip pat patyrė net penkis persileidimus, tačiau visa tai tik dar labiau sustiprino poros santykius. Nuo tada, kai tapo mama, Angie prarado daugumą savo draugų, tačiau suprato, jog Jordon visada bus šalia jos, kas benutiktų.

Lorenzo ir Jenna meilės istorija: „Mano mergina elgiasi kaip šuo ir man tai patinka“

Ši pora iš Teksaso sudrebino internetą, kai savo „TikTok“ paskyroje pradėjo dalintis vaizdo įrašais, kuriuose Jenna matoma besielgianti kaip šuo – gerianti iš dubenėlio ant grindų, šokinėjanti į upę žaidžiant ir plėšanti šlepetes arba vaikščiojanti su pavadėliu. Jenna sako, kad jai patiko elgtis kaip šuniui nuo tada, kai ji buvo mažas vaikas. Jenna su dabartiniu savo, kaip ji pati įvardina „šeimininku“ Lorenzo susipažino fotosesijoje ir nuo to laiko pora yra neatsiejama. Jos vaikinui tai atrodo visiškai normalu, jis elgiasi su ja tarsi su tikru šunimi: maitina, veda pasivaikščioti ir žaidžia. Dėl tokio savo elgesio pora sulaukia itin daug neigiamų komentarų, tačiau tai jiems visiškai nerūpi.

Julia and Eileen meilės istorija: „Ji nėra mano mama, ji mano žmona“

Net 37 metų amžiaus skirtumą turinti pora, kuri aplinkinių dažnai būna supainiojama ne tik kaip mama su dukra, bet ir dažnai yra sulyginamas tarsi močiutė su anūke. Julia (24) „YouTube“ vaizdo įrašų kūrėja ir dainininkė su savo žmona, politike Eileen (61) susipažino naudodamas programėlę „Tinder“. Jų begalinei meilei įtakos neturėjo nei jų artimiausių žmonių komentarai ir prieštaravai, todėl jos nusprendė susituokti ir prisiekti amžiną meilę visam gyvenimui. Jaunavedžių pora sako, kad amžiaus skirtumas niekada nebuvo problemų jų santykiuose ir pridūrė: „Meilė yra meilės. Mes, kaip ir visi kiti žmonės turime tokią pat teisę būti laimingos, susituokti ir švęsti savo meilę.“

Francinaldo  ir Elisane meilės istorija: „Mano žmona už mane aukštesnė 43 centimetrais“

Sutuoktinių pora iš Brazilijos susilaukia keistų praeivių žvilgsnių dėl savo išskirtinio ūgių skirtumo. Fancinaldo ūgis 1,65 cm, o jo žmonos Elisane – 2,07 cm. Tačiau pora nemato neįprasto ūgio skirtumo kaip problemos ir laimingai kartu gyvena daugiau nei aštuonerius metus, iš kurių šešerius jau yra susituokę. Prieš trejus metus gimė jų pirmasis sūnus Angelo. Bet vaikelio susilaukimas nebuvo lengva kelionė, nes prieš tai jie Elisane patyrė persileidimą, kurio metu ji laukėsi dvynukų. Tačiau, nepaisant visų sunkumų ir aplinkinių replikų pora yra itin laiminga.

Monica ir John meilės istorija: „Mano vyras kontroliuoja mano gyvenimą – ir man tai patinka“

Monica yra ištekėjusi už John ir ji mano, kad ji „gyvena tam, kad jam patiktų“. Jos vyras kontroliuoja kiekvieną jos gyvenimo aspektą, nuo pačių mažiausių detalių. Moteris teigia, kad tai yra laimingų santykių paslaptis, jog vyras privalo priimti visus sprendimus, o moteris visada turi siekti įtikti savo vyrui. Ji mano, kad tai yra „tradicinės žmonos“ vaidmuo, jos vyras su tuo sutinka ir teigia: „Aš esu vyras, todėl aš kuriu taisykles“.  John užima patį svarbiausią vaidmenį savo žmonos gyvenime, kontroliuoja visiškai visą jos gyvenimą, išrenka drabužius, kuriuos ji turi dėvėti, tačiau Monica visiškai tam neprieštarauja, priešingai – yra tuo itin patenkinta. Taip pat, ji leidžia savo vyrui „miegoti“ su kitomis moterimis. Daugeliui aplinkinių toks jų santykius modelis atrodo iškreiptas ir neatspindintis tikrosios meilės.

Šios istorijos leidžia  patikėti, kad tikra meilė vis dar egzistuoja nepaisant nieko ir kad kiekvienam žmogui pasaulyje egzistuoja antroji pusė, kuri priims savo mylimąjį su net tam tikrais netobulumais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: